4 månader!

"Vad är det för en dag, är det en vanlig dag,
nej det är ingen vanlig dag för det är Dellas 4 månaders dag, hurra, hurra hurra"! :)
Mammas finaste skatt! <3

Idag har jag varit ganska trött, trots en bra natt.. Dagen gick i ett naffs, vet inte vad vi gjort?!
Skutta har varit lite missnöjd idag, inte jätte ledsen men inte fullt så nöjd som hon brukar..
Hon blir inte mätt på min mat trots att jag kämpar på med amningen.. De senaste dagarna har jag ammat 2 fulla mål på morgonen (ca kl.06 och 9-10) sen är det som om mjölken inte rinner till även om jag lägger henne vid bröstet ca 2 tim efter, så det har blivit flskan ca 100 ml utöver bröstet. Dock somnar hon gott på enbart bröstmjölk, då är det inga problem alls.. Konstigt, mjölken brukar ju vara som tunnast då?! 
Attans, jag som trodde jag skulle kunna helamma när vi nu snart ska iväg på sem.. :(
Aja, vi får bunkra med en trave ersättning, huvudsaken är att mammas fisa blir mätt och belåten! :) 
Dock fick jag en liten gråt attack när Chris kom hem, en sån där man kan få när känslor är i svallning och man inte känner sig tillräcklig..
Men det gick över fort.. lite mat i magen, en peppande sambo och en go unge som log mot sin mamma gjorde susen :)


Gullungen har börjat greppa saker medvetet nu! :)
När hon ligger på skötbordet får hon nästan alltid tag i någonting så som en strumpa, kräkhandduk eller byxorna jag tagit av henne och såklart ska allt smakas på ;)
Köpte denna bitring förra veckan den tycker hon är smaskens att snutta på.


Gladfis!


Bästa skutta!


Kusinens Bamseskallra som Della fått låna tycker hon är jätte rolig! :)
Greppvänlig och mjuk! Perfekt för rätt var det är får hon ett ryck börjar veva och vifta med armarna som en toka, då är det bra att bamse är mjuk när han i bland nockar skutta ;)


Bamse på en åktur! :)


krama Bamse :)


Mys med tigis i babysittern idag


Titta på tecknat är kul! :)


Titta på sig själv och prata lite med Pingu är oxå roligt :)




1:a Advent

Redan dax att tända första ljuset, helt galet vad fort tiden går!!
Mysig dag har vi haft iaf :) Första var vi bjudna in till grannarna, Novisen bjöd till kalas :) 4-år blev busungen idag och nu kommer det igen; VART TAR TIDEN VÄGEN? Känns som igår Natha skickade messet med en nykläckt liten Novis..
Kalaset var mycket trevligt och vi fick många godsaker att fika på! Nova hade fullt upp att leka med sina kompisar och kusiner så hon knappt hade tid att öppna presenter men hon blev glad och sin My little Ponny som hon fick av oss :) Den ponnyn ska vara tacksam att den kom hem till Nova helskinnand för den kunde lika gärna ha hamnat i diket med mig! Åkte nämligen iväg till leksaksaffären på fm idag, i det rådande snökaoset = ingen bra i idè! Borde ha köpt presenten igår istället när vi var på stan men så går ju jag under aliaset "tidspotimisten-herself" och då blir ganska mycket i sista sek ;)
Tack A, N och nn för ett trevlig kalas!

I em/kväll hade vi mina föräldrar på besök för avdventsfika. Glögg, pepparkakor och mammas pepparkakssockerkaka satt vi och mumsa på så idag har det varit nyttiga dagen...NOT! ;)

Skuttas första advent och hon har som alltid varit så snäll och go, både på kalaset och här hemma :) Hon tycker nog det är mysigt att det snart är jul men första ska vi hinna med lite värme oxå det får vi hoppas hon oxå gillar ;)

Natti Natt..


Lite allt möjligt

Tycker denna dag har varit en enda röra..
Har försökt haft tusen järn i elden men det känns bara som jag "hattat" runt och inte fått något dugligt gjort..
Eller jo det har jag nog..städat hela nedervångingen + ringt och internet:at en massa ärenden inför resan och dessutom hunnit med allt det vanliga så som laga mat och sköta om min sessa.
Gjorde misstaget och skrev en lista igår kväll på allt jag skulle göra idag bara det att listan inte lämpade sig riktigt för en 4-månaders-bebis-mamma.. Alldels för mycket som skulle uträttas och fixas med, fick prestationsångest och tyckte allt blev pannkaka på em.
Ringde mamma och frågade om skutta kunde komma bort till dem em stund så jag fick reda ut allt jag hade påbörjat. Självklart ville mormor passa fisan så det blidde en lite promenix i vinterlandskapet hem till mommo och moffa ;) Fisan var där från em till kväll, givetvis åkte jag dit så hon fick mat och lite mammamys :) Vill försöka amma så mycket som möjligt, undvika flaskan så gott det går, alltid bröstet först sen ev flaska om ho inte blir mätt. Hämtade henne där vid 21 tiden, då sov hon skönt i mormors trygga famn. Hon fick sitt sista kvällsmål när vi kom hem, myste i famn och somnade. Nu sover hon sött i sin säng, min fina <3

Vill redan nu vänja min lilla skutta att vara hos sina mor-och farföräldrar, dels för att de tycker det är mysigt och även för Dellas egna skull.
Jag ver nämlgen GALET mammig som liten, då menar jag blodigel!
Mamma kunde inte nes åka till affären själv, jag skulle promt med och fick jag inte ställde jag till med världens scen! Sov i mina föräldrars säng gjorde jag även väldigt länge, till ca 9-års ålder..
Vill inte att skutta ska bli likadan, dels för min skull, hennes pappas och även för hennes egna skull.
Jag tyckte själv att det var jobbigt att ha sådan separtionsångets från min mamma. Att bli bjuden på kalas var till och med jobbigt än värre få frågan att sova över hos någon..
Men min fisa verkar trivas hos både båda våra föräldrar, vilket jag hoppas hon fortsätter göra! :) Dessutom har hon sedan 3 nätter tillbaka sovit i sitt rum, som en prinsessa! :) Inatt (föregående natt med tanke på klockan) sov hon från 19.30-07.10..helt galet! :) Inget nattmål alls men skapligt hungrig när hon väl vaknade och det fanns mjölk vill jag lova, riktig matfest blev det imorse ;)

Imorn väntar stan och flera butiker på oss, så för att orka morgondagen säger jag natti natt..


Jag och min fina 2 månader liten <3


Men liiiiiite mammig fån hon gärna vara, mammas skutta ;)


Novisen 4 år!

GRATTIS LILLA NOVIS PÅ 4-ÅRSDAGEN! :) (några min över ;)

Hittade en massa söta bilder på fisan förra året när vi var på Astrid Lindgrens Värld :)


Novis har gjort hyss och sitter i snickerboa ;)


Lillskit :)


Uppe och flyger i flaggstången


Tittut..


"Kan man ta sig ut här?" ;)


Nova och piggan Lina


Kram! :)


Torsdag

Sitter här i morgonrocken och äter frulle medans lilla skutta sitter i babysittern och babblar för fullt till figurerna på tv:n ;) Barnkanalen och Disney Chanel är redan favoriter här hemma! :)
Ska bli kul sen när man kan börja köpa Astrid Lindgren filmer till Della, då har man själv en ursäkt att se de underbara barnfilmerna..haha ;)

Får se om vi tar oss inåt stan idag, vill ha mina julstjärnor.. Vädret är ju inte mycket bättre än de två föregående dagarna..suck..
Kanske kollar om morbror känner sig manad att passa lillfisen :)

Härlig torsdag till er!



Fisungen ger present till pappa på farsdag! <3
Dellisen hade köpt en Lacoste mössa och en sten med texten "Världens bästa Pappa"


Pappabody och pappasockar, fint ska det vara ;)


Daddy <3 skutta


Pappamys! :)


Dagen till ära låg fisan i babygymet och tränade nacken tillsammans med Pingu ;)


Min skutta

Dellisen har varit så nöjd och snäll (varför säger man så egentligen?! Skulle ett barn med ex kolik vara ett dumt barn?!) den senaste tiden :) Hon ligger numera längre stunder i både babygymet och babysittern och underhåller sig själv med att prata med figurerna som hänger framför henne :)
Händerna är fortf riktigt spännande, dem kan hon hålla upp framför ansiktet och mer eller mindre ligga och stirra på, ser kul ut när hon ligger helt stil och studerar sina små händer - sötatste! Snutta på händerna gör hon oxå så fort hon kommer åt, dem är riktigt goda ;) Dellisen jollrar även som en liten toka, sååå gulligt att lyssna på :) Det roligaste hon vet är när man gurglar, då skrattar hon och gurglar tillbaka :) Ibland när skutta ligger i gymet och sprattlar som mest kan hon få till ljud så det nästan låter som hon skriker till. Då blir hon själv nästan lite chockad och undrar vad det ljudet kom ifrån ;)
 
Sover bra på nätterna gör hon oxå, nu även i sitt egna rum - mammas duktiga skutta!
Hon brukar nu äta ca kl 19 sen somnar hon i sin säng och sover fram till sista kvällsmålet ca 22-23 tiden. Nästa gång hon vaknar beror på hur mycket hon ville äta föregående mål, åt hon bra då kan hon sova fram till 06-07 vilket resulterar i en glad och utvilad mamma ;) Ibland vaknar hon vid ca 04 men då äter hon oftast ganska snabbt sen lägger jag ner henne i sängen, då brukar hon somna om och vakna runt 8-tiden.
Dock vet jag att de små inte är så pålitliga så rätt var det är kanske hon börjar styra på nätterna men som läget är just nu får vi alla tillräcklig sömn vilket vi är mycket glada för! :)

Det känns verkligen som vi fått in en hel del rutiner nu och det uppskattar vi alla 3! :) Dock har hon börjat knorra lite vad gäller maten jag har att erbjuda.. Hon har helt enkelt blivit kräsen och vill bara ha bröstet de första minutrana när det rinner till som mest sen dra hon bara huvudet bakåt och gnäller.. Dessutom vägrar hon sugnapp sen 1½ vecka tillbaka, vilket iof bara är bra men matrutinerna blev iom det helt andra.
Får se hur länge det går att amma..


Skutta testar hoppgungan som änsålänge är lite för stor ;)


Sakerna på hoppgungan var iaf jätte roliga! :)


Sitter i sängen och tittar på mamma som pysslar lite i rummet.


Hej vårt vinterland!

Nu är det vinter på riktigt! Utanför ligger ett skapligt tjockt täcke med snö och täcker vår långhåriga gräsmatta som man nog skulle kunna kalla äng ;)
Pga av snö och blåst har jag och Della hållt oss inne både igår och idag. Skulle egentligen åkt iväg in till stan igår för att spana in lite julsaker så som stjärnor till fönstren men det fick på storstäd istället. Tyckte det kändes dumt även idag att sätta sig i bilen så det blidde mysdag inne istället.
Har hunnit med en hel del "ärenden" på nätet och i telefon, mycket som ska fixas innan resan!

Hade tänkt gå en promenad nu ikväll men när jag hade gett snuttan sitt kvällsmål vid 19-tiden, kände jag hur tunga mina ögonlock så jag tog tillfället i akt att söva snuttan i våran säng och samtidigt slumra till lite själv ;)
Åhhh, det finns verkligen inget mysigare än att ligga och snuffa på henne!
De gångerna vi somnar tillsmmans lägger jag henne på sidan mot mig sen ligger vi med näsorna mot varndra och bara myser. Hon är så go och lixom kurar in hela sitt lilla ansikte tätt, tätt mot mitt - MIN FINASTE SKATT!

Nu ska jag sussa så får vi se om det blir någon julstjärneshopping imorn stället :)

Väntar på fler dopkort från min bror, därav har jag inte lagt upp några än..

Natti


Min lilla bebis som börjar bli en stor tjeja :)


Puss på mammas gladfis!


Att stå är riktigt kul :)


Min efterlängtade fina tjeja som gör mig lyckligaste i världen! <3


Pussgurka!




Morgonstund

Så här såg det ut hos oss för 1 timme sen, lugn och skön morgon.
Nu ska jag göra iordning mig sen ska skutta och jag ut på promenad trots busväder, behöver frisk luft!


Älskar att få sitta i lugn och ro och äta en stor frukost med tända ljus :)
Datorn ska då vara med överallt, vad gjorde man innan denna manick fanns?! ;)


Skutta sov skönt i sin babysitter <3


En glad och pigg Della gör tummen upp efter en skön liten nap ;)


Äta och snutta på händerna är favorit-görat just nu..mums säger Dellisen! :)


Vacker gårdag

Igår döptes vår fina lilla flicka <3
Hon var så lugn och snäll under hela cermonin och även på fikastunden efteråt, mammas bästa!

Har suttit och kollat igenom flertalet bilder så nu blev klockan alldels för mycket, bilder från dopet lägger jag upp imorn istället.


Finaste skutta i sin fina dockvagn hon fick av fammo och faffa.
Hon sitter rikigt bra i den..hehe :)


Den här bilden ser ju för rolig ut, mammas fisunge! :)
Kolla virveln i håret - sötaste ;)


Vem är DU?

Här hemma pågår det städning efter gårdagens "tillpiffning" :) Dock får jag göra det i etapper, lillan mår nämligen inte så bra idag och är lite kinkig.. Näsan rinner på henne, ett öga är irriterat - rött och även det rinningt och på det är hon riktigt risig i magen.. Stackars min lilla skutta! :(

Tänkte det vore kul att veta vilka som läser min blogg :) Besöksantalet ökar för var dag, vilket är jätte roligt!

Så vem är DU? Skriv gärna en lite kommentar vettja ;)

Forts trevlig söndag!


Slappdag

Idag har snuttan och jag varit hemma i princip hela dagen, förutom en liten promenix till affären på em.
Vi började dagen med frukost i sängen som blivit en vana, riktigt mysig start på dagen! :) 
Brukar flytta över snuttan till våran säng och sen gå ner till köket och fixa iordning lite frulle till mig och Chris. Under tiden ligger min två hjärtan i sängen och vaknar till. Della brukar jag amma antingen före eller efter jag själv äter sen ligger vi och myser en stund alla 3 innan pappan i huset beger sig till jobbet.

Idag fick snuttan bada i baljan vilket idag var en riktig hit, hon låg och skrattade och tyckte det var hur kul som helst..mammas sötfisa! :) Vid lunch kom Chris hem med mat, entrecote -riktig lyxlunch! :)
Passade på att tvätta fönstren i gästrummet under tiden Chris var hemma så han kunde gosa lite med Della sålänge :)

På em tog vi som sagt en promenix till affären, välbehövligt att komma ut lite! Jisses så mörkt det blir nu - när vi gick var det ljust, knappt skymning men när vi kom hem var det bläcksvart!
Jag lagade lite senare fredagsmat, fläskfilé med paprika, soltrorkadetomater och festaost + pomme och bea, supergott! :)

Nä nu måste jag lägga mig, sitter uppe kl 01,15 - vansinne när man kan passa på att få lite sömn!

Ser fram mot morgondagen då vi ska få fint här hemma..weeee ;) Kl 9 knackar det på dörren...

Natti


Min finaste och gossigaste unge <3
Såhär somande min lilla skatt efter att ha tittat på mamma ett tag som lagade mat :)
Tigersnutten är hon helt fäst vid, den låg och hon snuttade på redan i baljan på BB.
Lägger man den brevid henne buffar hon upp den i ansiktet och somnar nästintill direkt.
Nu har hon även börjat hålla i den som på bilden :)


Badrummet

Var ett tag sen jag la in ett inredningsinlägg här i bloggen så jag tänkte visa er vårat badrum, om ni är intresserade av att se?! :)



Badrummet på 2:a vånn brevid vårat sovrum


 Dubbelhandfat med en extra bänk + låda emellan.


När vi planerade all inredning till huset låg lilla Della i magen, vi pratade då med "byggherren" ang att få till en plats som vi kunde använda som skötbord. Detta blev lösningen - en avlastningsyta där vi kunde ha en skötbädd. Det fungerade bra de 2 första månanderna när snuttan var så liten men nu när hon vuxit till sig är bänken för liten för henne. Istället använder vi nu skötbord i hennes rum + i tvättstugan.


Nu blev det mer plats för lite inredningsdetaljer, det stavs saker från Cult Design, vad annars? ;)
Har fyllt på lotionfalskan med handkräm. Mycket smart drag av mig (enligt mig själv och faktiskt även från sambon;) då vi tvättar händerna mer nu iom bjöjbytning vilket innebär torra händer.
Tops hittar man aldrig när man behöver men nu vet vi var det finns :)


Matchande tvålpumpar på vardera handfat


Husets med avslappande plats ;)
MEN hur ofta spenderar man tid där då?! Jag har väl gjort det kanske 5-6 ggr sen vi flyttade in men sambon är dessto flitigare att ta plats där i, bra att nån utnyttjar det. Kan det ha att göra med att tjejen har 386 andra grejjer att "roa" sig med på kvällen?! Roa sig = plocka och fixa med hushållets mindre roliga sysslor. Men lite får jag skylla mig själv, kunde ha tappat upp ett bad nu när jag har lite tid över men vad gör man, jo man visar upp det på en blogg istället..haha :)


Skjutdörr in till sovrummet.
Klockrent när man var gravid och sparng på toa sisådär 86 ggr per natt ;)



M som i Mexico

Japp ni läst rätt, Mexico nästa! :)
Om några veckor åker vi till varmare breddgrader!



(bild från
www.groupcruise.com)


BVC

Idag var vi på bvc, snuttans vikt visade 4930g så än är inte 5kg-strecket passerat men inte långt ifrån. Lite dålig viktökning, 175g på 12 dagar, helst ska de gå upp 150g på 14 dagar. Ska nu prova att amma lite oftare och se om det hjälper annars blir det nog att lägga till nått mål med ersättning vilket jag helst vill slippa..
Hon är nu 56 cm lång, vilket betyder att hon inte vuxit något sen sist.. MEN det vetti tusan om sköterskan inte mätte lite fel förra gången, tycker det verkar lite kruxigt att få till en exakt längd.. Huvudet ska ligga precis intill sen måste benet lixom dras ut för att nudda mättmojängen, att missa nån cm är ganska lätt.

Efter BCV åkte vi till babyproffsen för att kolla på resevagn, vi ska nämligen ut på en "liten" resa snart! :)
Har även kollat runt på nätet och de finns några att välja på..

Ikväll ska jag komma i säng innan 23 så om jag ska hinna med "kvällstoan" måste jag stänga ner data nu.... Natti :)


Lilla skutta har hittat sina händer nu och dem snuttar hon numera jätte ofta på.
Även kräkhanddukar och snutten snuttar hon på som bara den, kan nästan tro att hon ska äta upp dem ;)


Får man inget snacks att äta på framför tv:n får man ta handen istället,
mums! :)


Äta Pingus metspö är mycket gott! :)


En förvånad lite goding! :)
Hon börjar bli så där tjockgossig med lite veck här och var :)


Mammas gladfis! :)
(Bild tagen för 2 v sen)