Bilder från helgen

I söndags var vi bjudna hem till mina föräldrar på söndagsmiddag, god köttgryta blev det som mamma hade lagat till - mums! Syrran och hennes karl var även där, de åkte sedan hem till Örebro igen efter att syrran spenderat 1 månad här hemma i stan. Tråkigt att ha henne i en annan stad, spec nu när lilla Della kommit till världen.. Men när det gäller plugg måste man ibland flytta på sig och nu har hon bara 1 termin kvar, duktiga sis! Jag känner dock på mig att besöken till Norrpan blir tätare nu när hon blivit moster ;)
Love you lill sis! <3

Här kommer lite bilder från i söndags


Stolt pappa med snuttan i vagnen


En lika stolt mamma ;)


Våran fina sov skönt i sin vagn <3


Della och hennes moster myser


 Della blir ompysslad av moster och "morbror" :)


Della i sin mormors famn, där var det varmt och skönt så det blev en liten nap ;)


Älskade unge! <3


Trivs bra hos mormor så då passar jag på att sova ännu mer ;)


Vaken och pigg på morfars axel :)
 


Sessan 1 månad

Idag blir våran underbara lilla skatt 1 månad!
Tiden går så fort och dagarna fullkomligt flyger förbi! Försöker ta tillvara på varje minut då bebistiden är så kort, snuffar bebbelukt ofta här hemma! :) Redan nu märker man hur hon har utvecklats på dessa 4 veckor. Nacken är stadigare och hon är mer vaken och tittar nyfiket på oss med sina stora ögon :) Dessutom har hon ju lagt på sig en del så det känns att hon blivit tyngre. 
Att vara mamma till min lilla skrutta är det bästa som finns! <3


Finaste!




Växer

Fy tusan, idag hr jag inte mått nått vidare alls! :( Helt genomförkyld och ont i kroppen.. Sov ca 3 timmar inatt så det gjorde ju inte saken bättre, kände mig nästan groggy imorse. Ändå har vi spenderat em ute på ärenden. Första stoppet blev BVC och snuttan ökar bra i vikt nu! :) Förra veckan vägde hon 2910g, nu visade vågen 3260g! Våran skatt har alltså gått upp 350g på 1 vecka, inte illa ;) Skönt att veta att hon får i sig tillräckligt med mat! Sköterskan tyckte hon var så fin och såg välmående ut, dessutom har hon redan börjar rulla från rygg till sidan samt börjat följa riktigt bra med blicken!
Skönt även att hon varit betydligt nöjdare idag! :)

När vi var klara på BVC åkte vi ner till Dellas pappas jobb, sen åkte vi tillsammans till Babyproffsen för inköp av en babysitter. Bra att ha nere i köket när vi ska laga mat och vara på nedre plan. Vi tog sen svägen förbi Jysk och köpte två stolar till våran lilla balkong från sovrummet. Det var halva reapriset så vi fick båda för 200kr, det riktiga priset var från början 400st - KAP! :)
Slutligen åkte vi förbi RingUp för där stod våran nya tv till köket och väntade! :) Fick nämligen ett presentkort på en skaplig peng av mina otroligt snälla svärföräldrar när jag fyllde år i mars. Hade egentligen tänkt köpa en kamera men ändrade mig och köpte en tv istället. Skönt att ha en nere i köket, kommer definitivt sepndera mer tid där nere nu! :)

Chris åkte sedan vidare för jobb. Mamma och syster var förbi en sväng när jag och Della kom hem, det gillade Della en stund tills hon blev hungrig igen då blev det skrikfest för mat ska det vara på direkten! ;)

Lilla snuttan idag, mätt och nöjd i sin myspöl som hon fått ärva av sin kusin Nelly :)


Hitta bebis! ;)
Myspys


Mys med moster och mormor! :)
Snuttan var dock lite missnöjd här men efter en slurk mat var hon nöjd igen :)


Chris med dagens fångst ;)
Inte konstigt att hon gått upp så mycket i vikt, bajsbjöjor byts ofta här hemma!








Inte nöjd

Idag har snuttan inte varit nöjd alls, eller jo - när hon fått tutta! Det är nämligen bara tutten som dugit idag! Trodde först det var magen men eftersom hon blev nöjd så fort hon fick käk så forstod jag att det mest var närhet hon var ute efter, för så mycket "äta" gjorde hon inte. Ja, det heter ju MAMMAledig och inte städ-,tvätt och laga mat-ledig utan det är bara att släppa alla tankar på att supermorsa innebär att hemmet ska vara tipptop. Nä, allt fokus går till vår lilla sessa sen får man ta resten när tid ges helt enkelt.
Nu sover hon skönt i sin säng iaf men om nån timme är det dax att "plocka fram" maten igen ;)

Igår var vi hos Chris mormor, Dellas gammelfarmor och hennes gubbe ute på Svärtinge udde. De bjöd på en minikräftskiva, jätte gott och trevligt! :) Chris föräldrar var oxå där med Nova och Nelly som de var barnvakt till. Båda kusinerna ville gärna pyssla om sin lilla kusse, de tyckte det var kul att gunga Dellas bilbarnstol och ge henne nappen när hon vaknade till :) Snuttan sov mesta dels men innan vi skulle hem bestämde hon att det var matdax ;)


Mums!


Jag och min lilla tös inbäddad i sin filt :)


Della fick fina kläder från Chris släkting som oxå var där.
Jätte söt klänning, tack snälla!


Urgulligt sett från gammelfarmor och sin gubbe! :)
Chris tyckte det var lite "Hans och Greta" över kläderna, jag tänkte Pippi ;)


Mina tröttisar la sig soffan och myste när vi kom hem <3


Våran lilla skatt!


Så här skönt sov snuttan i em/kväll. Helt slut efter en dag med skrik.
Sötaste sovstilen :)




Hittade bilden

Det stod lite konstigt med två datum på nt.se det var därför jag missade bilden ;)


Vi 3 <3


Tillbaka

Så, nu är jag här igen ;) Herre jisses, vad gjorde man av all tid innan snuttan kom till oss?! När jag väl har liiiite tid över är det 245 saker att fixa med hemma samt att man ska hinna täffa när och kära! Tid för bloggning har inte funnit alls den senaste veckan, ingen dator tid överhuvudtaget..
Men jag njuter av varje stund med vår lilla dotter, hon är det bästa som finns! <3 Jätte kul att ha bloggen för att kunna gå tillbaka och läsa samt se bilder för var dag men viktigast är att leva i nuet och ta tillvara på ögonblicken här och nu. Ska i alla fall försöka blogga när tid och lust ges :)

Idag var vi med i tidingen men konstigt nog finns vi inte med på nt.se?! Bilden kanska kommer upp vartefter.


Della 1 dag - på BB.
Just nu är jag lika trött som snuttan var på bilden så snart blir det sängen.


Inget ordentlig bloggande idag..

Mjölkstockning! Mår inget bra alls, nu värktabletter och sängen..bums!


BF

Idag är det Dellas BF, dagen hon var beräknad att vara färdigbakad och redo att komma ut. Nu kom snuttan 2 vekor tidigare, inte självmant utan genom kejsarsnitt v 38+0. Det har märkts att hon kom ut tidigare än planerat framförallt på hur liten hon var/är. Nu blev hon ett julibarn istället för att ha sin födelsedag i augusti :) Jag hade säkert gått över tiden om det inte blivit kejsarsnitt så hon hade nog legat kvar i min mage nu. Det hade varit ritkigt kämpigt pga av all vätska jag hade samlat på mig, dessutom hade jag så galet ont i bäckenbenet.
Hon var så välkommen ut lite tidigare ;)

Idag har jag och Della varit på date med Elena och lilla Emilia! :) Vi tog en härlig promenix längs med strömmen för att sedan avsluta med en fika nere på Bagarstugan i Knäppingen. Della hade ätit duktigt innan vi åkte in till stan så jag trodde jag skulle behöva amma förns vi kom hem igen. Jag känner att jag inte riktigt än har läget under kontroll gällande amning framför folk, amningsnapp ska upp, handduk under bröstet ska läggas dit osv.. Men såklart vart lilla snuttan hungrig och bröjade gallskrika i vagnen så det var bara att inta projekt "bebis vill ha mat NU!" ;)
Det gick ändå hyfsat och som tur var satt jag med ryggen mot de flesta på cafèt.

Ikväll hade vi besök av min syster som ville bebisgosa lite ;) Hennes vän J och hennes syster K kom oxå förbi för att beskåda vår lilla skatt! :)
Nu sitter jag och Chris och slötittar på tv, sängen blir det alldels strax. Snuttan ligger redan där i mitten och sprider sin gudomliga lukt runtomkring sig, myspys! :)


Mina två fina som myser <3


Snuttan sover skönt på pappas bröst


Della och moster :)



Della 12 dagar

oj, vad dagarna går fort, alldels för fort! Vet inte vart tiden tar vägen men man hinner knappt med nått innan man ska lägga sig igen. Trodde dagarna hemma skulle gå ganska långsamt men tji fick jag för jisses vad man har att göra. Amningen tar den mesta tiden då snuttan äter ett antal gånger per dygn sen är det detta eviga plockande, det blir stökigt direkt! Så fort jag plockat undan så är sakerna tillbaka där i sin oordning. Det är till fördel att ändå ha någorlunda ordning på nappar, filtar, amningsinlägg osv..

Idag har vi bara varit hemma förutom en promenad till Dellas gammelmormor och gammelmorfar (min farmor och farfar) eller säger man gammelfarmor/farfar, snurrigt det där?! Snuttan sov så gott hela tiden men när vi skulle gå vaknade hon till och bjöd på skrikfest hela vägen hem, hungrig bebis! 
Chris var iväg en sväng och köpte blöjor för oj vad de går åt! Della har permaturblöjr så det är apoteket vi måste besöka när blöjlådan måste fyllas på.

Nu ska vi lägga oss, sitter och gäspar ikap med Della som hänger på pappas axel ;)


Stolt mamma till världens finaste skatt!<3


Våran lilla primadonna som redan kan posa ;)
Idag fick snuttan testa hårbandet hon fått av sin moster :)
Lite stort men det fixades till med en säkerhetsnål.


Kolla in handen, posering med en pistol :)


Finaste skruttfis!


Hos gammelmormor/gammelfarmor trivdes Della utmärkt :)


Så även hos gammelfarfar/gammelmorfar :)



Vägning

Idag var det tänkt att vi skulle få besök av min vän Elin med familj men tyvärr fick jag ett mess om att hon blivit sjuk så vi planerade om dagen och åkte in till stan vid lunch tid istället. Vi tänkte passa på att åka förbi familjerätten för att Chris på pappret även ska bli Dellas pappa. Dock hade vi missat att det är en kallelse man ska få och att besöket tar en stund så vi blev uppmanade att ringa istället för att snabbare få en tid. Nästa torsdag ska vi tillbaka.
Vi stannade sedan till på Charlie`s för en lunch, mysigt! Nästa stopp blev ICA Maxi för storhandling. Gick hur bra som helst att ha med Della, hon gnydde bara till några få gånger under de 3 timmarna vi var iväg, snällaste lilla bebisen! :) Måste säga att de är riktigt smidigt att kunna klicka fast babyskyddet på vagnchassit, då slipper hon vakna till när man ska in och ur bilen.

När vi var på väg hemåt ringde bvc-sköterskan och sa att hon redan stod utanför, vi hade nämligen bokat in ett hembesök vid 15.30 men pga av trafiken vart vi lite sena. Men snäll som hon var väntade hon tills vi kom hem 10 min senare. Vi fick en massa info och både det ena och andra kring Della och föräldrar rollen. Den största anledningn till besöket var att lilla Della skulle väga sig. Hon har nämligen inte gått upp i vikt som hon ska utan snarare ner! När hon föddes vägde hon 2765g, när vi lämnade BB hade hon gått ner till 2530g, vilket är helt normalt då bebisar går ner det första dygnet. Dock var vi på BVC i tisdags för att se så hon hade ökat något i vikt, barnmorskan tyckte nämligen det var bra att följa upp vikten innan helgen då Dellas vikt inte var så kartig. Vi fick en snabbtid på tisdagen och vågen visade då 2510g, vilket inte var det vi hade hoppats på.
Sköterskan sa att jag var tvungen att amma varannan timme på dagen och var tredje på natten, kändes inget kul att gå därifrån och veta att snuttan inte fick i sig som hon skulle.

Jag hade de senaste dagarna då kört med amningsnapp då Della har svårt att få ett bra tag i bröstet men det visade sig på em då min vän Elena och hennes dotter Emilia var på besök att amningsnappen jag använde var på tok för stor jämför med den Elena körde med. Dellas snälla pappa åkte då direk och köpte en ny, mindre napp och vips så gick amningen hur bra som helst! :) Den större nappen hade gjort att Della "lurat" oss, hon sög ordentligt men eftersom den var för stor kom nästan ingen mjölk..stackare..
Men idag blev vi så glada, Della hade gått upp 200g på 4 dagar!!! :) Hon väger numera 2710g, duktiga tjejen! :)


Mamma och Della idag.


Ibland blir jag lite arg när jag inte får mat DIREKT, temprament har jag allt! ;)


När jag har fått mat tar ja en liten nap i min säng :)


Jag har fått en jätte fin mobil ovanför min säng! Änsålänge bryr jag mig inte så mycket om den
men snart blir jag nog lite mer intresserad ;)


Mamma tycker jag är så söt så många kort får jag vara med på! ;)


Jag hade kläder från Lundemyr idag som matchade med täcket. 


Slappsöndag

Idag är det slapp och mys som gäller råder i huset och inte mig emot ;) Vädret är grått och trist så vad passar inte bättre än mys i soffan?! :) Iof så hade vi nog inte gjort så mycket annat om det var soligt heller, amning och de nya rutinerna kring Della tar tid. Della och pappa badade i badkaret förut, Della såg ut som en liten fis i det stora badkaret :) Hon tyckte i alla fall att det var jätte skönt att bada, mycket bättre än i baljan. Vi babade henne där i i onsdags och det var ingen hit, nä fy tusan tyckte Della och skrek hela tiden! Igår var vi iväg från lunchtid fram till kvällen och det är verkligen en behändig och snäll liten bebis vi har, sova, äta, pappamys och sen somna om var det hon gjorde på de timmar vi var iväg :) Snart ska vi ut på en liten kvällspromenad i området innan sängen väntar och amning förstårs ;)


Såhär har det sett ut hemma hos oss idag! :)


Tack!


Della, mamma och pappa tackar så mycket för alla grattishälsningar! :)
Här är Della 6 dgr, tagen i onsdags.


LYCKLIG

Nu är hon äntligen här, våran underbara dotter Della! 29/7 kom hon ut till mamma och pappa, helt magisk känsla att få hålla sin lilla dotter för första gången! Vi mår bra alla 3, är hemma sen i lördags och jag ha repat mig väldigt bra efter kejsarsnittet vilket känns skönt. Återkommer så fort vi landat lite mer i alla nya rutiner.