Sthlm

Nu åker jag och älsklingen till Sthlm för en helg med hotell, god mat, shopping och en hel del mys!! :-)
Della ska vara hos sin mormor och morfar i helgen och köra slut på dem..hehe ;-)
Ska bli skönt att komma iväg själva lite, första gången vi kommer vara borta en hel helg det sen Della föddes!
Blir att försöka ladda upp batterierna tillsammans för snart blir vi 4 och då lär det dröja innan vi kommer iväg själva igen ;-)








Min lilla sessa testar mammas stövlar ;-)


14 månader

Idag blir min lilla tjeja 14 månader!! :-)

(Några kort tagna för 2 veckor sen)








Mamma älskar dig mest av allt!! <3


Onsdag

Idag har Della och jag haft en riktig mysdag, lekt och myst hela dagen!
Eftersom jag inte kan köra i samma tempo längre och blir långsammare för var dag (känns det som!) "fastnar" jag ofta i Dellas säng/soffa i hennes rum medans hon leker. Jag har ingen ork att gör någonting annat under tiden för att stup i ett springa och kolla till henne. Försöker ha lunchen klar för dagen, ofta matrester från dagen innan och även se till så middagen görs under tiden Della sover efter lunch.
Ibland känns det dock som det ändå är smidigare att vara i väg en stund under dagen, trots att det innebär medtag av mat, skötsaker och så släpandet på stora magen + vagn.
Märker mer och mer att Della lät blir uttråkad av att  bara vara hemma en hel dag. Är vi iväg på fm så blir hon oftast så trött att hon sover längre efter lunch och är gladare och piggare på em. Då slipper jag även känna dåligt samvete för att jag inte aktiverar henne.tillräckligt..

Igår var vi på ÖF inne i stan med Oya och lille L - mystrevligt som vanligt!! :-D
Får sååå mycket positiv energi av att träffa denna energisprudlande vän! :-) Hon lyssnar, förstår och framförallt ger bra och kloka råd! Härligt med en människa man klickar så bra med! :-)
Hon fick barn tätt hon med så hon vet vad jag "går igenom" med en graviditet närainpå den förra samt att hon vet vad som komma skall och peppar och tipsar mig till max - tack bästa du!
Della var tyvärr inte på sitt bästa humör igår men det berodde på en förkylning som bröt ut i gårkväll.. :-(
Skönt iaf att hon inte har åkt på någon feber, just nu är det "bara" täppt näsa och hosta.
Mitt lilla hjärta somnade iaf som en stock i vagnen på väg till bussen. Passade då på att göra ett snabbt ärende på stan innan vi åkte hemåt och Della sov hela bussfärden hem och 1 timme till efter att vi kommit hem.

Tyvärr blir det nog ingen babysång imorn pga av förkylningen. Hon var ganska hostig nu ikväll innan hon somnade och eftersom jag och Chris ska till Sthlm ihelgen och mina föräldrar ska vara barnvakt är det lika bra att vi är hemma och kurera imorn. 3 nya filmer har Dellisens pappa köpt så det blir att ta till dem om mamman behöver vila lite mellan allt lekande ;-)



En gravidis i söndags innan middag hos min föräldrar! :-)
Älskar att hösten är här, kunna ta fram lite varmare koftor och tröjor..ja, de som inte är för små just nu vill säga..;-)


Tips - bra rengöring

Special Cleansing Gel 250ml

 

Special Cleansing Gel 250ml

 

En koncentrerad, tvålfri gel som ger en naturligt löddrande rengöring. Mycket effektiv utan att störa hudens naturliga bakterieflora. Snabb och lätt att använda. hudtillstånd: Normal/torr hy, Normal/fet hy.

Finns på Donnabeauty 

Här sis är rengöringen jag använder och som jag pratade om, den är superbra!
Köp den om du inte hittar MD


v.34

Idag går jag in i vecka 34!! :-) Det är helt sanslöst vad tiden går fort under denna graviditet!
Hinner inte uppdatera vilken vecka jag är i här på bloggen innan jag kliver in i en ny ;-)
Börjar bli tungt nu och krafterna sinar mer och mer.. Mjölksyran är ett faktum varje gång jag ska uppför trappan, dock inte så konstigt eftersom jag ofta har Dellisen med på en höft! ;-)
På ett sätt är det skönt att det inte är så många veckor kvar inann bebben ska göra entrè, dock får jag lite smått panik av att jag inte hinner njuta av magen och att vara gravid, för visst är det det magisk och häftig känsla! <3
Jag känner mig vacker med magen, dock kommer ju lite skavanker med en graviditet men magen med bebis i är den finaste accsessoaren ;-) Men samtidigt är det tungt och att bära på både bebis och Della gör att energin tar slut på en blink!
Har hela tiden känt att det är långt kvar innan vi blir 4 i familjen och att jag ska sköta 2 små här hemma på dagarna (fram tills avlastningen - 16 jan då Della börjar dagis). Har tänkt att Della nog hunnit bli liiiite större och inte liiiika krävande men jag börjar känna att hon nog inte hinner bli så stor innan nästa kommer ;-)
Nu håller jag iaf tummarna att hon går tills dess iaf och hon är på god väg nu! :-)

Har inte lagt upp info om vecka för vecka som jag gjorde då Della låg i magen, det har känts lite som en Deja vu att gör det eftersom det bara var över året sedan jag la upp denna info ;-) Jag har faktiskt bara gått in någon enstaka gång och läst vad som händer i veckan jag är inne i och nu var det längesedan så jag kikade in på FL och hittade denna info.
Jisses, det är inte långt kvar nu....iiiiiii!!! :-D

Info från familjeliv.se

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

 


Poncho



Jag och snuttan har shoppat oss varsin poncho :-)
Della hittade sin ursöta på Kappahl och jag min på Gina ;-)
(Kort från i fredags när vi kom hem efter en em på stan då vi tillsammans med min mamma och syster checkade in kulturnatten, fast på eftermiddagen)


Hänga kläder

Köpte för ett tag sen små galgar till Dellisens ytterkläder. De hänger fint i hallen :-)


4 st rosa trägalgar 49:- Åhlèns (finns även i ljusblått)


Denna fina klädhängare ur Star serien från Kid`s Concept har Della i sitt sovrum.
Den fick hon av oss på sin 6-månaders dag.
Beställde den
härifrån


Dessa söta galgar om 5 fick hon även till :-)
Beställde även dem från Gabriellas Leklåda, dock verkar de inte finnas kvar..


Hålla värmen


Ett par fina och varma vantar i fleece och denna sportiga mössa från Molo -
Babyshop har fått flytta in i Dellas höst- och vintergarderob. Mössan tror jag blir bra att ha i höst/vinter när Dellisen ska sova i vagnen.
Skutta har nämligen en tendens att bli så svettig i håret av alla mössor. Förmodligen beror det på att hon har ganska tjockt hår.. Läste detta på hemsidan och klickade hem den - 
"En fin mössa med fantastisk funktion från Molo's MMP-serie. Mössan håller värmen och släpper ut fukten vilket gör den perfekt för långa lekar i höst- och vinterväder.
Mössan har en fin rosa färg samt en liten logo på ena sidan som också fungerar som en liten reflex.
Tillverkad i 100% polyester."


Update

Denna vecka har uppdateringen inte varit den bästa, orken för bloggen har inte varit på topp
.Gör istället en snabb resumè för hela veckan i ett inlägg ;-)
I måndags var vi bara hemma och tog det lungt efter helgen i Gbg.
Tisdag eftermiddag lämnade jag Della till min mamma och åkte till Stadium på Ingelsta för att shoppa höst - och vinterskor till Dellisen, dock var stl 20 helt slut! Hon har ganska små fötter min lilla sessa och skor i stl 20 tar de tydligen inte in i så många par.. Kom därför bara hem med mat efter min lilla tripp.

I onsdags började vi dagen med ett besök hos BM. Alltid lika spännande att hör hjärtljuden, mäta magen osv :-) Della var dock trött och på uselt humör så hon fick sitta med på britstsen och var grinig medans BM gjorde hela rutinkontrollen.
Vi fick skjuts dit av Chris men hem tog vi bussen och fy tusan säger jag bara för att åka buss med vagn och stor mage!! När vi skulle ta bussen såg jag att det redan stod två vagnar vid busshållsplatsen så jag bestämde mig för att gå en liten runda med Della så hon kunde somna i vagnen eftersom hon var så trött. Trött och gnällig unge på bussen hade jag inte lust med. Det tog inte många min innan Dellisen sov men när jag kom tillbaka till busshållsplatsen stod där redan två mammar med varsin barnvagn och efter en stund kom en till! 4 barnvagnar på bussen tänkte jag skulle bli omöjligt.. Men när bussen väl kom såg jag att det var ganska mycket plats för barnvagnaroch vi 4 mammor fick plats med våra små i vagnarna! Kruxet var bara att eftersom vi stod i mitten så skulle alla såklart gå förbi till sittplatserna längst bak och bussen stannade till vid flera hållplastser och bussen fylldes snabbt upp med folk. Jag stod och höll i vagnen men ville även hålla mig i en av "stolparna" dock var det typ omögligt med allt folk så jag stod typ helt inklämd med magen nästintill liggandes på sufletten på vagnen..
Blir så jäkla arg på folk som inte tar hänsyn heller, som bara tränger sig utan att be lite snällt om man kan flytta sig! Pensiönärerna är värst!! De tror de har patent på allt utrymme på bussarna och får de inte som de vill är de sura och muttrar!
Aja, nog om det ;-)
På em kom Carro och hennes lille E hit på fika och lite lek :-) Dock blev det lite av ett koas när Della efter en stund blev jätte ledsen.
Hon hade vaknat och satt i sin stol och åt lite frukt. Det var som om hon hade bitit sig för även om jag tog upp henne ur stolen var hon superledsen! Såg att hon hade 1/4-dels vindruva kvar i munnen men eftersom hon var så ledsen fick jag inte ur den ur munnen och så helt plötsligt började hon hosta så kräktes hon!
Först kom det bara lite men sen åkte hela lunchen upp! Där stod vi, både hon och jag helt nersypdda så det blev att byta kläder till både henne och mig.. Snälla Carro hjälpte mig att städa upp eftersom golvet inte såg allt för trevligt ut.. Blev även en vals med golvmoppen för min del sen när vi kom ner. Blev lite orolig först att det var magsjuka på G för efter en flaska välling somnade hon i min famn, sen sov hon i våran säng 1 tim och 20 min! Som tur var vaknade hon pigg och glad så förmodligen berodde kräkningen på att hon bet sig först sen satte sig vindruvan, hon hade kvar i munnen i halsen och framkallade kräkningen, stackars :-(
Under tiden Della sov hann jag och Carro med en fika och en massa babbel iaf, trevligt! :-)

I går, torsdags var vi på minisången - lika mysigt och trevligt som alltid! :-)
Idag fredag har vi spenderat hela dagen tillsammans med min syster hemma hos mina föräldrar. Städerskan (vi har anlitat en stödfirma) kom kl 9 så vid 10-tiden gick vi bort mot Dellas mormor och morfar där min syster är på besök i helgen :-) Var lääängesedan vi sågs, flera veckor sen så det har verkligen varit härligt att umgås med henne hela dagen idag. Så fick hon även lite kavlitets tid med skutta ;-)





Jag och Della matchade med jeanstunikor i onsdags ;-)
Min från H&M och Dellas från Cubus.



Hos mormor

Var några dagar sen jag var inne här nu.. Det har strulat lite med internet här hemma sen har jag, Della och mamma spenderat helgen hos min mormor i Gbg och där hade jag datorfritt, ja förutom att Della kollade på Drömmarans Trädgård på datorn ;-)
Skön och lugn helg har vi haft! Ätit, fikat, gått promenad, slappat och bara myst! :-)
Min mormor är en riktig krutgumma, 92 år och bor själv :-) Dock börjat det märkas att hon inte är lika alert som förut men vem skulle inte vara trött, ha lite svårt med närminnet och ha lite krämpor här och där när man fött och uppfostrat 5 barn (vilket bidragit till 17 barnbarn och nu 30 barnnarnsbarn:-), levet på gård med alla dess bestyr, jobbat, varit ute på en hel drös med resor, ingått i syjuntor och matlag m.m och såklart alltid funnits/finns där och ställt upp för barn/barnbarn/barnbarnsbarn/syskon (11 st) och syskonbarn och vänner och detta i 92 år!
Dessutom har hon stickat, sytt och broderat flera miiiil med garn och tråd! ;-) Stickar gör hon fortfarande så lilla Dellis ska snart få ett par fina sockar i cerise, garn som jag hade köpt med mig :-) Plutt i magen ska med få sig ett par, i flergärgat ;-)
 Mormor är en riktig förebild, min fina lilla mormor <3



Vi fikade x-antal ggr hos momor och vid ett tillfälle fick Dellisen med smaka ;-)


mums! :-)
Tro inte att hon åt upp allt i brödfatet!! Det blev en liten tugga innan hon ville ner och busa på golvet igen! :-)






Inte helt lätt ha få med en vild liten skutta på bild som vägrar sitta still men till slut satte hon sig men med båda händerna i mun såklart ;-)


Hjälpreda

Ojoj, dagen har gått i ett och jag har knappt suttit ner!
Våran sötaste lilla alarmklocka slog upp sina blå vid 06.30 tiden och sen dess har jag hunnit med både det ena och andra. Tanken var att jag och Della skulle in till stan efter frukost och morgonfix men snuttan var så trött att hon somnade i våran säng till Teletubbies under tiden jag skulle göra iordning mig.. Tänkte om och bestämde mig för att åka in efter lunch istället. Donade med det vanliga hemmafixet under tiden Dellisen sov.
2 timmar ville sessan sova innan jag gick upp och väckte henne. Det är allt en förmiddagstrött tjeja jag har ;-)
Sen blev det lunch och strax därefter begav vi oss mot stan.
Hade en hel drös saker på "göra-listan" och som tur var hade jag en snäll liten ängel med mig som snällt och nöjt satt i vagnen under tiden jag flängde runt! :-) Efter en stund blev sessan trött och passade på att sova en stund i vagnen efter en slurk välling.
Efter 2 timmar på stan kom vi hem, då hann jag i princip bara äta innan det var dax att hämta upp mamma på Centralstation och vidare till MAXI för storhandling. Snälla mammi tog sig tid att följa med och hjälpa till med allt konkandet på matvaror då Chris inte kunde följa med eftersom han inte är helt kry pga av höstbacillerna. Han och Della var istället hemma och myste till Teletubbies, vad annars?! ;-)
20.40 kom jag hem och var heeeeelt slut! Dock var jag tvungen att grejja lite inför morgondagen då Della och jag ska bli fotade! :-) Så nu min bloggläsare måste jag i säng så jag hinner sova bort mina mörka ringar under ögonen.. ;-)

Natti natt..


Min lilla hjälpreda hjäpte mamma i tvättstugan imorse :-)
Ja, hon höll i alla fall koll på tvättmaskinen så det snurrade som den skulle, stötfisa ;-)
När jag dammsög nedervåningen efter frukost hjälpte hon även till att putta på dammsugaren ;-)
Vi är ett bra städ - och tvätteam jag och min lilla tjeja!


Min lilla Zebra :-) <3


Haklapp



Dellas nya haklappar! :-)
De kommer
härfifrån


Grattis!

I dag gratulerar vi Chris "minsta" lillasyster/min svägerska/Dellas faster på 19-årsdagen!! :-)
GRATTIS GRATTIS!

Tyvärr kunde jag inte följa med och fira henne nu ikväll, sitter nämligen under en filt i soffan och mår inget vidare.. Har huvudvärk, öm i kroppen och mår lite illa.. Hoppas det "bara" är gravidhormonerna som satt in och inte några sjukbaciller!
Della och Chris är med på kalaset iaf :-) Della röjer säkert runt och river min svärföräldrars hus tillsammans med sina kusiner ;-)


Della 3 dagar liten med sin faster <3


Gröna Lund

I söndags var vi som sagt på Gröna Lund, en super härlig heldag med karuseller, lotterier, onyttigheter och strålande väder! :-)
Della åkte karusell för första gången vilket hon tyckte var spännande och kul :-)



Min fining äter Mc´donalds! <3
Nuggets var en hit ;-)





Della fick för första gången smaka lite läsk, det tyckte hon var sådär, kolsyran kittlades nog lite väl mycket i munnen ;-)



Jag och min gosa! <3



Della och pappa åker karusell och fiskar påse med gossedjur i :-)


Dellisen med pappa uppe i den röda korgen :-)


Lite baktung?! ;-)


Della sitter och spanar ut :-)


Della, fammo/mommo och Nelly har mellisstund vid Lilla scenen innan Mojje drog igång en minikonsert! :-)


Della kröp omkring och utforskade :-)


Busungarna N & D i farten! ;-)


Della sitter och diggar till Mojje!


Massor med barn och föräldrar!


Kul med konsert! :-)


Dellisen chillar hos farfar! :-)



Åker bil med pappis! :-)


Della åker på hästen :-)


Åker runt, runt.. ;-)


Jag och fisan <3 trötta efter en dag på tivolit..





Bus och lek

Hittills denna vecka har vi sluppit onda magar, tänder som växer och baciller - istället syselsätter vi och med lekträffar! :-)
Igår var min fina vän Elena här med sitt lilla bustroll E :-) Vi lekte och fika lite här hemma först sen tog vi en promenad i solen när kidsen började bli lite trötta och grininga ;-)
En härlig eftermiddag! :-)
Dumt nog glömde jag ta kort..attans.. :-( Är ganska duktig på att ta kort när vi är själva men när det är folk och saker runtomkring glöms kameran bort. Så likadant i dag då vi spenderat fm på Hemgårdens ÖF tillsammans med bästa Oya och hennes lillesötning L :-)
Så kul att träffa dem igen då det var ett bra tag sen! Barnen lekte och vi tjattarade på som vanligt ;-)
Della verkligen stortrivdes på ÖF! Hon kröp omkring som en toka, lekte med de flesta leksaker och var allmänt nöjd - häligt!! :-) Nöjd liten Dellis = nöjd mamma! :-)
Dit går vi absolut fler ggr!


Denna fina dragleksak fick Della som föagspresentdelset i efterskott av Ludde med familj! :-)
TACK igen! <3


Tokdag med tokungen

Veckan har börjat bra! :-) Della börjar bli kvittt sin förkylning och idag var hon på strålande bus-humör nästintill hela dagen! :-) Jag kände mig pigg och utvilad imorse när väckarklockan (läs: Dellisen) vaknade, härligt! :-)
Della somnade dock väääldigt sent igår, närmare bestämt runt 23-tiden!

När vi åkte hem från Sthlm igår somnade Della ganska fort i bilen efter en flska välling, Vi hade förberett med pyjamas så vi bara kunde lyfta in henne till sängen när vi kom hem. Kl 9 var vi hemma men så fort vi stannande bilen vaknade skutta till.. Tänkte då att en till skvätt välling i sängen skulle få henne att somna om...men icke då!
Della blev pigg som en speedad liten iller och bökade glatt runt i våran säng ;-)
Jag var heelt slut efter dagens äventyr och ville bara få sova.. Hade även lite känningar i halsen, så jag var raka motsatsen till pigg!
Efter en stund orkade vi inte ha kvar henne i sängen utan hon fick krypa omkring på golvet och såklart var hon snabb som tusan och kröp ut till v-rummet där hon fortsatte hålla låda..skitunge! ;-)
Chris var som tur var lite piggare än mig så jag kunde ligga kvar i sängen medans han höll vakt på Dellisen som allt mer började trötta ut sig själv. Vid 23 kom äntligen skutta till ro och vi somnade alla 3 (4) i sängen!

Jag vaknade av Dellas ansikte mitt i mot mitt imorse. En glad, lite pigg tjej som kom närmare och gav mig en puss - sötaste! ;-) <3 Dock tryckte hon i nästa stund bort mitt ansiktet - det var mitt pärlörhänge hon ville åt ;-) Lurad mamma lixom som redan går på knepen för att ungen ska få som hon vill ;-)

Della sov sedan mellan 10-13!! Förmodligen hade hon lite att ta igen ifrån gårdagskvällen! Någon eftermiddags sömn blev det inte sen, höll henne vaken fram till bad och läggdags. Chris tog nattningen mendans jag åkte en sväng till Ingelsta Shopping och köpte ett regnställ till Dellisen plus lite mat på ICA.

Imorn blir det en playdate med Elena och Emilia, det ser vi fram emot!! :-)

Tog några kort på Dellisen vid lunch idag. Hon hade ätiti klart och brjade bli uttråkad på att sittta kvar i stolen och satt och hoppade (som hon brukar när hon vill ur stolen). Men när jag tog fram kameran fick tokungen helt plötsligt en massa energi, satt och skrek, klappade händerna och var allmänt tokig, kladdig och go! ;-)


Min kladdiga lilla sessa med katrinplommon purè i hela ansiktet! ;-)


Här börjar tokerierna..hihi.. ;-)


Skrika lite.. "aaaaaaa"!


Vågen? ;-)


Klappa händerna! :-)


Skrämmas lite! ;-D
Bästa bilden..haha :-D Ser ni huggtänderna?! ;-)


Slänga mat lite nochanlant på golvet för att sedan göra vågen igen och skrika "aaaaa", ja så kan man oxå göra! ;-)


Försöker se lite allvarlig ut..


..neee, busglad är jag ju idag! :-)


Busade med pappa när han kom hem från jobbet! :-)


På äventyr

Imorn far vi iväg på Äventyr - Grönan i Sthlm väntar på oss! :-)
Ska bli mysigt med en heldag där! Hoppas bara min rygg är med mig, har haft känningar i svanskotan idag.. hade ont när jag vaknade och det har ännu inte släppt.

Della är fortfarande snorig och lite täppt men det börjar ge med sig num skönt!
Feber hade hon endast i mändags till tisdags natt och under tisdagen, så influensa var det nog riktigt aldrig uatn mer en rejäl förkylning. Hoppas vi kan vara friska och krya nu för nästa vecka vill Della inna med några playdates och mamma lite babbel och fika med andra mammor ;-)

Nu ska jag sova, natti natt!


Lilla fisan som numera ställer sig upp mot saker, går med pall som hon skjuter framför sig och även sin dockvagn helt själv! :-) Det tar sig, så snart går hon nog heeelt själv!! :-)


Gosan med två pippilotter i håret <3


Åka vagn

Della gillar att åka vagn, även sin dockvagn ;-)


Pappis gör kör sin lilla bebis i den lilla vagen ;-)


Får plats men det är knappt ;-)


Sötungar! <3
Stolt Nelly med sin bebis..hihi.. :-)


Lilla Dellisen 4 månader, lite mindre då och mindre hår ;-) <3


Bobbycar

Så var vi där igen med födelsedagspresenter men som sagt Della fick en drös fina saker när hon fyllde år och en present som fort blev väldigt poppis var Bobbycar:en som hon fick av sina kusiner N&N med familj!! :-)


En stolt skutta som kan åka själv på sin lilla bil! ;-)


Glad liten tjeja! Mammas bästa <3


Slå lite på ratten :-)


Så här brukar hon sätta upp benen och slötitta lite på barnkanalen, sötis ;-)


Mitt hjärta <3


"tuttut, här kommer jag" :-)


Min lilla rallyförare! ;-)


Tävlar

Jag är med och tävlar på Sandras blogg om smart uppfinning vad gäller kläder till barn, gå in och kika och tävla du med!! :-)

http://sandrasblogg.se/2011/september/tavling-i-samarbete-med-stayupsocks.html


Bakbord

Visade både en potta och en pusselpall som Dellisen fick när hon fyllde år, en i mängden av fina och bra saker hon fick!! Ungen blev totalt bortskämd! ;-)

Min föräldrar kom såklart inte bara med en potta ;-) De hade även med sig ett underbart sött och praktiskt bakbord som de hade beställt
härifrån , ni MÅSTE gå in och kika!!! :-) Detta var yttligare en sak som Dellisen hade önskat sig - heeelt själv! ;-)
Till sanningen då.. ;-) Satt och googlade runt på nätet efter barnmöbler då jag hamnade på sidan! Vill ha ALLT därifrån till skutta, farligt fiiiiina saker, stora som små! :-) Personliga blir det oxå då man får välja till namn och även datum om man vill! Nu är ju Dellisens rum redan färdigmöblerat med de flesta möblerna från Kids Concept  i serien Star, så någon större barnmöbel få inte plats, kan nog istället bli någon önskesak från shoppen till mini när det vankas dop, inte helt osannolikt! ;-)
Men ett litet skrin jag sett bland de fina sakerna ska nog skutta få av tomten i julklapp! ;-)


Såhär fint är Dellas bakbord och den söta lilla kaveln "fick" man med! :-)
Perfekt att när hon ska hjälpa mig att baka eller kladda med barnlera/deg :-)


Förkyld

Della är fortf helt genomförkyld! I skrivande stund sover hon iaf, med undantag från lite hostattacker, i sin säng.
Hoppas hon fortsätter sova och vaknar pigg och utvilad imorn, som jag även hoppas göra ;-)
I natt blev det inte många timmars sömn.. Della vaknade precis när vi skulle lägga oss, vi somnade alla tre i sängen. Kl 3 vaknade hon och började styra runt som bara den, ledsen och hade lite svårt med adningen. Vi försökte spraya in både saltlösning och Nezeril men det var totalt omöjligt, hon blev skogstokig! Men rätt var det var la hon sig på tvären i sängen och pang-bom somnade hon! Hon ockuperade närapå hela Chris sida så han tog sin kudde och gick ner till sängen i Dellas lekrum.
Eftersom Della har en tendens att vilja vara nära kanten på våran säng och vara på vippen att ramla ner fick jag ett antal ggr lyfta in henne till mitten av sängen. Till slut gav jag upp och flyttade efter henne i sängen och höll tag om ena benet..viken syn det måste ha varit..haha ;-D

Nu hoppas jag iaf att det vänder och att förkylningen försvinner snabbt så vi kan hitta på lite roliga saker om dagarna istället för att bara vara hemma och vara grininga! Vi båda börjar bli lite depp på att inte kunna socialisera oss pga av tänder, magar och förkylningar.. För så bli det ju, är hon grining, ledsen och kräver mycket bärande så blir jag med trött och lite grinig.. Idag missade vi första gången minisången :-(
Dock gör jag såklart allt för min lilla tjeja och mår hon inte bra är vi såklart hemma och tar det lungt istället! Tror inte de andra ville ha oss där ändå idag, snorbaciller är inte populärt ;-)

Vi har istället myst hemma med en massa lek och bus, för pigg och relativt glad har hon ändå varit idag!! :-)


En snorig liten tjeja imorse <3
Första gången hon har 2 st stoffsar :-)


Pusselpall

Della har länge velat ha en pusselpall härifrån, ja hon har sagt det heeelt själv..jag lovar ;-)

Titta så fin den blev!
Dellas snälla fammo och faffa gav henne den i födelsedagspresent! :-) TACK igen säger Della som gillar att pussla med sitt egna namn! :-)


Della önskade en vit pall..

..med urskurna kronor på benen..

..och rosa bokstäver! :-)


Pottan

När Della fyllde år fick hon, inte helt otippat, en potta av mormor och morfar! :-)
Min mamma har sagt flera gånger att vi borde köpa en eftersom Della nästan alltid gör nr 2 samma tid varje dag, runt lunch. Inte för att vi redan nu ska potträna och vänja henne av med blöjan utan mer att hon ändå ska bekanta sig med den..eller vad man nu ska säga ;-)

Eftersom hon var så hård i magen förra veckan hade hon svårt att sitta ner och göra 2:an, mycket förståligt.. Att stå lyckades hon med någon gång men det var ändå jobbigt för henne. Så i söndags när vi skulle äta lunch började hon att ta i och blev ledsen (som hon blev hela förra veckan då hon var hård i magen) , jag kom då på att vi kunde testa med pottan!
När vi väl satte henne där blev blev hon lite fundersam och förstod inte riktigt var hon hade hamnat ;-)
Men hon satt faktiskt och tog i några ggr men man såg att det inte gav nått resultat..trodde vi ja ;-)
För när skutta tröttnat att sitta på pottan upptäckte vi att hon hade kissat!! Alltid nått! :-) Duktig tjeja!


Stolt Della på pottan med någon konstig min ;-)


BM

Igår var jag hos BM och checkade läget med mig och mini! :-)
Gick in i vecka 30 i tisdags!! Tåls att säga det igen, men vart tusan tar tiden vägen!?
Antar att svaret är att man inte fullt ut tar vara på den.. :-( Mår iaf bra i denna gravditet, ryggen är inga problem alls just nu - skönt! :-)

Mitt järnvärde hade sjunkit från 128 (i v.26) till 113 nu i v.28 och jag vet vad det beror på - slarv med järntabletterna.. Skärpning på mig!
Trodde tabletterna mest var avsedda för att höja järnvärdet i kroppen så man ska slippa vara trött men den främsta anledningen är tydligen att järndepåerna ska vara fyllda om man förlorar mycket blod vid förlossningen! BM sa det igår och genast gav jag mig själv en spark i baken så nu är påminnelse inlagd på mobilen, varannan dag till middag ska de tas!

Mätte även magen och SF (Symfus-fundus) låg på 28. Tog fram Dellas kort som jag hade med när hon låg i magen och såg att magen änslålänge växt i samma takt som förra gången! :-) SF=24 i v.25 och SF=28 i v.30 med Della och mini i magen! :-D Har själv tyckt att magen är större denna gång men nu med facit i hand var det nog mest för att magen blev putig fortare med mini. Kanske att den är aningen bredare nu oxå?!

Järnvärdet låg på 141 med Della i v.30, så där ligger det betydligt lägre nu..

När BM kände på magen sa hon att huvudet kändes väldigt tydligt så hon tog mina händer och tryckte dem precis där huvudet var! Jisses vad häftigt, kände minis huvud hur tydligt som helst!! :-D Såå litet ;-)
H*n låg med huvudet neråt och jag hoppas denna lilla unge inte trillskas och lägger sig med stjärten neråt som en viss liten annan fröken gjorde ;-) Iof gjorde jag ju samma sak när jag låg i magen så jag kan väl inte säga så mycket..hihi.. ;-) Skulle dock vara häftigt att uppleva en vaginal förlossning! Säger jag nu..är nog inne på andra tankar när jag väl är där ;-)


Jag idag!


Magen idag ;-) V. 30!