Ny vecka

Idag  vaknade jag med en smärtande ryggvärk.. Kunde knappt rulla runt för att ta mig upp! Dock satt inte värken i svanken som en brukar, nä nu gjorde det apont mellan skulderbladen och ända fram fram till revbenen. När jag ställde mig upp hade jag till och med svårt att ta djupa andetag. Nu två timmar senare känns det dock mycket bättre, så antagligen hade jag bara legat konstigt. Misstänker att jag legat på rygg och eftersom jag är så "svankig" hade jag nog belastat ryggen då magen tynger ner.
Ska till läkaren idag, hoppas verkligen han kan sjukskriva mig så man slipper pressa kroppen om dagarna så man får mer ont.

Trippen till Vingåker var super mysig och en del shopping blev det ;) Chris köpte på sig en massa skjortor som han ska ha i jobbet, strumpor, kallingar m.m. De har ca halva priset på märken som Filipa K, Tiger, Gant, Sabago plus många fler! Jag köpte två sköna träningsbyxor, som jag kommer använda som mjukisbyxor här hemma, en tröja och ett par regnbyxor. Lillan fick en fin dress i frottè, ett linne och en fin tröja.
Mycket nöjda med våra inköp! :) 
Har du inte varit där kan jag verkligen rekommendera dig att ta en tur dit!

Kvällen avslutades hemma hos mina föräldrar med grillning och ESC, gott och trevligt! :)

Igår pyssla vi en del hemma, tog upp rottingmöblerna på balkongen bla. Pappa och Chris firade upp dem med två tamplinor sm pappa har til båten..en ganska rolig syn..haha ;) Vi fick nämligen inte upp möblerna genom trappen till 3:e våningen. Det var hur som helst inga problem att hissa upp dem eftersom de är relativt lätta.

Visar lite bilder på lördagens inköp ;)


Luvtröja från Cottonfield. Köpte i stl M, skönt med lite större så magen få plats ;)
Pris: 475:- Ordpris: 800:-


Svarta Trinitechbyxor (som regnbyxor fast inte i galonmatrial) från Five Seasons
.
Bra att ha när man nu bor i hus och kommer vara ute lite mer.
Är även på jakt efter ett par gummistövlar, har sett ett par från Ellos.
Pris: 399:- Ord pris: 599:-


Trekvartsbyxor med dragsko nedtill från RÖHNISCH.
Tycker alla mina mjukisbyxor jag har trycker för hårt mot magen, även om jag har resåren under magen.
Dessa är perfekta då det inte finns nån resår alls utan endast ett snöre i midjan,
vilket man inte ens beöver dra åt.
De är dessutom tunna och mjuka. Perfekta att ha i sommar med ett svalt vitt linne till! :)
Pris: 200:- Ordpris: 499:-


Ett par svarta bomullsbyxor från NIKE med grå (bild missvisande)
mjuk och elastisk resår samt mudd längt ner vid benslut.
Dessa hittade faktiskt Chris åt mig och de satt hur bra som helst ;)
Pris: 299:- Ordpris: 500:-



Lillan fick ett linne som henns pappa valde :)


Supersöt drss från Lundemyr.


Dressen bakifrån med en fina texten.


Fin luvtröja från Lee.


Denna snygga och praktiska sak hittade vi i en bod på outlet området där de sålde
jätte fina inrdningssaker. De flesta i marin/romantisk stil, alltså min stil ;)


Med denna smarta lösnig kommer inte räknigarna bort!
Ska sätta upp den på väggen senare idag.


Denna fina ljuslykta fastnade vi både för!


Passade in perfekt på byrån i vårat sovrum! :)




Tidig morgon och smutti.

Vaknade 06.30 och kunde inte somna om! Iof gick vi och la oss innan 23 igår, så jag var nog ändå rätt utvilad. Bara för några år sen kunde vi båda sova fram till 11 på helgerna utan några om helst problem!
Nu är man van att gå upp 06 varje morgon så kroppen är inställd på det även på helgerna. Jag skulle få  panik om jag vakna runt 10, vill få ut så mycket av dagen som möjligt när man väl är ledig! :)
Att ta en liten napp på eftermiddagen när tröttheten faller på är dessutom riktigt skönt.

Nu har vi precis ätit frulle beståendes av mumsig smutti (som Novis brukar säga) och ska göra oss klara för att hämta rottingmöblerna och sen ta en tur till Vingåker.

Önskar er en underbar lördag!


Bra tips på god smutti är denna påse från Willys men praktiska färdigpotionerad påsar.


I påsen finns en blandning av bannan, blåbär och hallon.


I med påsen och 3-4 dl vaniljyoughurt och vips så har man denna utsökta smutti! ;)




Härliga solskensdag!

Vecka 30


Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Ja, idag går jag in i vecka 30! :) Oj, vad tiden går fort nu! Lillan bökar omkring som bara den nu på morgonen, fötter och händer som trycker mot magen ;)

Såååå häligt väder vi har idag, alldels underbart! :) Ska klä på mig nu och ta en promenad innan jag åker mot jobbet.
Ikväll blir ett SATC i Linkan med några kollegor från jobbet, ska bli väldans trevligt! :)


Önskar er en härlig dag!


På spaning

Så klart och härligt väder det är ute nu ikväll! Kl är snart 22 och det är fortfarande ljust, me like! ;)

Idag efter jobbet åkte jag hem en stun och vilade sen bar det iväg ut på jakt efter en rottinggrupp.
Har kollat runt ett tag men tycker att de flesta har alldels för hög prislapp på sig, har inte lust att betala multum för en möbel man använder 3-4 månader per år! Först ville jag egentligen ha en hörnsoffa men när jag insåg att man får betala lika mycket som en vanlig soffa la ja ner den tanken och tänkte om. Dessutom tar den en sådan möbel väldigt stor plats.
Som vi har tänkt oss kommer vi använda terassen mer än en baksidan i sommar då plattsättningen troligtvis kommer dröja. På treassen kommer vi ha matgrupp i ena hörnet, två solsängar och sen en rottinggrupp. Därför tyckte vi att en mindre rottingmöbler nog skulle passa bättre + att det som sagt även blir billigre och man kan lägga pengar på annat.

Var runt i många butiker innan jag fann den, en rottinggrupp bestånde av en soffa, två fåtöljer och ett bord ink dynor för 4995:-. Dock hade den gått som smör i solsken så endast utställningsexet var kvar men då skulle vi får 10% i avdrag så vi slog till, till priset av 4500! :)
Ska hämta den på fredag!

Nu är det bara planering av blommar och tillpiffing kvar sen kommer vi mer eller mindre bo på terassen, om vädret tillåter! :)


Denna får invigas på fredag! :)


En bild på magen som togs nu ikväll. Är inne i v.29 och magen växer på :)
Nu i kväll är hon livlig som bara den, magen rör sig hela tiden!
Våran Lillan <3



Lite uppdatering

Blir några dagars uppdatering då jag knappt inte suttit vid datan något under de senaste dagarna!

I onsdags bestämdes det iaf att jag nu ska få gå ner i tid på jobbet...WIHOOO :)
Eftersom jag inte lycktas få någon läkartid förns nästan måndag så pratade jag med chefen redan förra veckan om sjukskrivning. Så från i onsdags jobbar jag numera 4 tim per dag 8.30-12.30., mycket välbehövligt!
Med pendlandet åker jag hemifrån redan 7.15 och är inte hemma förns 13.45, så 4 tim låter nästan lite missvisande.. Dock känns de heeeelt underbart att slippa sitta ner 8 tim och vara helt slut i rygg och kropp när jag kommer hem. Ryggevärken är på nått sätt inte borta men det underlättar att jobba kortare pass och få lägga sig ner när man kommer hem. 
Hoppas nu bara att läkaren går med på att skriva 50% sjukskrivning retroaktivt.. BM sa att det inte skulle vara några problem då de inte har nån tid tidigare att erbjuda, så jag får lita på det!
Denna vecka skulle jag ha jobbat sent 9.30-18.00 men istället blir det nu 14-18.

I lördags startade vi dagen med att åka och kolla på cykel till Chris :) Han hittade en fin som han fastnade för på Haga Cykel, en med smala hjul som rullar snabbt ;) Vi åkte sedan och åt en härlig lunch i det finfina vädret!
Han vill självklart prova cykeln direkt så han cyklade hem medans jag tog bilen till Ingelsta Shopping.
Där blev det presenthandling till två av mina vänner som skulle fira sina 25-års dagar senare på kvällen. Dessvärre var jag i och med det dubbelbokad men jag lyckades fira båda två! Tur att man är gravid och då nykter, inga problem att flänga runt över halva stan i bilen ;)

Kvällen började hemma hos födelsedagsbarnet Elena. Träffade fler av tjejerna jag inte sett på jätte länge så det fanns ett och annat att tjattra om! ;) Vi tog oss sedan ner till Hugos för en bit mat, vilket var mumisgt värre!
Vid 22-tiden skulle de andra bege sig mot Trägårn men då passade jag på att tacka för mig och åka vidare till nästa firande :)
Min vän Elin hade nämligen styrt till med fest för att fira sin 25-årsdag! När jag kom dit var väl de flesta mer eller mindre lite "berusade" ;) Det var iaf trevligt att hinna träffa allt folk och snacka lite skit innan de drogs sig ner mot Otten och jag hemåt.

Tack både Elena och Elin för en trevlig kväll! :)

Söndagen spenderade vi hemma med att fxa med både det ena och andra. Jag städade lite, i vanlig ordning ;) Chris fixade lite utanför och åkte och slängde skräp.
Kvällen avslutades med en grillmiddag på balkongen i solnedgången, superhärligt! :)
Vi trivs verkligen kanon i huset!

Lägger upp några bilder från de senaste dagarna, dock lyckades jag inte ta ett enda kort i lördagskväll!


Åt årets första jordgubbar i tordags, smaksigt!


Satt ute på framsidan och skulle precis läsa en nyinköpt tidning när "lill" grannen kom runt hörnet ;)


Hon ville höra om bebis skulle komma ut senare under dagen :)
Det var ju så varmt i torsdags och jag har hela tiden sagt, när Novis frågat när bebis kommer,
att hon kommer när det blir varmt ute. Givetvis så var hon nyfiken att höra om det nu var dax ;)
Sötunge! :)



Chris och nya cykeln :)


Tog en promenix innan jobbet igår.
Helt underbart med alla blommande träd och all grönska!


Sommar!



Trött

Idag är jag trött! Trött i skallen, trött i kroppen och trött på att det ska vara så nedra svårt att få nån klarhet och hjälp med delvis sjukskrivning! Jag orkar inte dessa långa dagar, kan ingen förstå det?!
Mina fötter är så svullna att fotknölen inte syns, värk i revbenet och ryggen är inte med mig alls.. Då går det bara inte att sitta vid ett skrivbord 8.30-17.00!
Jag kunde inte ens hålla ögonen öppna för att se Äntligen Hemma, slutkörd - JA.
Imorgon hoppas jag i alla fall kunna få en läkartid så fort som möjligt, kan inte vänta till den 31:e som det egentligen är sagt.

Tråkinlägg idag.. Tar nya krafter imorgon :) 
Lillan sparkar och bökar i magen iaf och varje gång jag känner hennes rörelser blir jag såå lycklig och glömmer allt det som är lite "kämpigt"! :)

Nu ska jag ta en låååång och skön dusch sen krypa ner i sängen.




Stockholm

Har inte hunnit blogga under helgen, detta då vi lite hastigt och lustigt åkt upp till Stockholm i lördags efermiddag :)

Lördagen började med att jag oh Elena hade planerat en liten tur till Ingelsta Shopping. Precis när jag skulle bege mig in mot stan ringde Chris pappa och frågade om vi ville åka upp till Sthlm. Han hade nämligen råkat boka ett hotellrum för mycket och eftersom det inte gick att avboka fick vi åka upp om vi ville, såklart det lockade! ;)
Då Chris hade bokat frisörtid och jag träff med Elena så bestmde vi att åka upp lite senare under dagen.

Jag och Elena hade en trevlïg stund på Ingelsta! :) Vi shoppade lite och hann även ta en lunch på Lindahls. Så mysigt att kolla på bebbekläder ihop och tjattra om det mesta, som vi brukar vara rätt så bra på ;)
Vi tog även en sväng förbi Babyproffsen. Oj, vad mycket fint de har, man vill ha ALLT! :)
TACK gumman för en trevlig tur! :)

När jag kom hem vid 15 tiden var Chris redan hemma, nyklippt och färgad ;) Min kära karl hade nämligen fått för sig att färga håret dagen innan vilket inte blev så lyckat, så ett frisör besök var ett måste ;) Numera är han brun/röd i håret mycket bättre än "roströd" som han var innan frisören satte igång ;)
Jag packade lite fort det jag skulle ha med mig sen cabbade vi ner och satte kurs mot huvudstaden.
Helt underbart väder så humöret var på topp! :)

Väl uppe i Stockholm väntade resten av familjen B, det var inte bara vi som hade fått chansen att åka upp utan även Natha med familj + Chris lillasyster Steffi med pojkvänn och såklart Chris föräldrar.
Det var många rum som blivit dubbelbokade, eller så ville de helt enkelt ha oss där allihopa! ;)
Vi checkade in på Hotell Stureplan, jätte fint hotell i charmig gamaldags stil precis intill Stureplan.
Då det var lördag och vi kom upp vid 17.30-tiden hade alla affärer redan stängt så vi tog en liten siesta på rummet innan maten istället. Sååå skönt att ligga och slumra i sängen med tv:n på och se de fladdrade gardinerna och känna den ljumna vinden blåsa in, kändes som en sommareftermiddag! :)

Vid kl 20 var vi iordninggjorda för att gå ut och leta upp nån trevlig restaurang. Vi hittade ett ställe efter en stund letande, det var inte bara vi som hade hittat ut denna underbara vårkväll! :) Nästan alla bord på restaurangerna var fullbokade! God mat och trevligt sällskap fick avsluta lördagskvällen :)

Söndagen började med hotellfrukost, MUMS! :) Jag och Chris tog sen en liten sväng på stan. Det var inte meningen att vi skulle åka upp och shoppa men några butiker och lite shopping hann vi med innan vi åkte ut till Djurgården och Gröna Lund! Där mötte vi upp Natha med familj som redan intagit karusellerna ;)
Vi hade en kanontrevlig dag med karuseller (inte jag och Natha), bus, spel och skratt :)
Kl 19 var vi alla trötta så då blev det hemgång till Norrpan igen med svullna fötter..haha :)
TACK A, N, N och N för en superkul dag! :) Den 30:e tar vi nya tag ;)


Nedan följer bilder från helgen! Vad vi shoppade kommer i ett senare inlägg.


De första som mötte oss uppe i Sthlm var Novis och hennes "moffa" som cruisade
runt med rallybilen ;) Novis såg så cool ut i brillorna men dem ville hon inte ha på när kort skulle tas :)


Efter att vi hade checkat in gick vi upp en sväng till svärisarnas fina juniorsvit! :)


Härlig balkong hade de ut mot stureplan!


Lilla jag i den gassande solen :)


Söndagensoutfit bestod av enbart mammakläder från H&M ;)


Min fina älskling!


Jag med en Smoothie mellan allt shppande ;)


Gröna Lund och karusellen Insaine som just eligt Chris var INSAINE! :)


Andreas och Nova åker elefanten :)


Natha och lilla Nellsan som här var lite butter, hon ville åka karusell vilket hon sen fick :)


Novis väntar på att få åka lilla fritt fall. Hon var exakt 1 m, vilket är minsta längden för denna karusell,
bästa skorna som gjorde sitt ;)


Förväntansfull Novis och Morbror "Chistian" ;)


Kuuuul med karusell!


Två glada skitar i tekoppen :)


Sötisen är glass!


Spela spel är ett måste på Tivoli :)


Novis åker bilarna.


Natha och söt Nellsan kollar på Novis som åker karusell.


Lilla Novis vann en STOR vinst! :)


Christian och Andreas påväg upp i den fartfyllda turen ;)


Sötis Nellsan åker tottohästen :)


Storasyster åkte på hästen bakom :)


Hinner inte svara på kommentarerna nu tyvärr måste hoppa in i duschen sen blir det sängen.
Svarar imorgon! :)


Det ska börjas i tid

Måste bara visa en bild jag tog i förrgår. En av fimiljemedlemmarna i kära grannfamiljen älskar skor, skor med klack så det klickklackar när man går förstårs ;)
Nae, det är inte Natha..inte Andreas heller vad jag vet ;)
Nellsan är lite liten ännu.. Så då finns det bara en kandidat kvar, Novis busunge såklart! :)
Hon var här i onsdags och busade, hon brukar komma hit lite då och då och då blir det liv i luckan må ni tro :)
Hon brukar hjälpa mig att städa, eftersom jag jämt gör det..enligt henne själv iaf ;) Konstigt nog knackar hon alltid på dörren när jag precis dragit fram dammsugaren eller städmoppen :)
I onsdags  höll jag på att moppa golvet i köket när hon kikade in, det första hon glatt säger när hon upptäcker att jag är i städartagen "-JA, ska vi städa toaletten dä uppe".. haha :D
Förra gången hon var här städade jag badrummet på övervåningen och hon var inte sen med att kavla upp ärmarna och hjälpa till, på eget intiativ såklart! :) 
Hon måste iaf tro jag har som hobby att att städa och skura toaletter! :) Njaaa..inte riktigt, dock är det ju skönt när det väl är gjort och hemmet skiner men att städa i sig är väl ingen som finner roande..eller?! ;)
Någon städning i badrummet blev det dock inte men väl svabbning av tvättstugegolvet och ingen var lyckligare än Novis när hon fick moppa helt själv! :)

När busan gått hem kikade jag in i gästrummet och fann mina finare skor lite utspridda på golvet. Att gå i klackskor måste man alltid hinna göra när man är inne hos "tant Elin" och morbror, så även denna gång! ;)




Men övning ger färdighet och busan behärskar klackar bättre än både mig och sin mamma ;)


Sia

Lunchen med mamma tillbringades nere i Knäppingen, väldans trevligt! :) Vi åt på Mimmis Visthus, jag lasagne och mamma det "säkra kortet" , som hon uttryckte det - ost och broccolipaj ;)
Vi gick en snabbis på stan, mamma skulle leta festblåsa till kommande jobbest och jag hade  inget emot att glutta lite i klädbutikerna ;)
Det finns sååå mycket snyggt i affärerna som jag vill köpa nu! Kläder, skor, smycker och inredning..Men jag höll hårt i plånboken och inhandlade endast en söt ram till Lillan, den ska hon få ha i sin bokhylla med nått fint kort i :) Hittade den på Casanova som faktiskt har väldigt fina barnsaker, mycket från märket Sia.








Söt box


Gillar de gröna grodorna på! Lillans rum ska gå i rosa och grönt så denna kommer passa fint in ;)
Nedsatt från 145 kr till 98:-


Rent och fint..

Ja, nu är det projekt städ och tvätt hemma! Chris åkte nyss in till kontoret för att jobba några timmar så jag passar på att dona här hemma medans karl är iväg, lättast så ;)

Ska in till stan och luncha med min kära mamma vid 13 så det är bäst jag slår igen laptopen nu så jag hinner det jag ska :)

Önskar er en trevlig fredag! :)

Lillan v.28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?






Idag går jag alltså in i vecka 28! :) Så häftigt att läsa vad som händer med lilla bebis i magen :)


Eftermiddags lugn

Ja, just nu råder det ett skönt lugn i huset.. Jag sitter med laptopen i ena soffan och Chris ligger i den andra och halvslumrar. På tv visas ishockey, känns lite som lördag idag! :)
Älskar att ligga och slappa och nästan halvsova till ishockey, fotboll eller F1, man känner på nått sätt att det är helg. Snacka om att vara sportintresserad, lite passivt intresserad! ;) Eftersom det är röd dag idag är det ju som helg, härligt!

Nu på förmiddagen dona och styrde jag lite hemma, plockade lite tvätt och städade av i köket, Chris var inne en sväng på kontoret. Han är så duktig som jobbar så mycket!
Vid 13 var vi inbjudna till grannarna för att fira Andreas (Chris svåger) som fyller 25 år idag! GRATTIS ännu en gång! :)
Det blev ett trevligt och mumisgt kalas med tacos och gudomligt god äppelpaj som tydligen var ett recept alà Bumbi! :) Den var galet god! Skulle kunna ha ätit upp hela formen men även om man är gravid så finns det gränser ;) Måste oxå prova att göra den vid nått tillfälle!
Tack Natha och Andreas för ett trevligt kalas! :)

Skulle blogga igårkväll men jag kunde inte logga in på blogg.se?! Lägger därför upp de bilder som var tänkta att publiceras igår. Tog en liten promenix igår em längs vattnet. Det blåste en hel del, dock inte så kalla vindar. Kändes bra för ryggen att röra lite på sig. Att vara i rörelse gör som sagt gott, att sitta ner gör bara ryggen stel och ihopklämd.


Igår bestod dagens OUTfit av;
Keps - Lexington, Jacka - Swedemount, Träningsbyxor - NIKE, Scarfs - Åhlèns, skor - NIKE


Redo för lite frisk luft!


Bekväma skor gör promenader så mycket skönare och lättare.


Älskar detta promenadstråk!
Det lär bli en del promenader här under våren/sommaren inte minst sen med barnvagnen ;)


Vattnet ser fortfarande kallt ut..brr..


En hel del fina båtar har läggts i vid bryggorna.
En liknande den blåa med röd stripe vore inte helt fel! ;)


Sjukgymnasten

Är hemma idag också pga av ryggen. Jag måste byta ställning lite då och då, från sittandes till gående och även lägga mig ner vissa stunder. Nått jag inte har möjlighet att göra på jobbet.

Var på gruppmöte hos sjukgymnasten igår. Jag och två till var där för att få lite info varför man har ont i ryggen som gravid och vad man kan göra åt det. Jag har som sagt haft problem med min rygg tidigare, samma smärta nu när jag är gravid fast värre! Fick iaf en hel del bra tips hur man ska stå, sitta och ligga för att påfresta ryggen så lite som möjligt.
Hon delade även ut varsitt häfte med ryggövningar som man kan göra.
Har pratat med min BM nu oxå, hon ska remittera till en läkare som förhoppningvis kan sjukskriva mig några tim per dag. Det behövs för att jag ska orka jobba de sista veckorna nu.

I måndags var vi på föräldrarträff på Försäkringsakassan ang föräldrarförsäkringen. Det är en djungel med alla dessa dagar hit och dit! När vi kom hem disskuterade Chris och jag en del hur vi ska lägga upp det och jag tror vi kom fram till en bra lösning! :)
Jag tror inte jag kommer kunna få havandeskapspenning med det jobb jag har. Blir trött bara jag tänker på alla papper som ska in när jag ändå ser avslaget framför mig känns det lönlöst. Informatörerna från F-kassan trodde dessutom det kunde bli svårt att få igenonom ansökan för havandeskpspenning.

Jag kom istället att tänka på de två semestervekorna jag hade tänkt spara till höst för att få ut lite mer i pengar än mammadagarna. Dessa två vekor ska jag nu försöka lägga in innan de 3 vekorna jag redan ansökt om.
Om det godkänns går jag i så fall på sem v.25, alltså fredagen den 18:e juni.
Det innebär då endast 5 veckor till av jobb innan sem och mammaledighet! Skulle dessutom läkaren nu kunna sjukskriva mig ca 2 tim per dag blir det betydligt lättare att kämpa på, jag behöver inte sitta lika många timmar i stäck per dag plus att jag får mer enrgi och slipper känns mig som en zombie!
Skulle vara toppen om min plan gick i lås!
Skulle ryggen paja totalt, ja då får man väl sjukskriva sig helt men som jag känner nu hoppas jag att det räcker med att få gå ner i tid.
Hade velat gå på vattengympa men eftersom det är på torsdagsförmiddagar vetti tusan om det kommer att gå?!
Får se om man kan börja någonannanstans istället. Annars får svärfar och svärmor värma upp poolen snart så jag kan plaska omkring där i ;)

Till en annan sak med risk för att känna helt tvärtom alla andra ;) 
Jag vägde mig igår efter att Chris fält en liten kommentar min stjärt ;) Väl på vågen visade pilen 58 kg! :) Jag har alltså gått upp ca 6kg hittills då jag vägde ca 52kg innan.  Det trodde jag aldrig!
Jag har alltid varit smal och jämt kämpat som en toka för att lägga på mig några kg..men det har varit stört omöjligt.
52 +/- nått kg har jag vägt sedan 1:an på gymnasiet. Så att  vågen nu visar lite mer gör mig verkligen inte ett dugg, bara det inte skenar upp allt för mycket ;)
Tänkte i början av graviditeten att jag skulle få påtryckningar av bm ang att inte gå upp i vikt men det verkar jag slippa nu. Nu kommer mamma säga.."Ja, vad var det jag sa..nu kommer det" :) 
Mamma har alltid trott att kilona skulle komma de dagen jag blev gravid, mamma vet bäst..ibland iaf ;) 

Chris tog med sig ett bokningspapper till jobbet idag, hoppas det blir av ;)

Det var väldans vad lååångt inlägg detta blev..haha :) Får väl bjuda på en bild som kompensation om DU nu orkat läsa dig ända hit ;)







Ja, det var ju en rolig bild..not.. :) Hittade ingen annan då jag inte sitter vid min dator.
Detta är samma vecka vi flyttade in i huset, där av all bråte ;)


Till bebis

Det är så svårt att motså alla fina saker som finns att köpa till lilla kickan, som henns pappa kallar henne ;)
Det är galet vad små söta kläder man hittar överallt! Av Chris syster och man har vi fått en hel kartong med kläder från när ders döttrar var knoddar, väldigt snällt! :) Övervägande rosa saker, precis som det ska va ;)

Vi har förstårs inte kunnat hålla oss utan köpte lite kläder vi med ;) Här är ett sött litet sett som flyttat in i lillans graderob.


Vad kan det vara i den fina lilla påsen? ;)


Söta små tossor! :)


En tillhörande liten mössa.


Värmande öronlappar för de små öronen :)


Bodyn i samma mönster. Lillan kommer bli så söt i sitt sett ;)




Ryggproblem

Så har man varit hemma nu igen pga av att ryggen inte vill hänga med som den ska. Har inte fått nångon diagnos på ischias men jag är nästan säker på att så är fallet.
Har haft problem med ryggen, vi rygg slutet - svanken, sen jag var runt 14 år och gick i dansklass. Trodde först det handlade om överbelasting men då det inte gick över helt utan kom då och då förstod jag att det inte hade med dansen i sig att göra. Jag har haft problem nån gångi månaden, oftast på morgonen men även att smärtan hugger till helt plötsligt. Det lixom ilar till i ryggen när jag ska böja mig ner eller ställa mig upp.
Detta är nått jag borde ha sökt för-för längesen men jag har mer eller mindre lärt mig att leva med det. Jag vet faktikst inte om det ens går att göra så mycket åt.
Nu när magen växer och den skjuts fram blir smärtan mer påtaglig och att sitta ner 8.30-17 funkar bara inte.
Förra veckan satt jag och vände och vred på mig likt en ål i stolen vid skrivbordet.. Som om inte det vore nog trycker och bränner det även vid revbenen när jag sitter. Jag, som många andra, sitter lite ihopsjunket vilket resulterar i att det trycker vid revbenen. Det blir som ett "veck" mellan bröstet och den växande magen, antagligen ligger bebis och trycker på också. Det märkliga är att det bara är höger sida som känns, inget på vänster. Det går som ett bälte ända bak till mitten av ryggraden. Min gravida vän Elena har precis samma problem när hon sitter ner.

Ska till sjukgymnasten imorn och höra om hon sitter på några bra råd! Hoppas det finns några övningar man kan göra.. Jessica tipsade om att de tydligen har en pool på sjukan dit man kan få gå och simma samt utöva lättare vattengympa övningar i. Tror det skulle passa perkeft för min kräsna rygg ;)

För övrigt mår jag bra och trivs med att vara gravid! :) Svarar nästan alltid nu under graviditeten att jag har mått och även mår bra. Få väl se nu hur det artar sig med ryggen bara. Att gå ner i tid vore en lösning, då slipper jag sitta ned så många timmar i sträck.
8.30-15 tror jag skulle funka. Eftersom jag pendlar kommer jag inte hem förns 16.20 ändå men bättre än 18.20 i alla fall!

Magen växer för varje vecka och snuttan bökar ofta omkring därinne, mysigt ;) Nu är jag redan inne i v.27!





                                 






Barstolar

Här kommer lite bilder på barstolarna vi var och hämtade förut. Blev riktigt bra, matchar våra köksstolar som oxå är i svart läder och krom :)
Var i fottartagen så jag bjuder även på bilder på köket ;) Är dock tagna med mobilen så det är inte bästa kvalitèn men det får duga :)



Dessa två 
härifrån blev det!


Skönt ryggstöd


Köksön och titta, vad skymtas där..är det inte en liten orkideè? ;)


Köksön och matplatsen


Tre stora och bra lådor och vinkyl.


Köket är fårn KVIK .Luckorna är matta, urfrästa med skenor som handtag.
Kökskakel i glasplattor och bänkskiva i granit.


Annan vinkel av köket


Med allt ljusinsläpp känns köket ljust och luftigt.








Pyssla

Lite dålig uppdatering denna vecka men jag har verkligen inte haft tid.. Idag är det dock slappsöndag så då kan jag sitta vid dator hur mycket jag vill ;) Städning klarades av i går, skönt!

I går eftermiddag var Jessica med sina barn Alva och Vilmer och Elena med sin bebis i magen här och hälsade på! :) Vi mumsade kladdkaka med glass och babblade för fulla muggar om både ditt och datt :)
Elena stannde sedan kvar en stund så vi satt stranade i soffan och tjattrade på om livet nu och hur det kommer bli med en liten bebis. Har en tidning där de går igenom de vanligast åkommorna som man kan råka ut för efter förlossningen.. Vi kom fram till att man nog kommer leva som nunna och utan hår..haha :)
Nja, så farligt är det nog inte ;)

Nu ska vi snart åka in till stan och hämta våra barstolar som redan kommit in, yeey! :) Ni ska få se dem sen.

Jag som gillar inredning och kunna piffa till det med udda och häfitga prylar kan verkligen rekommendera en ny webbshop! En trevlig tjej vars blogg jag brukar läsa har sedan 2008 en webbshop med sitt egna klädmärke EG. Snygga kläder i sportig stil! Hon har nu utökat sortimentet med HEMINREDNING! :)
Det är riktigt snygga saker som säljs till riktigt bra priser, gå in och kika vettja! :)
www.grindemyr.se
Där hittar du både webbshopen och hennes blogg!
Jag har redan hittat min favvoriter som jag kommer beställa :)









Denna tuffa termometer som vi har utanför på köksfönstret, fast i röd kan du hitta på HÄR


Vårat husdjur :)



V-rummet

Ni är många som efterfrågar bilder på huset, både här på bloggen men även på jobbet osv så nu ska jag visa vårt vardagsrum! :) Tjatar jämt på andra att de ska skriva om inredning och visa upp sina hem, så jag kan ju inte gapa om jag inte bjuder tillbaka ;)

Det är fortfarande ganska kalt då vi inte bestämt oss helt vad gäller fondtapeter, tavlor och sånt som förgyller väggarna. Inreda är som sagt kul så varför göra allt på en gång? Bättre att bo in sig lite så man verkligen känner efter hur man vill ha det. Är dock ändå nöjd med det vi hittills ådstakommit vad gäller val av matrial och möbler.
Alla väggar i huset är änsålänge vita och många kommer även förbli det då vi vill ha det så ljust och enkelt som möjligt! Vill ha en ljus och marin bas med inslag av lite morderna och häftiga prylar.
Grön är som sagt en accèntfärg vi använder både i v-rum, kök och hall. Dock är det saker som inte lätt går att byta ut om man känner för nån annan färg.


V-rummet, som är beläget på andra våningen.
Såhär ser det ut när man kommer upp från första våningen.
Vita väggar och vitt granitgolv.


En annan vy av rummet. De stora fönstren gör nästan hela rummet och lite havsutiskt är det allt;)
Är man riktigt observant kan man se Lillans vagn hennes blivande rum! ;)
Till höger ligger först vårat sovrum och sen badrummet.


Trappan upp till tredje våningen.
Vad sägs om min fina orkideè utan blommor? ;)


Två nischer med spots i på ena väggen.


Shopping, fika och snabbmatx2

Detta inlägg började jag på igår men somnade i soffan med laptopen brevid ;)

Efter att ha gjort i ordning oss tog vi bilen in till stan för att spana in barstolar till köksön. Dock var de beställningsvara så det dröjer ca 2-3 veckor innan vi får hem dem..suck..ville ha nuuuu ;)
Blev att vi köpte lite andra "bra-att-ha-saker" och några "icke-nödvändiga-men-fina-saker" ;) 

Skjutsade sedan ner Chris till hans jobb då han skulle jobba en liten stund. Medans han gjorde det åkte jag ut till Plantagen och handlade yttligare lite blommor ;) Denna gång två stycken garderobsväxter med vita höga krukor till gästrummet. Gick även in en sväng på EM och handlade en klocka och kudde vi spanat in ett tag.
Köpte slutligen med mig lite Mc Donalds som jag mumsade i mig på Chris kontor.

Sedan begav jag mig upp till stan för att möta min fina, oxå gravida vän Elena! :) Vi gick till Skafferiet och satt i två timmar och babblade för fulla muggar, mest om graviditet, förlossning och barn..typ vad annars ;)
Vissa disskutioner var så roliga att vi nästan satt och tjöt! :) Längar till alla mysiga stunder vi kommer ha när vi är mammalediga ihop!

Dagen svalutades sedan hemma i soffan med pizza och mys med sambon!

Idag har var jag hemma hos Cie, Jonas och Viggo, Nenne var oxå där med sin söte lille Melwin så blivit en riktig lite charmknutte :)
Både Viggo och Melwin fick lite presenter som jag hade med. Viggo för att han flyllde 1 år den 1:a april och Melwin för att han kommit till världen, en sen present..men bättre sent än aldrig! :)
Dem blev nog glada båda två även om kuvert, plats och snören var det roligast att leka med ;)

Imorn eftermiddag ska vi till BM! :) Har inte varit där sen inskrivnigen som var den 13:e jan så det är verkligen på tiden nu. Antar att jag ska vägas, magen mätas och sen lyssna på lillans hjärtljud..mys :)

Nu måste jag duscha, sen blir det sängen och ladda för en ny arbetsvecka.


Här kommer lite bilder på gårdagens outfit och en del av inköpen från igår..








Mammajeans och lång t-shirt med knyt under byst H&M,
kofta 
ESPRIT


Riktigt sköna mammajeans som sitter bra, än sålänge iaf ;)


"stå ord" från
Chili


Kudde från sygga märket Grand Design, säljs på EM.


Klocka som passade snyggt i en av nischerna i v-rummet, från EM




 

 


Skön lördagsmorgon

Sitter fortfarande i morgonrocken med allt från frukosten kvar på v-rumsbordet. Ja, när det är helg äter vi alltid frukost i v-rummet eller sängen, mysigt med lite helgfeeling! ;)
Vaknande vid 9 tiden av att det knackade på dörren, hann dock inte ner så när jag öppnande va det ingen där.. Såg dock att Chris pappas bil stod på gatan så antagligen hade han gått in till våra grannar. Precis när jag skulle stänga såg jag att det stod en lång baugette i våran ljuslyckta! Det var från svärfar som hade agerat bagare på morgonen, eller tagit bilen till bageriet ;) Riktigt snällt iaf!
Så nu har vi mumsat i oss nästan hela med ost och marmelad på, ruksigt gott ;)

Nu ska vi göra i ordning oss och sen ta bilen in til stan för lite shopping, vad vi ska inhandla får ni se sen ;)

Önskar en TREVLIG lördag! :)