GOTT NYTT ÅR!

HAPPY NEW YEAR! :)

Önskar alla mina läsare - familj, släkt, vänner, jobbarkompisar, bloggvänner och även ni som bara kikat in här någon gång - ja alla

 ETT HÄRLIGT 2011!




Nyårsafton!

Sista dagen på detta år, bästa 2010 - Dellas födelseår! :)
Inget kan slå den dagen då vi fick träffa våran lilla skatt för första gången..åhhh..jag ryser, vilken känsla att få se sin bebis för första gången! Våran underbara och efterlängtade dotter <3

Just nu tar hon en liten nap i sin säng, jag ska passa på att ta en dusch sen blir det en promenix i det härliga vädret som idag bjuder på sol, blå himmel och gnistrande snö - HÄRLIGT!! :)

Hur gick natten då? Jo, skutta sov som en prinsessa! Hon somnade vi 20, vaknade först vid 04 och ville ha lite mat sen sov hon fram till 9 i sin EGEN säng i SITT rum, duktigaste tjejen! :)
Tror det var en kombo av att hon inte fick någon smakis igår samt att hon sov i sin säng. Hon sover helt enklet bäst där vilket vi såklart bara ska vara glada för! :)
Lite roligt är det ju att vi dessa nätter, efter att vi kom hem från resan, låtit henne sovit mellan oss och att det nu visar sig att hon sover sååå mycket bättre i sin säng! Vad dum man är ibland! ;) Var väl även där en kombo av att vi tyckte synd om henne, att behöva lägga henne själv i sin säng  efter 2 veckor mellan oss (i Mexico) men även att vi såklart tycker det är mysigt att ha henne mellan oss..
Snusa på henne eller hålla hennes lilla hand på natten är det bästa! :)

Återkommer lite senare!
Trevlig dag!


Lugn och skön dag

Idag gick jag och Della upp sent - kl.11.15 närmare bestämt! :) Välbehövlig sömn för oss båda två! Stackars pappan i familjen hade nog velat ligga kvar i sängen med oss men jobb väntade för honom så när vi vaknade hade han redan gått för längesen..
Skutta sov dålig i natt med så hon tog igen det imorse ;) Hon vaknade fler gånger och vill endast somna om i min famn. Hon är fortf lite täppt i näsan men idag åt hon bättre till min och hennes glädje, inte alls lika ledsen och gnällig! :)
Vi har myst som vanligt, jag har plockat och styrt medans skutta låg i babygymet och pruttade med munnen, nya grejen - hon gör det hela tiden sötungen! :)

Skulle gentligen gett henne en smakporiton i form av potatis med lite ersättning idag men när jag öppnade kylen var potatisen slut.. När Chris kom hem åkte vi ut på lampjakt och inhandling av mat och när vi kom hem var skutta för trött för en smakis, så idag blev det endast ersättning. Ska därför bli spännande och se hur denna natt blir, om det nu är smakpotrionerna som gjort att hon sover dåligt.. Läste nämligen på nätet om en 4-månders bebis som hade fått ont i magen och sovit dåligt då barnets föräldrar introduserade mat, tyckter det stämmer bra in på Della. Är därför vi endast kommer köra med potatis några dagar framåt, tror det är snällast för magen. Nått jätte uppehåll vill jag som sagt inte heller göra..

Chris sövde henne vid 20, hon har vaknat en gång pga av tät näsa - gav då saltlösning och sög rent sen somnade hon om på stört i min famn. Ikväll la vi henne i sin säng också efter att ha sovit med oss två veckor i Mexico och alla nätter sen vi kom hem.

Chris och jag sitter nu och ser på hockey..hmmm..ja, han ser på hockey och jag bloggar ;) Jag tjuvstartade lite med allt gottit vi köpt för morgondagen, suttit och mumsat i mig glass, ostbågar och julmust..det är väl ganska långt kvar till beach 2011..?! ;) Sambon gav jag fick vindruvor, visst är jag snäll! :)

Tack igen för tipsen och råden gällande samkportioner!!! :)


Dagens Della och mamma :)


Myspys med ljus! Gillar ljushuset jag köpte på Nordik för ett tag sen.
Skulle vilja ha ett till - ett lite högre, tips på vart det finns? På Nordik tog alla slut på två dagar så det fanns bara denna stl kvar.


Gran och ljus i vårt fönster


Ostbågar - mums! :)


Lampan vi köpte till köket. Nu fattas bara en skänk vi ska brevid lampan.


Eftersom vi har 6 st stora spotslampor i taket med tre lampor i varje, som alla går igång då man trycker på knappen, behövde vi en lampa man kan tända så man bara får lite ljus. Iof är de dimmer på spotsen men de är som sagt utspridda över hela rummet.


Glömde igen.. :(

Att jag ALLTID glömmer Dellas månadsdagar!! :( Tänker jämt på det dagarna innan men så glömmer jag det just DEN dagen och kommer på det dagen efter..


Våran fina lilla skatt som hunnit bli 5 månader!
Mamma och pappa älskar dig mest av allt! <3
Bild tagen i härliga Mexico.


Fortf sjukstuga..

Hann inte uppdatera bloggen igår då all tid gick åt att passa upp på en liten gnällmaja här hemma, hann inte sitta vid datorn idag heller men jag smyger iaf in här 00.40.. ;)

Snuttan har haft såå svårt att komma till ro de 3 senaste nätterna, hon vill bara sova i min famn hela tiden och lägger jag ner henne vaknar hon.. Inte likt henne men å andra sidan så är hon ju inte helt frisk ännu, dock är febern borta - feberfri sen igår. Nu är det bara näsan som bråkar med henne - och magen!
Hon bajsar flera gånger per dag vilket bara brukar ske en gång vanligtvis, ena gången lite trögare andra gången jätte löst..hmm..?! Måste nog vara maten, 4:e dagen idag men smakportioner.
Inte så lägligt kanske att med smakisar nu när hon blivit sjuk men jag vill inte avbryta en gång till.. Gav nämligen henne två smakportioner innan vi åkte till Mexico, dumt av oss men som förtsagångsförälder längtade man ju lite till den dagen hon passerade 4 månader och man får ge den där första teskden mat :) Tyckte dock inte det var någon idè släpa med en massa burkar mat på resan som egentligen ändå inte behövde.  

Sen igår äter hon dessutom vädligt dåligt, alltså ersättningen ur flaskan.. Vatten vill hon inte ha så vätska utöver ersättningen är svårt att få i henne..
Idag har hon ätit ca 60-80 ml vid varje mål iof säkert 6-7 ggr men eftersom hon brukar äta ca 200 ml 5ggr så blir jag lite orolig.. Det är inte heller lika mycket kiss i blöjan.
Tänkte ringa sjukvårdsrådgivningen idag men eftersom hon inte verkar slö så väntar jag tills imorn lunch och ser hur hon mår och hur det går med allt..

Tack snälla för era kommentarer och råd i förra inlägget!!! :)
Skulle dock behöva lite råd och tips igen, ibland är bloggen riktigt bra och användbar!! :)

Lite råd igen då kära bloggmammor:
1. Hur gjorde/gör ni med smakportioner - en tesked första dagen, två andra osv? Google gör mig förvirrad!!
På Livsmedelsverket står att man ska ge ½-1 tsk de första dagarna sedan succesivt öka, öka med hur mycket?! 1 tsk per dag eller? 
2. Hur regerade/regerar era barn på smakportionerna?
3. Varvade/varvar ni med olika rätter och vad för något gav/ger ni era barn?
4. Ska jag försöka inrikta mig mer på "mat"-purè istället för fruktpurè, alltså ex. potatis istället för päron eller blåbär.
5. Gjorde/ gör ni helt egen purè eller köpte/köper på burk? 
Väldigt tacksam för era svar! :)

Idag gjorde min mormor, mamma, syster och bror - Della och mig sällskap från lunch fram till sen em :)
Vi åt tacos (Della passade lägligt nog på att ta en lite nap då ;), tittade på foton från resan och fikade.
Det var första gången sen vi flyttade in som min mormor var på besök, inte konstigt då hon bor i Gbg och dessutom är 92 år = inte här så ofta. Jätte kul iaf att hon äntligen fick se hur vi bor, vilket hon säkert oxå tyckte - trots att vi inte har några gardiner.. ;) Inte lätt för kära mormor att förstå att vi själva valt att inte ha några gardiner :) Hon drog lite lätt i en av lamellgardinerna, som vi ändå har, och frågade om detta ändå var en gardin..hehe ;)

Ok, bums i säng!


Så här mysigt hade Della och jag i soffan i förrgår, myspys med den bästa! :)


En febrig liten tjeja som ändå ville bjuda på ett leende, finaste MIN skatt!<3


Sen blev det tröttisfisa..


Skutta och moster busar men tviiiin verkar roligare ;)


Okey, moster var väl lite rolig iaf :)


Mormor, mamma, bror och syster frossar i tacos! :)


Della fick potatis-och mortotspurè vilket inte var någon hit, nä usch det var inget gott tyckte skutta ;)


Sjukstuga

Idag går den mesta tiden åt att ta hand om min lilla skatt som är lite sjuk :(
Hon har åkt på feber och snuva + att jag bytte 3 fulla bajsblöjor inatt så nått vajsing med magen verkar det oxå vara..

Hon var redan igårkväll lite gnällig, hade svårt att komma till ro för att somna, dessutom var hon lite tät i näsan.
En rejäl bajsfest hade hon oxå lyckats ställa till med så även pyamasen fick bytas och MIN tröja!
Kl 03 vaknade hon, vilket jag tyckte var konstigt då hon den senaste tiden sovit hela nätter och inte vaknat förns ca 07. Hon var tätare i näsan så vi gav lite saltlösning och försökte få ut lite snor med nässugen. Gav henne lite mat eftersom hon verkade hungrig och efter det barkade det till ordentligt i blöjan igen..

Tog en temp som visade 38.7, gav då en supp den sov hon till 06 då var det dax igen för mat och lite gnäll. 
Imorse kl 10 när vi väl gick upp hade hon 37.4.. och även då var det dax att kavla upp ärmarna för blöjbytning..

Hon har varit ganska pigg ändå idag men nu på em är hon lite slöare.. Hon äter men mindre och oftare och ordentliga kissblöjor bli det  men frågan är om jag ska ge henne lite vatten emellan målen eftersom magen har varit lite knasig? Jag gav henne majspure igår, andra smakomgången..kan det vara det som spökar i magen, kanske inte hänger ihop men förkylningen och febern?
Ska man även se till så hon har det svalt? Är man själv sjuk fryser man ju som en bäng och gärna vill ha 3837 filtar på sig men med bebisar ska man väl agera tvärtom, eller vad säger ni alla mommor?
Ge mig gärna lite sjukstugetips!
Hon tar i en hel del precis som hon vill få ut mer men det är bara gaser..
Stackars min lilla skutta! :(


Ska ta tag i matlagningen nu, får se hon Della tillåter mig stå vid spisen för idag är det närhet och mys som hon vill ha nästintill hela tiden <3


Borta bra men hemma bästa..

ja, så är det nog trots allt.. :) Även om man befunnit sig i härliga och vackra Mexico i 2 veckor är det allt bra skönt att vara hemma igen, sova i sin egen säng och allt det där.

Vi har i alla fall haft det sååååå bra! :) Mexico är det land som jag verkligen kan tänka mig att åka tillbaka till eller rättare sagt VILL åka till igen! :) Jag som är helt såld på vackra stränder och fint vatten fick så jag teg, hur kan det bli så vackert egentligen?! vattnet var så turkost att det var taget från det finaste vykort! Stranden var en riktig playa, utan några jobbiga försäljare som i Thailand och sanden vit och som mjöl! Bra dessutom att den aldrig blev varm, eftersom det är korallsand blir den aldrig för varm att gå på.

Klart man var lite pirrig för att resa med Della som endast är 4 mån (5mån på onsdag) men hon imponderade på sina föräldrar så det heter duga, behändigare och snällre bebis går inte att hitta - bästa Della! :)
Efter denna resa skulle vi lätta kunna åka jorden runt med henne.. ;)
Flyget dit tog 12 timmar men det gjorde skutta igenting, hon sov, åt, jollrade eller tittade nyfiket på tv-monitorn :) Vi hade en varsinn tv framför oss så vi kunde själva välja vad vi ville se, skutta och jag tittade på Shrek och Musse Pigg - mycket uppskattat av henne som gillar "tviiiiiii" som hon själv har sagt - jodå hon kan redan prata (iaf lät det som hon sa tviiii ;)
Passagerare berömde Della när flyget väl landat, de kunde inte förstå att en bebis kunde vara så lugn och snäll en hel och så lång flygresa! :) Tji fick dem som trodde de hade hamnat framför eller bakom en kommande skrik-fest-bebis ;)

Kan säga att jag haft sjukt mycket nytta av allt jag googlade på inför resan, packlistorna var guld värt! :) Tror vi fick med allt, allt var lixom packat och tajmat in i minsta detalj - inget vi behövde sakna i prylväg! :)
De inköpen vi gjorde inför resan kan vi även använda hemma så det vart egentligen inget dyrt när man ser till hur användbara de är, vart dock bara en klumpsumma. Ex på saker vi köpte; solskydd med inbyggt myggnät till vagn, liten vattenkokade, liten termos, badbyxor till Della, resvagn m.m
En struntsak jag tog med men visade sig vara ett riktigt smart drag var ett pkt fryspåsar! Guldvärt till nappflaskor, rena och smutiga, smutsiga kräkkläder osv. Vattenkokaren var även tur att vi köpte, kom faktikst på några dagar innan vi åkte att ringa Fritidsresor och fråga om det fanns på rummet då det var ett hotell och jag visste iom det att pentry inte fanns = ingen kokplatta till att värma vatten till ersättning. Vattenkokare fanns inte! Köpte då en resevariant 0,5 liter. Utan den hade det blivit meckigt värre - gå till huvudbyggnaden hela tiden för att få kokat vatten skulle inte vara nån hit. Nu kunde vi smidigt koka vatten ( vatten på flaska givetvis), hälla i termos och även låta lite svalna så vi kunde blanda till bra temp även vid poolen och stranden :)

Kommer berätta mer om resan när jag väl lägger upp bilder, roligare läsning så ;)

Nu ska jag plocka ur och hänga en maskin tvätt, tråk- men ack så nädvändigt göra efter 2 veckor sem!

Bjuder på 1 av 45 fina bilder vi fick med oss hem tagna av två fotografer som vi hyrde under 1 ½ timme, bästa och finaste minnet från denna resa! :)


Harliga Mexico!

Hola! :)
Ville bara kika in har pa bloggen och skriva att vi har det jatte bra har borta over atlanten! :)
Mexico ar ett fantastiskt fint land och manniskorna hur trevliga som helst!
Della trivs riktigt bra hon med, ligger i vagnen eller i en skuggad solstol pa dagarna - latar sig eller plockar med sina leksaker :)
Flygresan gick verkligen over farvantan, vad kan man begara av en 4 manaders bebis 14 tim pa ett flyg!? Men skutta satt eller lag nojt i knat, jollrade at eller sov :)
Hon chockade till och med de ovriga passagerarna som nar vi lanade kom fram och beromde varan lilla plutta! :)

Det ar varmt pa dagarna men pa kvallarna ar det lite kyligt, det ar tydligen vinterperiod har vilket vi inte visste men med 27 garader pa dagarna vetti tusan om man kan kalla det vinter?! :)

Hoppas allt ar bra med er, stressa inte ihjal er i julrushen..det gor inte vi :)

KRAM!


Packning pågår..

Nu har skutta precis somnat i vagnen som står i hallen så jag passar på att äta en liiite sen frukost/brunch.. ;)
Idag skulle vi egentligen fått besök av Elena och Emilia men vi var tvugna att ställa in, skutta är inte helt kry... :(
SÄMSTA tillfället för snorbassilusskerna att flytta in i Dellas näsa, usch och blä för dem!!
I natt hade hon även lite feber.. Skit oxå, vi som åker imorn..

Av den anleningen bestämde jag mig att det är lika bra att vi isolerar oss idag då skuttas immunförsvar inte är på topp pga av förkylningen, vill inte riskera att hon blir sämre!
Så idag ska jag bara pyssla om henne så gott det går och packa det sista såklart! :)

Visar en bildserie som Chris tog på skutta i förrgår, våran älskade fisa! :)

Hörs lite senare!



Skutta äter på handen, som vanligt nu förtiden..mums! :)


Bus-skutta :)


Peta näsan i smyg ;)


YEEEEAH! :)


"Hej mamma och pappa!" :)
Skutta når ner till golvet nu, iaf med tårna ;)


Äta lite mer hand :)


Gladaste bebisen! <3
Mammas och pappas gladskit! :)


"Stopp nu pappis, nu räcker det med kort!" ;)


"Hit med kräkhandduken, vi måste torka! Jag har kräkts lite igen..som vanligt!" ;)


Saker till resan

Vi har inhandlat en hel del inför kommnde utlandsresa, 90% är saker till skutta! ;)
Vi beställde merparten av alla apotekssaker = "bra- att-ha-ifall-att" plus solskydds dräkt från
familjeapoteket , jätte smidigt - klicka och hämta ut paket! ;)
Vagnväska, solskydd till vagnen med inbyggt myggnät och ett par badbyxor beställde vi från pappaprylar, som är en riktigt bra och kul sida med en hel drös barnsaker! 



Sakerna från familjeapoteket


Här har vi bunkrat upp må ni tro ;)
Till detta har vi även köpt en vattenkokare som vi ska ha med eftersom det inte finns på rummet. Skutta har mer och mer valt bort tutten så det blir att göra ersättning på resan, dock har vi köpt färdigbalanade till själva resdagarna.
Har även köpt 2 flaskor till (har nu 4st) så slipper man diska så fort man använt en.
2 nappar är inhandlat oxå, vill inte riskera att vi står utan!
Fick tag i två solhattar på POP, fanns på lagret! :) Tur det för vi hade igen sen tidigare och det är ett absolut måste på solresa!


Här ser ni även skuttas nya åk, Chico Liteway! :)
Har läst många bra kommentarer om denna vagn, lätt men ändå stadig plus att den ska vara väldigt lättkörd då det inte är dubbelhjul längst fram!
Det bästa med den är dessutom att det är fullt liggläge så skutta kan sova gott när hon blir trötter :)
Vi vill inte riksera att våran fina bugga går sönder när vi reser så vi inhandlade denna som kommer funka riktigt bra när vi är på resande fot.

Nu ska jag slänga i en makin tvätt sen sova!! Skönt att vara klar med det mesta så man kan lägga sig i tid natten innan vi åker..


Julfint i vårat hus

Vi åker som sagt bort på semster snart men vi kunde ändå inte hålla oss ifrån att julpynta ;) Faktum är att julen spenderas ju hemma så det är klart man vi komma hem och ha lite julfint! :)

Satte upp lite stjärnor förra helgen men ikväll blev det lite mer juligt här hemma :)


Köpte små kulor och la i ljuslyckotorna som står på köksbordet.
Så kul att kunna ändra innehållet i dem beroende på årstid! :)


Tänkte att ett av de stora fönstren skulle vara fint att julpynta så skutta fick en stor stjärna i sitt rum, blev tokbra! :)


Titta så fint den lyser! :)


Två ljusbollar satte vi upp i hallen, fönstret brevid dörren


De gjorde sig bra där, var så tomt innan



Dellas rum del 2

Här kommer bilder från Dellas sovrum :)


Vit säng och skötbord med kronor på från Troll.


Filten som hänger över sängen fick Della i doppresent av mig och Chris :)


Filten är från Lexington


Dellas fina födelse- och dopkort :)


Boken är en födelsepresent från tant Maria, jätte fin och mysigt att kunna läsa frör Della :)
Nallen från Teddykompaniet
De fina tavlorna fick Della av min kusin och hennes barn, alltså Dellas sysslingar, när hon föddes :)


Rosa pallar från MIO


Den stora mysiga nallen fick Della av sin moster och morbror när det hälsade på en nykläckt Dellis på BB :)


Denna fina tavla som hänger över sängen fick skutta oxå av sin moster/gudmor och morbror/gudfar när hon döptes! :)


Dellas rum del 1

Tänkte visa skuttas två rum! :) Ja, ni läste rätt..liiiite bortskämd med hela 2 rum! ;)
Så här är det va..eftersom vi flyttade till hus rätt nyligen så blev det 1 rum "över" till gästrum, i princip tomt rum med endast en säng. Rummet stod mest bara till förfogande för att ställa in en massa saker man inte visste vart man annars skulle ha. Gäster brukar vi ha men gäster som sover över är mer sällsynta, vilket då kändes onödigt att ett rum skulle stå och samla damm, bara för att det var 10:e år kommer 1 gäst som ska sova över ;)

Det var bestämt redan inann vi flyttade in att skutta skulle ha sitt rum mitt emot vårat sovrum. Det är ett mindre rum som passar riktigt bra som barnkammare. När vi sedan köpte tapeter, som självklart gick i rosa, kom vi på att det skulle vara onödigt att sätta upp tapeter i hennes rum som var så pass tjejiga.. Man vet lixom aldrig om det framöver kanske blir en bebispojke som en dag ska ta över rummmet. För så hade vi tänkt, får vi fler barn skulle vi DÅ göra om gästrummet till skuttas rum.

Men... Så var det som sagt det där med den rosa tapeten..  Dessutom kom jag även på att när skutta nu blir några månader äldre och börjar leka kommer hon självklart inte vilja vara på övervåningen i sitt rum sjäkv om jag ex måste vara på nedre plan för att laga mat etc..
Vi tänkte då om.. Eftersom rummet här nere bara står till igen nytta skulle tapeten upp där istället och skutta skulle få ett lekrum här nere! :) Då är rummet även redan klart för henne om vi nu får fler kottar.

Så nu har skutta sitt sovrum på övervåningen och sitt lekrrum här nere! :)
Rummen är faktiskt nästintill helt färdigmöblerade oxå för Della (läs:hennes mamma) tog tillfället i akt och önskade sig lite fina barnmöbler i doppresent :)

Börjar visa hennes lekrum 


Tapeten på ena vägen


Samma tapeter fast i en annan konstelation på den andra väggen.


Så här ser hjärtan:en ut på nära håll, sött ska det va ;)


När vi tapetserade om passade vi även på att sätta upp insynskydd på fönstren eftersom huset ligger väldigt nära vägen och vi titta som tätt får påhälsningar av fönstergluttare ;)
Okey, jag är själv en liten sådan när jag är ute och går så visst förstår jag att folk även är nyfikan på hur vi bor men eftersom vi har valt att inte ha gardiner, plus som sagt att trottoaren endast är några få meter från fönstren, valde vi att skärma av oss en liten del iaf ;)


Lekrummet klart!
Gästsängen får stå kvar, tänkte ta bort benen på den och göra till en myshörna med en massa kuddar :)
Har tagit bilderna kvällstid så det är inte den bästa kvalitèn på dem..


Välkommen in!
Även om vi snart ska åka i väg på sem har vi valt att julpynta lite iaf ;)
Är nästan sugen på att låta stjärnorna stå kvar sen, de passar så bra in i stjärntemat skutta ha i rummet?
Kan man ha dem året runt, eller ser det kaiko ut?!
Kanske bara ska behålla den lilla stjärnan vid det andra fönstret, den ser inte lika julig ut..


Fina barnmöbeln från Kids Koncept som Della fick i doppresent av mommo och moffa!
Pigtittaren från Lilla Snigel är även den en doppresent av faster Steffi och farbror Alex.
Av tant Jenny  fick skutta pekboken som ligger på bordet
TACK snälla ni! :)


Della fick även den lilla söta docksängen i samma serie som bordet och stolarna från gammelfarbror med familj, tack! :)
Min nalle som jag hade som liten har fått en egen säng! :)


Det fina dockskåpet!
En hel del doppresenter har fått flytta in där:)








Inte utan min Tigis!

Dellas favvo nummer 1 (ja, förutom mamma och pappa förtsås ;) är hennes Tigis, en tiger dinglis.
Den har varit med från första stund, ja Tigis var till och med och välkommnade Della till världen inne på op-salen :) I BB-"baljan" låg han sedan och värmde Della, så det är inte konstigt om våran tjeja är fäst vid sin randiga snutte :)

När vi planerad dopet och kom till själva planeringen kring fikat hittade jag
Lindas blogg med bilder på de galet underbara tårtor hon bakar och dekorerar :)
Vart helt exalterad och tänkte att hon kanske ville hjälpa oss med tårta till dopet.
Sagt och gjort mejlade jag henne och till min stora glädje sa hon att det kunde hon! :)
Nästa steg- hur ska tårtan se ut?! Gick igenom flertalet av bilder på de fina tårtor hon hade ådstakommit och jisses vad många ideèr jag fick, FÖR många för att rymmas på EN tårta ;)

Efter att ha målat upp tårta efter tårta i huvudet bestämde jag mig för att denna tårta skulle vara personlig, dekorerad med något som förknippas med Della. Jag tänkte bort de typiska doptårtorna med skor, dopklänning osv och började sedan fundera på vad Della själv skulle valt om hon kunde välja själv :)
Kom då att tänka på Tigis!
Klart hon skulle valt sin älskade Tigis på tårtan, vad annars?! :)

Frågade Linda om det fanns någon möjlighet att hon skulle kunna göra något som liknade en tiger-dinglis.
Hon sa att hon tidigare tänkt tanken på att göra en tårta med dinglis på, dock trodde hon det skulle bli svårt att göra just tiger-dinglisen..
Förtod henne, tigern med alla dess ränder är väl inte det lättaste att ge sig på, lättare (säger jag som inte ens kan rita en dinglis) vore om Della hade kärat ner sig i en ko-dinglis med inte fullt så många pysseldetaljer på..
Men nu var det tigis det var frågan om så jag började tänka om igen och fastnade såklart i det rosa prinsessa träsket med krona, stjärnor och hjärtan, sååååå olikt mig när det gäller Della - ya right! ;)

Kunde dock inte släppa tanken på hur fint och personligt det ändå vore med tigis på tårtan!
Frågade Linda lite försiktigt igen och påpekade att dinglisen inte på nått sätt behövde vara identisk, bara det fanns en brun-orange-randig sak på tårtan! :)

Till min stora glädje, IGEN, sa nu Linda att hon ändå skulle försöka ge sig på att göra tigis på tårtan- JAAA! :)

Jag betsämde att tårtan skulle vara en tvåvåningstårta då det inte är så vanligt förutom till bröllop.
Frågade Linda vad det fanns för smaker och fick en länk tillbaka som svar..
Å herre jisses, hur skulle jag med mitt andranamn "Beslutsångest" bestämma vad för smaker vi skulle ha?! :D
Trodde man skulle få välja på jordgubb, hallon och på sin höjd kanske blåbär men tji fick jag och velandet satte igång.. ;)
Kom på att eftersom det skulle bli tvåvåningstårta kunde jag ju välja två smakkombinationer! :)
Det blev hallonmousse och dumlekola i den översta och jordgubbsmousse och glasscream i bottentårtan.

Var så förväntansfull när Chris åkte iväg på fm på själva dopdagen för att hämta Dellas tårta! :)
Hade även fått en hint av Linda som mejlade att tårtan hade blivit över förväntan, kul! :)

Här är några fina bilder jag valt ut som visar hur mycket Della gillar sin bästa tigis!


Chris innan op, iklädd de gröna skyddskläderna med den rosa lilla mössan och tigis :)


Della endast ett par timmar ung, sååå liiiten :)
Tigis sitter självklart i baljan och vaktar sin nya ägare ;)
Inte visste väl tigis då hur mycket kramande, gos och även lite dreggel och kräks han nu skulle få utstå.. ;)


Min fina skutta i våran säng endast 3 dgr ung med tigis brevid.


Della 1 månad.
Tigis och Della provsitter/ligger babysittern för första gången! :) 


Della håller stadigt sin tigis i handen, 2 månader <3


<3


Della 3 månader!
Radarparet tar en vilostund i mammas och pappas säng :)






Della 4 månader, min skutta <3


Här kommer nu resultatet av tigistårtan! :)


DADA!!! :)
Liiiiite fin va?! :)


Dellas FINA tårta med tigis och rosa detaljer, kunde ju inte välja bort det rosa helt ;)!


Tigis har fått en tvilling! :)
Chris kom på den genigala idèn att hänga tigis på en hushållshållare för att dem som inte sett tigis skulle se så lika dem var! :)


Bordet med dopfikat


Della stoltsera, dock lite trött men glad framför sina tigisar ;)


Det finaste man har sätter man på bordet :)

Tja kompis! ;)

Min älskade lilla skutta med sin älskade lilla tigis <3
Della tackar Linda med att skicka över en stor kram för sin fina doptårta! :)













Mat time!

Nu i eftermiddag fick Della smaka mat för första gången!
Igen jätte hit enligt henne själv..men ja kan förstå henne - potatis med ersättning är väl inte gourmet direkt ;)

Var och vägde fisungen idag - 5870g på 2 veckor, bra jobbat! :)
Börjar bli en liten knubbis nu med lite veck här och var, låren är så mysiga att klämma på! :)


Skutta beredd på att smak mat för första gången! :)


"Vad ska jag göra med det här kladdet?" ;)


"Soptta ut det igen kanske?"


"Nä, det var inte så gott, jag spottar ut det" ;)


Bra dag!

Inlägg från igår som jag inte hann lägga upp

Idag har det varit en bra dag! Vaknade kl 07.40 när snuttan valde att slå upp sina grönblå ;) Hon är ju helt otrolig, bästa bebisen som sover så bra om nätterna! :) Hon somnade kl. 18, vaknade vid 23 för mat och sov som sagt nästan till 08, jag är mållös! :) Jag kan verkligen inte klaga på för lite sömn!

Idag på fm städade jag övervåningen, passade på när skutta tog en fm-lur. När hon vaknade gick vi en HÄRLIG vinterpromenad till affären. Såååå mysigt med all snö som glittrar så fint när solen ligger på, riktigt glad över att vara mammaledig dessa underbara dagar då man kan ta en promenix medan solen är uppe!

Ikväll åkte jag en sväng till Ingelsta Shopping, gick loss inne på apoteket - köpte diverse artiklar till resan, köpte pyamas och jätte söt tomtedress til skutta inne på Lindex sen unnade jag mig några saker från Kicks :)
Avslutade min lilla tur inne på ICA, köpte gröt och pure till Della, så imorn blir det smakpremiär! Ska bli kul att se om hon gillar det! :)


En nerbäddad skutta i vagnen, syns knappt ;)
(självklart är det mellanrum mellan henne och åkpåsen, ser bara ut som den ligger rakt i ansiktet på henne vilket den givietsvis inte gör :)


Liiiite skönt det ser ut, varmt och mysigt! :)
Nån som känner sig manad att dra omkring mig i en vagn kanske?! ;)


Mycket snö!
Tur att gångbanorna är plogade annars hade man varit fast inne.


Snöhjulen på vagnen sitter nu på, ett måste för de små svirvelhjulen går verkligen inte att köra med ute.
Bugabootillverkarna har verkligen tänkt till för de små hjulen sätter man lätt på igen om man ex vill in till stan och få den där lättmanövrerade vagnen igen! :)
Är verkligen grymt nöjd med vårat vagn val och vi kommer defenetivt spara vagnen om det framöver kommer fler kottar till familjen ;)


De främre hjulen är lite mindre än de bakre.


Tre mattor från RUSTA, rekommenderar verkligen dem!
När vi flyttade in köpte vi en sen ca 3 månader senare en till och nu innan vintern den tredje ;)
Perfekt när man har vagn som man vill köra in i huset eller lägenheten.