Long time

Var riktigt länge sedan jag var här inne och uppdaterade nu, 3 veckors sen! Det syns på besöksantalet att jag inte varit flitig direkt med bloggandet ;) Iof skriver jag väldigt stor del för egen räkning samt för familjen och vänner, strävar inte på nått sätt att få ett högt besöksantal men visst är det kul att folk kikar in! :)

Det har hänt en hel del med snuttan sen sist jag bloggade, utvecklingsmässigt.
Nätterna har blivit sååå mycket bättre! Nu äter hon sista kvällsmålet vid 20-21 tiden och somnar direkt efteråt, vaknar för första nattmålet gör hon nu mellan 03-04. Den ammningsstunden tar ca 1-1½ timme, mycket beroende på att vi båda brukar slumrar till. När jag väl lagt ner henne sover hon fram till ca 07! Med andra ord sover hon mycket bättre nu och det är skönt för oss alla 3! :) Nu ska man väl som vanligt säga -peppar, peppar- för visst kan det säket vända tillbaka igen men man får vara glad och trivas med det som råder för stunden.

Fisungen har även börjat le och göra ljud ifrån sig :) Hon skiner upp med hela ansiktet när hon smilar och får fram nått slagt gurgelljud eller litet skrik som enligt henne är att skratta, sötaste! :)
Nacken har blivit mycket mer stadig, knappt så man behöver hålla bakom huvude längre, fast lite svajigt är det såklart fortfarande ;)
Babygymet och bebysittern är roliga i mätt tillstånd fast bara kortare stunder för mamma och pappa tar sig an andra saker då vilket betyder lite mindre uppmärksamhet vilket leder till gnäll från skuttan.. Gosa i famnen är det som gäller då! ;)

Della åkte även på en förkylning för 2 veckor sen.. Lilla snuttan var helt genomtäppt, rosslig och slemmig! Gjorde av med 2 pkt saltlösning och ett antal neziril pippetter. Nässugen användes oxå flitigt för att få rent i näsan så andningen blev lättare. Hon fick sova mellan oss då vi ville ha extra koll på henne och såklart blev det att vi på rutin natta henne i vår säng även när förkylningen försvunnit.. Trodde vi hade sabbat för henne att kunna sova i egen säng då hon verkade sova så mycket bättre mellan oss men icke sa nicke, la henne i sin säng i söndags och dessa två nätter har hon även där sovit som en sessa! Hoppas det fortsätter så i natt oxå!

Nu ska jag passa på att få några timmars sömn innan hon vaknar.


Mammas fisa! <3
Snuttan började le och"skratta" medvetet för ca 2 veckor sen.
Detta för bland de första bilderna vi fångat hennes goa smile på.
Att ligga på skötbordet som förut var så tråkigt och gnälligt har nu blivit stört kul! Vi har inte riktigt förstått om det är det vita kaklet eller spotlightsen som speglar av sig i kaklet som är roligt men hon nöjer sig med mindre iaf det är ett som är säkert! ;)


Trött

I natt har snuttan hållt mig vaken, endast 2 timmars sömn har jag kammat hem = aptrött just nu! Hon fick sista kvällsmålet vid 22 sen åt hon fram till 23 från och till, vakande sedan vid 03 för nattmålet. När hon hade ätit klart och fått ny blöja kollade jag på klockan som visade 05! La sedan ner henne i sin säng och tänkte att hon nu inte skulle vakna förns runt 09, trodde jag ja.. 06 slog hon upp sina blå igen för att ligga och gny. Tyckte det var konstigt om hon redan var hungrig men bröstet tog hon och åt som en hungrig liten varg.. Hon somnade sedan på mitt bröst och även jag slumrade till ca 20 min. När jag sedan skulle lägga ner henne mellan oss vaknade hon till igen och började skrika. Kände då att blöjan behövde bytas och fy tusingen så ledsen hon var på skötbordet, grät så hon nästan tappade andan.. Inget hjälpte så jag tog fram bröstet igen, tänkte att om det är magen som spökar borde hon inte ens bli nöjd med mat - men jojjo, hon började käka och blev lugn.

Kan hon verkligen vara så här hungrig så här ofta på natten?! Iof äter hon en kort stund för att sen somna till vid bröstet men då kan jag inte lägga ner henne för du kräks hon, måste alltid lägga henne över axeln så hon rapar alt kräks. Kruxet är bara att hon vaknar till och blir hur pigg som helst och då kommer hon på att hon är hungrig igen. Så där kan det hålla på ca några gånger innan hon bokstavligt talat däckar. Att det tar ca 2 timmar att amma varje gång på natten beror även på att jag nickar till stundtals med henne i famnen men någon vidare skönhetsömn blir det inte.
Jag kör med minifom innan varje måltid för jag tror som sagt det är gaser i magen som håller henne vaken men det är så lustigt att hon ändå slutar skrika när hon får bröstet?!

Det är väl bara att acceptera att det inte blir så många timmars sömn med en bebis, tur att hon är så förbaskat söt ;)
Nu sover hon skönt i sin babysitter här brevid mig så jag ska väl passa på att ta en dusch.

Idag har vi inga planer och tur är väl det när man känner sig som en zoombie :P


IKEA

Idag har vi spenderat eftermiddagen på IKEA. Snuttan var så snäll och sov från att vi åkte till att vi kom hem! :) Vi skyndade oss lite mer än vanligt om man säger så, eller jag velade mindre med andra ord..hihi ;) Var ganska stressad över att hon skulle vakna och vilja ha mat, IKEA är lixom stressigt som det är.. Men hon sov så sött i sin vagn, hon verkar trivas att sova med lite liv och röresle runtomkring. 
Gav henne extra mycket mat innan vi åkte så hon var nog lite i matkoma ;)
Vi fick med oss en hel del saker hem, visar allt när det kommit på plats!


Vi var inne på IKANO och åt lunch innan vi gick in på IKEA.
Denna långa fefferoni fick Chris på sin tallrik då han beställde gyros, helt galet lång..haha! :)


Igår

Hann aldrig lägga in bilder från gårdagen då snuttan krävde mat, så här kommer de..


På den dagliga promenaden gick vi förbi Dellas mormor och morfar och dessa fina tights fick Della med sig hem, såå söta! :)


Della i dagens söta Rolling Stones outfit från H&M :)


Gullungen slappar i soffan ;)


"oj, vad många kort pappa tar" ;)


"om jag ser ut så här kanske han inte vill ta fler kort ;)
Mamma tycker jag ser ut som en arg bilförare på denna bild" ;)


"Nä pappa, nu får det vara nog med bilder!"


"Jasså en napp, den var god! Okey, fortsätta fotta då" ;)


"Den va riktigt god den här nappen! Nu blev jag så trött att ögonen går i kors, bokstavligt talat" ;)


Våran skatt! <3


Skönt att sova i vagnen med mössan lite halvt nerdragen, myspys :)


Inte många outfitbiler (läs egobilder) som tas nu för tiden, jag har en viss liten snuttunge att fotta istället ;)
Byxor - Levi`s
Kofta - Veromoda
Jacka - Peak Performance


På fötterna hade jag dessa, jätte sköna tygskor från Björn Borg - ett av vårens bästa köp, kunde nämligen ha dem under garviditeten oxå! :)
 


Veckan som gått

Är igen hejjare på att uppdatera bloggen längre, vill men hinner inte.. Fattar inte vart alla dygnets timmar tar vägen?! Vi går ändå upp vi 9 tiden och lägger oss oftast inte förns 23 men det känns som det bara är morgon och kväll, själva dagen bara försvinner i ett naffs.
Tar en hel del bilder om dagarna, allt är ju så gulligt som lilla snuttan gör ;) Tänkte därför släng ihop en resumè med bilder och text från denna vecka.

I måndags tog vi en sväng in till stan för första gången men snuttan. Så mysigt att gå omkring i affärerna som en familj :) Det blev en del shopping, kläder till Della, inredning och lite annat nödvändigt tjaffs ;)


Dagen började med morgonmys i mammas och pappas säng :)
Förundras ofta över snuttans söta sovposer ;)


Jag köpte mascara och en hårinpackning.
Inpackningen är det bästa jag testat! Den luktar sååå gott och gör håret jätte mjukt,
 säljs för endast 79:- på Hårvårdsbaren.


Snuttan fick en nappbox från Cult Design, som förövrigt är mitt favvomärke när det gäller inredning!
Sakerna de gör är så genomtänkta, smarta och snygga!
Nu slipper vi leta nappar stup i ett ;)


Hemtex köpte vi två kökshanddukar, två grytvantar och två badrumshanddukar.


Kläder till Della från Lindex och H&M.
Hon behövde verkligen byxor i stl 50 så det fick bli 3 st.


Svårt att veta hur man ska klä henne nu när det börjar bli lite kyligare..
Jacka känns inte som ett alt i vagnen då hon ändå har ett täcke.
Hittade denna fina och mysiga luvtröja på Åhlens som hon kan ha över en body när vi går ut.
Hon blir även kall om händerna men att lägga dem under täcket går inte, de åker upp lika fort!
Köpte därför dessa små vantar som egentligen är till för att de inte ska riva sig i ansiktet, två flugor i en smäll eftersom hon ibland lyckas riva sig.


Vi har sen tidigare en precis likadan tvålpump i badrummet men eftersom vi har två handfat ville vi (läs jag) ha en till och så fick det bli ;) Chris fick då bestämma att vi skulle köpa denna lilla roliga kruka :) Den pryder nu byrån i hallen.

I tisdags var vi bara hemma och tog det lungt. Den enda "aktiviteten" under dagen var en promenix till affären, slapp och skön dag med andra ord ;)


Della myser på morgonkvisten med sin tiger


Pappa och Della kollar in pappas nya mobil, teknikintresserad bebis ;)

Onsdagen började med besök på BVC. Snuttan hade ökat i vikt från 3260g till 3370g, 110g hade hon lagt på sig. Lite för lite egentligen men eftersom hon hade ökat så fint föregående vecka med 360g så var det inget att oroa sig för, ibland har de små "dippar". Hoppas hon bara att fisan gått upp som hon ska till nästa veckas vägning..
På kvällen hade vi besök av Elena, Madde, Sofie och Linda - supertrevligt! :) Dessa vänner har jag känt i många år men nu för tiden ses vi inte så ofta (förutom Elena och jag) detta innebär mycket prat om ditt och datt när vi väl ses och inte minst om gamla minnen, många galna sådana ;)
Dåligt med bilder denna dag, trist..
En bild från dagens promenad hitta jag iaf på mobilen :)


Fin fin outfit - body och mössa som moster köpt och Hello Kitty dress från fam Brändström/Pilevång! :)

I Torsdags var det återigen en lugn dag. Det blev en hel del fix hemma och såklart den dagliga promenixen ;)
Snuttan fick prova bärselen igen och denna gång kom vi på att man kunde vika ner den och då passade den mycket bättre än förra gången, då höll huvudet på att åka ut genom hålen för där armarna ska vara :) Det skönaste var dock att sitta framåtvänd, då trivdes hon rikigt bra, så bra att hon somnade ;)


Della i bärselen


Sötungen framvänd i selen :)


Gos med mysigaste sessan

Fredagen var en sån dag man går i pyamas fram till lunch och knappt hinner borsta tänderna.. Snuttan ville äta stup i ett så denna dag kommer jag knappt ihåg om vi gjorde nått spec.
Myskväll hade vi hela familjen iaf <3 Della satt i babysittern i soffan med oss när vi åt, det tyckte hon var kul och som tur var var hon mätt annars hade mamma inte fått äta många tuggor ;)

I går lördag kände jag att jag verkligen ville hitta på nått då veckan mest inneburit hemmamys men vad tror ni vi gjorde, var hemma igen! Vi kom verkligen inte på nått kul och dessutom var vi inte klara med morgonbestyret förns kl 14.
Ja vad säger man, med en matglad bebis och få timmars sömn orkar och hinner man inte med mycket alls..
Iof innebär väl inte mammaledigheten att man ska flänga runt som en toka?! Tror dock det kommer bli lite bättre när hon växer till sig lite, hon är ju fort ganska liten och späd vilket betyder mycket sömn, mat och inga fasta rutiner.




Kusinvitamin

Idag kom Dellas kusin N över till oss för att hälsa på sin kusinbebis :)


Stor och liten docka :)


Sötnosar!


N var så duktig att hålla sin kusin och satte henne så här :)


Myspys <3
Della trivs bra i kusins famn :)