20 min över annandagen

Ja, nu är väl julen i stort sett över.. Tillbringade julaftonen med familjen ute hos föräldrarna i Lindö, en riktig mysdag blev det! :) Åt ett himlans gott julbord med en del av mammas dilikatsser så som janssons, avokadoröra m.m. Konstant ätandes på något såg vi även på Kalle Anka, spelade spel och umgick hela dagen och kvällen. Jag och Chris tog även en eftermiddagspromenix med min bror och syster genom snötäckta vinterlandskapet..härligt!
Julkappar, ja det blev det en hel del! Har man varit snäll så har man ;)
TACK så jätte mycket för alla fina julklappar!

Igår var vi på Media Markt och fyndade en BlueRay spelare så nu blir det riktigt bra kvalitè när man ser på film! :) Resten av dagen och kvällen var vi hos Chris föräldrar och lånade tvättmaskinen. Fastnade där ute så vi hann även med en film med en massa gottit från Norins Ost som Chris fått på jobbet.

Idag sov vi ut till 11.30, efter att ha gjort oss i ordning tog vi en sväng ut till Ingelsa Shopping för yttligare lite fynd! Men till ovanligheten kom Chris hem med 3 påsar och jag bara 1, kände mig otroligt duktig som hållt i plånboken så bra! ;) Tyckte faktiskt inte att REAN hade så mycket att erbjuda.. Dock hade Cubus en hel del, så därifrån blev det en kofta och en klänning för 249:-, kap! :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova..


Här följer lite bilder från julafton..



Tomten trodde nästan han skulle behöva såga av de nederst grenarna,
knappt att klapparna fick plats under granen ;)


Min fina bror!


Vad vore en jul utan godisbordet?!
En inte fullt så lika god jul!


Jag och min bästaste mormor! :)
Tyvärr vart den andra bilden, där vi ser lite gladare ut suddig, så det fick bli denna istället.


Bästa syster öppnar julklappar!


Världens bästa Pappa och Mamma!
Det var en misson att få en bra bild på dem, detta var den bästa av 3 kort! ;) Pappa har inte druckit
..han har bara lite svårt för blixten :)


Mormor öppnar sin julkalpp hon fick från mig, syrran och brorsan.
Ett album med kort från henns 90-års kalas hon hade tidigare i år! :)


Mamma öppnar en av julklapparna hon och pappa fick av oss barn, en stor, fin lyckta!


Mormor undrade vad det var konstig sak hon fick i julklapp! :)
En trasig visp? Nä, en huvudmassage mojäng! :)








 


Effektiv söndag

Idag har jag hunnit med en hel del utan stress, bra för att vara jag ;) Vaknade vid 09.30, gjorde frukost och somnade sedan om till 11.20. Gick då upp, gjorde några lättare styreketräningsövningar med hantlarna + några armhävningar. Tog bara ca 15 min men känner nu ikväll att jag har lite träningsvärk i biceps så det tog i alla fall! Känns bra! Måste försöka bli bättre på att hålla underhålla mina små muskler :)

Tog sedan en sväng ut till Lindö och hämtade usb-minne med kort då mormor ska få ett fotoalbum i julkalpp med kort från sitt 90-års kalas. Dock framkallar de inte kort på Expert ute på Ingelsta området, dit jag sedan åkte, så jag får lämna din dem imorgon istället.
Hittade däremot en massa fina julklappar på Nordik, så det vart en lyckad tur dit ut ändå! :)
Nordik är verkligen en butik jag fastant för totalt, de har verkligen allt och snyggt är det!
Sofforna till huset är kirrat därifrån, ev även soffbord. Stort plus i kanten att de även har två favvomärken när det gäller porslin och "inredningsprylar", BRUKA och Cult Design.

När jag var färdig med klapparna och plånboken var tom kändes även magen helt tom, tur att min privata kock hade maten klar då jag kom hem! :) Hans specialare dessutom, köttfärsås gjorde med kokosmjölk..smaskigt!
Vilade en stund innan jag åkte ut till Lindö igen och gick en mysig eftermiddags promenad i det vackra vintervädret tillsammans med bästa syster! Gick förbi huset och såg att köket anlänt!
Dock var det inte uppsatt ännu..iiiii..så spännande när man inte sett det i sin helhet, hoppas det blir bra! :)

Nu ikväll tog en liten powenapp innan jag greppade dammsugaren och körde ett varv i köket. Svabbade sedan av, så nu skiner golvet fint!
Ska snart lägga mig och se en stund på tv, imoron väntar jobb igen! Ska bli skönt att komma tillbaka och roligt att träffa mina härliga kollegor! :)

Tog några kort på vardagsrummsbordet som jag gjort julfint!


Vitt och silver med en liten touch av rött ;)


Duken har jag köpt på Shape och kommer från märket Sia.


Denna ljussak är köp på Nordik och är från Cult Design.
Ville inte köpa någon traditionell adventsljusstake som bara ska stå framme några få veckor och sedan
ligga på vinden och samla damm. Nä, man får vara lite ekonomisk oxå ;)
Denna kan man enkelt förnya med andra "brickor" och vipps så kan man ha den året runt, smart!


Små fina sliverkrukor från Interflora.


Enkelt och stilrent, percis som jag vill ha det ;)


Lilljul

Idag har jag tillbringat eftermiddagen och en bit in på kvällen hos min faster och "farbror" som bjöd in släkten (pappas sida) till lilljul! :) Det blev både supergod mat, smaskig fika och en hel del trevligt tjatter! :) Lyckat! 
Höjdpunkten var såklart att få träffa släktens lilla tillskott, Mille! Min kusin och henns karl fick nämligen sitt andra barn på självaste luciadagen, en ursöt, liiiiiiiiten stjärngosse! :)

Nu ikväll var igen utav oss speciellt sugen på tacosen vi egentligen hade planerat att äta, det blev istället hämtmat från Choys Graden. Varm och god soppa var jag sugen på, så det fick det bli! :)
Just nu sitter/halvligger vi i soffan inlindade i ett stort duntäcke med tända ljus och ser i ögonvrån hur snön faller utanför vardagsrummsfönstret, so far so good..men vad envsias karl att vi ska se på tv?! Jo, NHL hockey..inte ok! 
Men men, vad gör man inte för att vara en bra flickvän...man håller sällskap och låtsas som hockey är det bästa man vet ;) Har dock inte lyckats så bra hittills med mina suckar och kommentarer..haha :)


Min älskling tillagade julskinkan igår, jisses så gott det är! Skinkmacka till kvällsmat, frukost, likaså till lunch..sa jag att det var gott! ;)




Älskling nöjd över resultatet ;)


Prima julskinka!


Jag med godaste kvällsmaten på lääänge! MUMS!



Nä gott folk, nu måste jag följa matchen....suck ;)



Hemma fix

I tisdags tog jag tag påsarna med blommor som stått sen förra veckan. Det var mina fina vita krukor som skulle få sig en makeover och tjusigt blev det! ;)
Det gör så mycket med lite grönt här och var i hemmet. Har verkligen fått dille på blomarrangemang, en realtivt billig hobby oxå då växterna jag väljer håller sig i månder!
Hjärtan på tråd är en växt jag nästan alltid sätter tillsammans med nån "kaktuslikande" blomma. Tycker det blir finare när det hänger ner lite grönt på sidan av krukan.


Växtoholic? ;)


Det blev såklart lite julinspirerat verk, dock har jag bannlyst allt rött i v-rummet.
Silver är det som gäller i år! ;)



Krukorna är riktigt tunga kolosser i vitmålad kermik. 
Inköpta från Blomsterland för något år sedan.


Blomman köptes på Inter Flora.
Tyckte den var riktigt läckert med rosa glittriga de besprutat den egentliga gröna växten med.
Växten som är mycket tålig kräver inte mycket vatten alls! Brukar vattna den kanppt 1 gång i veckan.


Passade snyggt på våran tv-bänk! :)








täbbt i näsan

Ja, fy tusan för denna förkylning, när ska det släppa och man kan andas som en normal människa igen?!
Idag har jag varit som en zombie, trött och häning. Orkade dock ta mig ut på en promenad tillsammans med Chris för en liten stund sen, kände att jag behövde lite frisk luft..och friskt var det kan jag lova :) Jändrans vad det smällt till och blivit kallt! Men vad vitt och fint vi fått det! :) Hoppas verkligen det ligger kvar på marken över jul, skulle vara sååå mysigt med en vit jul detta år!
Julstämmning råder till fullo här hemma just nu, tända ljus och en god doft som spridits sig i lägenheten.. Chris fick nämligen för sig att baka pepparkakor! Så snart ska vi duka fram nygräddade pepparkakor och lite annat gott framför tv:n och bara mysa ;) Älskar min karl, har gör mig lycklig på många sätt och vis!


En söndag i sängen

Jaha, då har nästan halva dagen paserat och vi ligger fortfarande kvar i sägen, är det söndag så är det ;)
Vaknade första gången vid 10, satte på tv:n med somnade sedan om och vaknade 12.30..hehe :) Gjirde då iordning lite frukost som vi självklart åt i sängen, vart annars?! Fastande sedan med mobilen ett bra tag, efter det var det dax för en duschen, men jag råkade hamna i sägen igen med laptopen ;) Så kan det va, men vad gör det när man ärndå inte har nått inplanerat eller tider att passa, me like it!

Eftermiddagen och kvällen igår spenderdes med min kära vänner! Det var som sagt julmys som stod på schemat, ett myscket trevligt sådant! Vi bakade, svullade och snackade allmänt mycket skit och ditt och datt..precis som det ska vara ;) Tack mina underbara vänner för en trevlig kväll!


Mys i soffan!


Nenne sin lilla bebbe i magen! :)


Jag och sötaste lille Viggo! :)


Natha och lilla nyvakna Nellsan..


..som vart glad igen efter powenappen, sötunge! :)


Cie och Viggo busar för fullt!


Nellsan trivdes bra hos tant Mimmi :)


Viggo och Nellsan hade en date på golvet :)


Nenne med sin fina bebbemage! :)


Vårat lilla julpyssel. Fantasin flödade.. ;)


Ja, det blev några pepparkakor iaf ;) Mimmis förtjänst!









 



Julmys

Har precis ätit en god lördagsfrukost! Gjorde mannagrynsgröt som blev som vällning men med kanel och lite socker blev det gott :)
Nu ska jag fixa lite här hemma sen åka iväg en sväng och köpa en massa gottit till i em. Mina tjejer kommer hit på julmys, ska bli såå trevligt att träffa alla! :)

Mysig lördag till alla!

Idol och soffmys

Härliga fredagskväll började med en pizza från Forno Italiano, dock var det igen hit då den var bakad på fullkornsbröd..inte jätte gott direkt.. Det var egentligen Chris som skulle ha fullkornspizza och jag vanligt ljust bröd men så blev det tvärtom.. Så typiskt, alla pizzabagare tar för givet att det är tjejen som ska ha det nyttiga alternativet. Likaså när man beställer Coca Cola, då tar dem alltid upp en Cola Light från kylen..men jag vill ha vanlig cola! Alla  tjejer kör inte på den nyttiga stilen! ;) Jag resonera som så att ska ändå handla mat/dryck på en pizzeria kan man lika gärna köra på fullt ut och knapra broccoli en annan dag ;)

Vi har intagit soffläge och som de flesta andra följer vi Idol finalen, sen blir det film!

Hoppas ni har en trevlig lördag kväll! :)



Det tre ting som hör fredagkvällen till ;)


Absolut, det är den lilla godisskålen som gäller..köra på fullt ut, eller hur var det? ;)




Musik att digga till.

Trots att jag som sagt inte mår helt 100 så skadar det inte att lyssna på bra musik! Denna låt med Shakira har jag fastnat helt för, riktigt bra! :)
Shakira är cool!



Veckans sista vardag..

..och här sitter jag i soffan och känner mig forfarande inte helt på topp.. Är allmänt hängig, har en öm och stel arm men febern verkar ha försvunnit iaf, skönt!
Imorn ska jag träffa min tejejer och ha lite julmys här hemma så jag hoppas verkligen att jag mår bättre då! Ska kurera mig hela dagen idag med, vila och äta är det som gäller.
Nu ska jag göra i ordning lite frukost till min älskling som är ledig och tagit sig en sovmorgon.


Har druckit en kopp te för att få upp värmen lite.
Så mysigt att tända ljus nu när det är så mörkt ute.


Bilder från kryssningen

Här kommer lite blider från kryssningen som jag tidigare i veckan lovade att lägga upp :)

 
Lilla Nellsan som precis vaknat :)
Morbror och Novis fördrev tiden i bussen med att lyssna på rockmusik, "I'm fajö", Novisens favvolåt ;)


Kusinerna busade.


Lilla Vendela.

 
Bästa svägerskor med sötaste Nellsan!

 
Duktig som nästan kan sitta helt själv :) Matpaus i mosters famn är mysigt..


Bus med morbror i väntan på att få gå på båten.


Kussarna disskuterar över en kopp kaffe (läs: en påse chips)


Jag och Nellsan. Nej, jag är inte full..snarare känslig från blixten :)

 
Mor och dotter.

 
Nellsan med sin morbror och moster.

 
Lyssna på musik och dansa är rooooligt ;)

 
MIN finaste och jag redo för julbord.


Jag kör en kvällenslädval ;)
Tunika - Vila
Kofta - Lindex
Leggings -Åhlèns
Skor - Wedins
Klocka - Police


En del av gänget :)

 
Potatis ver ingen hit enligt Nellsan som grimaserade ;)


Frågade Novis om hon kunde le fint på kortet, javisst sa hon och smilade sitt finaste leènde ;)
Tokunge! :)


Bästa svärmor och Steffi.

 
Discoprincess in action på dansgolvet med morbror!
Släcka törsten med en drink är gottit ;)


Syskonkärlek vid frukostbordet i "jamisarna" :)


Sötaste lilla Novis posar framför östersjön.

 
Nellsan pratar för fullt om allt möjligt ;)


Novis och morbror relaxar i bubbelpoolen :)


Vendela trivdes som Ariel i vattnet :)


Henrik och Jenny var glada :)


Jag och lilla "grinet" ;)








Biverkning..

Fy tusan vilken hemsk natt det varit!! Har nästan inte fått nån sömn alls pga av frossa, febertoppar och värk i hela kroppen! Så varför allt detta? Jo igår tog jag nämligen den beryktade svinsprutan.. Tog den på fm, kände direkt att det började strama i armen och att den blev stelare och stelare ju längre tiden gick. Igår kväll mådde jag verkligen pyton! Inte blev det direkt bättre under natten heller, snarare tvärtom..
Känns dock lite bättre nu men feber har jag fortfarande och ont i svanken, som jag alltid får när jag har influensaliknande symptom.
Jag tror hur som helst att det ändå är värt detta, svinis är nog snäppet vassare än denna åkomma jag åkt på!

Nu ska jag försöka få i mig lite frulle..

Trevlig helg

Helgen har tillbringats på Östersjön i båten Birka Paradise, en mysig tur med Chris och hela hans familj! :)
Vi hade bokat julbord som vi åt igår kväll några timmar efter vi gått ombord, det var smasken vill jag lova! ;)
Det vart ett himlans trevligt dygn, men endast en drink köptes och dans till morgonskvisten hörde inte till denna resa.. ;) Detta eftersom fyra söta trollungar var med och förgyllde resan med diverse galna upptåg istället :)
Med gott sällskap och många skratt blev resan risktigt lyckad!

Imorgon är jag LEDIG vilket betyder att jag sitter här utan nån som helst söndagsångets, härligt! ;) 

Bjuder på mer bilder från resan imorgon, nu väntar hämtmat och filmmys.. Det gillas ;)



Jag och min fina snutt!


Båt, julbord och en massa dans

Har precis ätit färdigt min frulle, sitter i mörkret med tända ljus och hör hur regnet smattrar mot fönstret..jäkla mysigt måste jag säga :) I och för dig vore det 100 gånger mysigare med snö men det är lördag, jag är ledig, kryssningen väntar nu ihelgen..alltså så trivs jag oavsett väder ;)
Måste hoppas in i duschen, bussen till Sthlm går 12.20 från busstationen..

Trevlig helg till er!


Klappat och klart, nästan...

Så var det första julklapparna inhandlade, skönt att ha börjat avverka listan men alla inköp! ;)
Syrran tog bilen till linkan och hämtade upp mig efter jobbet, från city åkte vi bort mot IKEA. Riktigt skönt att åka dit en tisdag eftermiddag, lungt och skönt! :) Eftersom ingen av oss hade ätit sedan lunch intog vi IKEA`s restaurang och inte visste jag hade de hade  bra mat till bra pris, kanonbra helt enkelt! Åt gravad lax med potatis och hovmästarsås för 46:-, skynda fynda! ;) Syster åt nån biffhistoria som även den var smaskens dock var såsen lite för stark så stackars syster fick ont i halsen..hehe :)


Nu är det sängen som gäller... Natti..