Ännu mer blommor!

I lördags när vi köpte orkideèn passade jag även på att inhandla lekakulor, jord, växter och krukor för egna planteringar, inne alltså. Utefixa ska vi börja med ihelgen! :)
Eftersom vi har grönt som accèntfärg i huset, vad passar inte bättre då än gröna växter?! Bästa assesoaren till hemmet enligt min mening! ;)
Då vi har haft orkideèr även i lilla fönstret i köket men som blivit helt uttorade pga av att solen gassar på, bytte jag ut dem mot små planeringar, som jag tror tål solen liiite bättre iaf.
En persien eller lamell  ska komma upp vartefter, det är ett måste! Lite jobbigt att behöva tänka på att smörja in sig med spf varje gång man ska laga mat ;)



Resultatet! Verkligen inget anvancerat men kul att skapa nått själv :)


Kör typ alltid på samma blommor, lättskötta ;)


En otroligt kass bild då jag tagit den med mobilen!
Här står dem bra i alla fall och skymmer ej utsikten, inte insikten heller.. om nu det är så bra ;)
Dock är jag själv en fönstergluttare så de som vill glutta in i vårat hem får så göra det om de vill!


Att förbereda sig

Det är verkligen en djungel med all info som finns i böcker, på nätet och tidningar ang att bli förälder för första gången. Man kan verkligen inte hinna läsa allt, vilket jag i och för sig inte tror är så bra heller.. Då bildar man sig redan nu en uppfattning om hur man ska känna och göra med sin lilla bebis.
Jag trodde jag skulle sitta som fastklistrad vid datorn och suga in all info ang graviditeten, så som rekomenderad mat, träning, förberedelser etc, men det har jag varken ork eller tid med. Försöker helt enekt sålla bland all info som finns. Dyker det upp en fråga googlar jag, kollar som svaret finns in min braiga bok "370 vanligaste frågorna till MVC" eller ringer BM om jag känner mig allt för orolig.
Har även tagit hjälp av livsmedelsverkets hemsida där det står en hel del matnyttig info ang kost för gravida.
Jag försöker undvika "trådar" på exempelvis familjeliv, sånt gör mig bara förvirrad.

Köpte dock en tiding i helgen som visade sig vara riktigt bra läsning. Den tar upp barnets första år i månad för månad. Tar vissa saker även där med en nypa salt men det kan vara bra att ändå att ha lite fakta i ryggen och läst hur andra tacklat vissa situationer.

Givetvis kommer jag läsa på en del om förlossningen när den närmar sig. Att veta vad det finns för smärtlindning och tänka över hur man själv vill att förlossningen ska fortlöpa. Såklart kan man aldrig veta i förväg hur just våran fölossning kommer att bli.. Försöker ändå tänka mig in i olika senarier och fundera på hur jag då kommer tackla det.
Eftersom man inte känt förlossningssmärta innan kommer det verkligen att bli en överrskning hur man reagerar.
Redan nu vet jag att akupunktur inte är min grejj, inga onödiga nålar för min del tack! ;)
Sätter de en nål i huvudet eller i tån på mig kommer jag gå banannas och de tror jag bm vill undvika.
Jag kommer säkert redan vara en bitch eller skogstokig som det är...haha :)
Ja, min älskade Chris har nått att bita i men vi kommer klara det galant till slut ändå, det tvivlar jag inte på! :)
Kommer känna mig tygg med älsklingen vid min sida. Han känner mig bäst och han är den som förhoppningsvis kan få mig lite lugn iaf ;)

Nu ska jag ta mig ut på en liten promenad med min stackars rygg som göra ajaj.



En tidning jag rekommenderar alla gravida och blivande föräldrar!


Blommor

Det är mycket som fortfarande inte är klart i huset, inget stort men lite inredningsfix här och var behövs för att det inte ska se så kalt ut. Exempel på det är väggord över sängen i sovrummet, fondvägg med fototapet eller väggord i köket, stor fin tavla i vardagsrummet och sen såklart all inredning i bebis rum :)

 Har tyckt ända sedan vi flyttade in att de stora fönstren nere i köket behövdes göras nått med. Det är verkligen hur härligt som helst med stora fönstren och allt ljusinsläpp i huset, men det kan lätt se lite tråkigt ut med varken gardiner eller nått annat som piffar upp. Går dagligen förbi en frisörsalong i Linköping som har inrett skyltfönstren med två stora och höga krukor med orkideèr. Riktigt vårigt och stilrent intryck!
Så i lördags åkte vi ut på jakt efter två krukor..hehe :) Lite knepigare än vad jag trodde, speciellt när man har en bild va hur det ska se ut.. De som fanns var visserligen höga krukor men på tok för smala och rangliga.
Plantagen hittade vi inget i den stil vi tänkt oss, iof en hel del fina utekrukor men inget till fönstret.
Nästa anhalt var Blomsterlandet - och efter 20 min av letande efter krukor och bra växter tänkte vi om lite.. och helt plötsligt stod den där krukan med stort K ;) Den var perfekt! Så med kruka och växter åkte vi hem och vips såg fönstret inte så tråkigt ut längre :)


Resultatet har ni här... ;)


Bred och stor med två orkideèr i


Två st tvåstänglade


Matplatsen i köket


Nu är det bara väggarna som snart ska pimpas lite ;)







PhotoShoot

Tänkte visa resten av bilderna som Chris tog förra veckan :) Igår är det exakt en vecka sen så liiite, liite till har den nog vuxit..hihi.. ;)










Min och Chris älskade lilla sessa i min mage v24 <3


Öppen blogg

Nu har jag suttit och klurat en stund om jag ska ha en lösenordsskyddad blogg eller inte...
Har kommit fram till att jag tar bort lösenordet! Har haft lite dubbelmoral i frågan men just nu känner jag att jag vill ha en öppen blogg, skulle ändå inte skriva om det privataste i en lösenordsskyddad blogg ändå.. Vissa saker håller jag för mig själv, lösenord eller inte.
Jag resonerade med mig själv att lösenordet ändå är väldigt lätt att komma åt ändå, stan är allt bra liten i sånna sammanhang ;)
Men passa på att läs innan veliga jag sätter lösenord på bloggen igen ;)

På min dator funkar inte det mobila bredbandet, jäkla irriterande!! Måste ringa Telenor imorn så de får styra upp det hela annars står ju bara datan och samlar damm!
Brukar ta en del bilder med mobilen och på Chris dator funkar inte bluetooth, vilket det gör på min...gaaahhh..
Teknik är en opålitlig uppfinning som jag inte går bra ihop med överhuvudtaget, blää!


Nu ska jag sussa..natti natti..

För små kläder

Oj, vad det har varit stressigt på jobbet idag!! Är helt slut i skallen.. Dessa deklarationstider betyder många inkommande samtal till banken och långa köer. Iof har dagen gått väldigt fort men speciellt mycket ork när man kommer hem har man inte.
Märkte för nån dag sen att även om jag inte gått upp så mycket i vikt (ännu) så har många plagg blivit på tok för små! Inte så konstigt då magen putar och de flesta linnen är i stl XS ;) Som tur är har jag ändå några tunikor med skärning under bysten som nu passar alldels utmärkt för den växande lilla kulan :) Det svåraste är byxor.. Har köpt ett par mammjeans som jag gillar riktigt mycket! Dock känns det inte så kul att köpa fler för 500 kr st då det endast handlar om futtiga månader som jag kan ha dem. Leggings är det man får ha helt enkelt!

Nu ropar Chris som tappat upp vatten i vårat discobad, skön avsluting på denna stressig dag! :)


Härliga måndag..

Ja, så har måndagen passerat.. Dagen har känts lång, var riktigt trött och seg när jag kom hem från jobbet. Börjar känna av att jag sitter ner hela dagarna. Får nån slags konstig värk precis mellan magen och bröstet, precis ungefär där bygeln på bn:n sitter. Dock har jag kommit underfull med att det inte är bh:n som spänner utan att revbenen lixom trycks ihop av magen. Tyvärr har man inte riktigt den bästa hållningen när man sitter vid skrivbordet.. Idag gick värken även runt bak till ryggen..hmm.. Hoppas inte det blir värre bara..

Chris knäppte lite bilder på mig och magen förut, dem blev riktigt fina för att vara lite improviserade :)
Han har blivit galet duktig på att ta fina bilder nu när han fotar på jobbet hela dagarna, perfekt nu i bebis tider! ;)


Här är en utav dem..


Älskade lilla bebis


Kalastime

Okey, detta med bloggen.. Jag tar nog priset i att titta in här och skriva för sällan ;) Men jag hoppas det kan bli mer av det nu när det mesta börjar bli klart hemma, kalasen är över och dagarna erbjuder fler soltimmar!
Ja, idag var det alltså dax igen för lite kalas här hemma. Idag var det min älskade snutt som firades då han fyller 27 år på onsdag! :) Dock var vi inte så många vilket var ganska skönt, bara Chris närmaste familj. När jag hade mitt kalas bjöd jag både familj och släkt från min och Chis sida vilket resulterade i 27 pers! Dessutom hade vi bara bott här i 2 veckor då, så det var galet mycket att fixa och styra med. Men som sagt idag var det bara inhandling av mat och en sväng med dammsugaren så behövdes, skönt!

Nu ska jag fortsätta kvällen med att ligga och jäsa i soffan med godisskålen i högsta högg, det är lördagkväll det ;) Som ni ser på bilden börjar magen puta ordentligt nu och jag trivs med det :)
Bilden togs förra lördagen, v23. Är alltså inne i v.24 nu, det börjar gå fort och jag hinner knappt med men jag försöker njuta så gott jag kan:)

Hoppas ni har haft en superbra lördag!


Jag och liten i magen :)