Förväntansfull

Så var det dax, imorn kl 07.30 ska vi vara på BB! :) Vi är båda så förväntansfulla inför imorgon, vi ska få ut våran Lillan! <3 Jag är såklart nervös och tänker alldles för mycket men jag ska försöka, som sagt försöka få lite sömn nu inatt så man är något utvilad imorn. Ska i alla fall lägga mig nu, ska upp tidigt för att duscha med speciella svampar man använder innan op.

Uppdatering sker så fort vi kommit hem! :)

<3


En dag innan

BM ringde igår och sa att vi är framflyttade för snitt till torsdag istället! Oj, oj, jag som planerat allt jag skulle hinna med innan in i minsta detalj! ;) Dock brukar man ju normalt sätt inte vet när en förlossning ska starta så iof kommer vi vara mer förberdda än om snitt inte hade varit aktuellt.
Är så pirrig och förväntansfull, går omkring och är helt stissig! :)

Igår var jag på stan och Ingelsta området och fixade det som behövs innan Lillan kommer. På kvällen lagade jag matlådor och frös in, köttfärsås och biffar. Tror inte man ha så mycket ork att laga mat sen ;)
Gjorde även mockarutor i förrgår så det finns lite att mummsa på när familj och vänner kommer på besök sen.

Idag blir det projekt "hemma", städa och tvätta! Ska försöka hinna med så mycket som möjligt så jag imorn bara kan ta det lungt och ladda med mat och sömn.

Önskar er en trevlig dag!


Tidig morgon/natt

Jaha, här sitter man framför datorn och klockan visar 05.50! Kunde inte sova utan tassade upp för 1 timme sen, fick inte till nån bra sovställningen efter ett av de nattliga besöken till toaletten.
Så vad gör man, man går upp och sätter sig framför dator samtidigt som man letar efter nån gömd liten favvo godisbit i godisskålen som står på bordet framför - är man gravid så är man..hehe ;)

Nu känner jag dock hur ögonen börjar bli tunga men för att slippa väcka min snutt med 30 mins styrande med kuddar som ska läggas tillrätta så bäddar jag nog ner mig i soffan. Hoppas på några timmars sömn!

Fredag

Lite märklig känsla var det allt imorse när man vaknade och tänkte på att vi exakt om 1 vecka vid denna tidpunkt är föräldrar :) (om nu inte nått annat par par oxå planeras inför snitt, då kan vi få en senare tid på dagen) Det tog som sagt ett tag igår att smälta allt! Jag som tjatat på Chris att läsa om dessa aktiva faser, smärtlindringar osv och han som verkligen tagit sig tid att läsa och lära - nu blir det nått helt annat istället, nått vi inte hade planerat för. Mitt förlossningsbrev som jag tänkt knåpa ihop behöver jag inte längre tänka på utan istället är det en ny info om kejsarsnitt som gäller.

Nu ska jag ta mig an lite tvätt nere i tvättstugan och helt enkelt fortsätta boa ;)

Idag ska jag även träffa våran sessans lilla bästis, Elena och Björns dotter som jag ännu inte hunnit träffa..ska bli sååå mysigt! :) Kul även att träffa hennes föräldrar såklart! ;)

Hoppas eran fredag har börjat och att det fortsätter göra det!


Stjärtunge ;)

Det är inte bara ett busfrö till bebis i magen hon är även en bestämd liten tjeja ;) Det gick nämligen inte att vända på busan idag hon har nästintill kilat fast sin lilla rumpa i bäcknet och så tänker hon tydligen ligga tills hon kommer ut. Detta betyder alltså att det blir kejsarsnitt!

Dagen började med att vi åkte upp till sjukan, kl 08 hade vi tid på BB-avd för UL (de ville vara helt säkra på att hon inte hade vänt sig.) Som jag trodde låg Lillan kvar i sätesbjudning.
Därefter fick vi gå över till förlossningen mittemot, där fick vi först sitta ned i väntrummet då roden precis hade börjat. Efter 30 min kom det en gullig BM som visade vägen till ett undersökningsrum. Väl där fick jag klä på mig den fina (!?) men vädligt sköna blå rocken ;) Jag fick även en kanyl i armvecket och armband runt handleden. detta ifall bebis skulle må dåligt och akut kejsarsnitt skulle komma på tal. 
CTG-kurva kopplades på och vi lämnades ensamma i rummet i ca 30 min. Lillans hjärtljud såg jätte fina ut så det skulle inte bli några problem att påbörja ett vändningsförsök men som vanligt dröjer det på sjukan innan läkaren har tid så det blev yttligare väntan på ca 1 tim innan läkaren väl kom in.

ST-läkaren gjorde då yttligare ett UL för att få kläm på hur Lillan låg i magen.

Det var en ST-läkare, överläkare och BM i rummet när försöket väl skulle utföras. Först sprutade BM in brickanyl i armen och jisses vilken rush det blev i kroppen direkt! Fick världens hjärtklappning och alldels skakig! Brickanylet skulle hjälpa till så att livmodern inte skulle dra ihop sig när de skulle försöka vända bebis.

ST-läkaren tog ett stadigt grepp runt Lillans rumpan, likt två salladsbestick och försökte putta upp henne. Det kändes kan jag lova! Låg och grimaserade och försökt koncentera mig på att andas. Hon märkte dock ganska snabbt att bebis inte alls var så vidare samarbetsvillig ;) Överläkaren försökte då på samma sätt men insåg även hon att busungen promt ville vara kvar i denna ställning. En "fixerad" liten rumpa är inte alla gånger lätt att försöka flytta ;) Läkaren så då att i detta fall blir det kejsarsnitt..
Visste inte riktigt hur jag kände då, alla känslor föll över - besvikelse, lättnad, orolig, och sen massa frågor som snurrade runt även om jag hade detta på känn..

En CTG-krurva kopplades sedan på igen för att se hur Lillan mådde efter det ändå ganska korta och inte så intensiva vändningsförsöket. Läkaren skulle under tiden boka in tid för kejsarsnitt och förbereda med info.
När hon väl kom in och berättade när det ska bli av kände vi nog båda två pirr i magen.. ;)

Lillan ska nämligen ut redan nästa fredag, den 30 juli! :)

Hon berättade hur allt kommer gå till, gav oss en trave med infopapper och sen fick vi ställa de frågot vi hade.
Redan nu har en hel del fler frågetecken dykt upp, inte så konstigt, så jag skriver ner allt för att sedan kunna fråga när BM ska ringa nästa torsdag för att ge exakt tid för operation.

Ja, det blir inte alltid som man har tänkt sig men förhoppnigsvis kommer det gå bra ändå och huvudsaken är som sagt att Lillan kommer ut och mår bra! :) Tjöt en skvätt när vi kom hem förut, kände mig så överrumplad..alla känslor på en gång. Men när jag nu fått smälta det lite och fått vila känner vi oss mest förväntansfulla över att veta att vi nästa fredag ska bli föräldrar! :)
De uppskattade även hennes vikt idag till 2500 g så det blir ingen kartig bebis som kommer titta ut, pluttunge! ;)


Busunge

Lillan är redan ett litet busfrö ;), hon ligger nämligen tvärtom mot vad man ska göra i denna vecka!
Var hos BM idag som tyckte vi skulle göra ett mindre UL pga av att hon låg säte när vi var inne på förlossningen i v.33. Läkaren där gjorde ett UL pga av att jag hade regelbundna sammandragningar, redan då upptäcktes att hon låg med rumpan ner. Läkaren kände faktiskt på magen först och var säker på att hon låg med huvudet nedåt men UL:et visade annat.
När jag sedan var hos BM 1 vecka senare kände hon och sa att Lillan hade vänt sig, skönt det tänkte vi då.
Var även hos en en annan BM för 2 veckor sen, (min BM har sem) även hon kände och sa att huudet låg nedåt med endast en liten aning ruckbart. Fick t.o.m känna själv och det kändes som ett huvud. Men med facit i hand idag pga av UL:et tvivlar jag på att hon verkligen legat med huvudet nedåt, tror hon snarare att "suttit" hela tiden.

Det var nämligen likadant när jag kom till världen! :) Till min mamma sa de oxå att jag låg med huvudet nedåt och även fixerat, dock utan att göra UL (vilket man iof inte gör så ofta för att se hur barnet ligger.) När jag väl skulle ut upptäckte de att jag låg med fötterna nedåt! Mamma trodde då, precis som mig me Lillan, att jag hade legat så hela tiden. Jag kom ut genom akut kejsarsnitt.

Nu ska vi i alla fall på vändningsörsök på torsdag. Först kommer de att göra ett till UL för att se så hon inte vänt sig, vilket jag tvivlar på. Efter det ska vi in till förlossningsavdelningen där jag då kommer få brikanyl intravenöst för att livmodern inte ska dra ihop sig när det väl sätter igång men vändningsförsöket. De kommer göra ett försök,  oavsett om det lyckas eller inte kopplas CTG-kurva på för att se hur barnet mår. Förhoppningsvis har det då gått att vända och Lillan mår bra! Om det ej går avgör läkaren genom CTG-kurvan om ett till försök kan göras. Antingen görs då ett nytt försök eller så ta beslutet till planerat kejsarsnitt, vilket även kan bli fallet om vändningsförsök 2 inte heller går.

Har känt mig tankspridd hela dagen pga av detta. Skulle kännas ganska snopet om det nu blir planerat kejsarsnitt.. Vill ju helst att vi ska gå igenom en vanlig förslossning tillsammans.
Blev även lite uppstressad när BM sa att jag ska komma med fastande mage, (bara lite saftsoppa eller likanade går bra) detta för att om barnet skulle börja må dåligt under vändningsförsöket vilket skulle betyda akut kejsarsnitt! Men det får vi verkligen hoppas att vi slipper! Lillan kommer må bra har vi bestämt! <3
Nu är dock läget som det är och först ska vi se hur det går på torsdag. Huvudsaken är att Lillan mår bra och fortsätter göra det när hon kommer ut om det så blir genom vaginal förlossningen eller genom snitt.

Nu ska jag sova, sov så dåligt inatt så jag tänkte denna natt skulle innehålla mer sömn! Hoppas bara mina ljumskar, och min rygg oxå tycker det ;)


Bra skötväska

För några veckor sen var jag och min vän Elena, (som nu blivit mamma:), på IKEA, då passade vi även på att besöka Bayproffsen. Där hittade vi den perfekta skötväska, så båda slog till på varsin! :)


Snygg och smidig väska, inte för lite och inte för stor!
Två fack på vardera sida och ett större med kardborre på hela sidan (andra sidan)
399:-, ett kap! :)


Ett plastat skötunderlägg


En praktisk förslutningsbar påse/necessär som ex kan användas om det ej finns någonstanns att slänga blöjan. Jag har lagt oanvända blöjor, salva och våtservetter i den.
Var sak har sin plats, så även i en väska ;)


Smartaste ev allt! :) En egen liten "ficka" för nappen/nappar!
Skönt att slippa vända upp och ner på väskan för att hitta den lilla nappen.
Återstår dock att se om Lillan gillar napp eller inte :)


Yttligare en smart sak, flaskkylare/värmare.

Dessutom finns det ännu flera fack i väskan, ett med dragkedja och även ett för mobilen! :)
Måste ha varit en smart uppfinnare som tänkt till när denna väska gjordes, en kvinna tror jag ;)


V.37

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Gick in i vecka 37 i torsdags! :)


Ljumen sommarkväll

Idag tog vi en sväng till Klarsjön för att svalka oss. Jätte fin badsjö och en behaglig badtemperatur på 24 grader! :) Tyvärr blev vi inte så långvariga då Chris fick en allergisk rektion i ögonen pga av alla björkar runtomkring. Hans ögon blev precis röda och tårfyllda och det sved i dem! Väl hemma åt vi upp matsäcken vi hade tagit med oss :)

Ikväll har vi målat våran sänggavel vit! Påbörjade det inte allt för roliga projektet igår, trodde det skulle gå mycket lättare än vad det gjorde.. Vi har konstaterat att vi inte är några målare ;) Nu är vi iaf klara och visst det blev inte perfekt men ser man till helheten så vart det vitt och fint! :)

Lillgrannen Novis kom förbi och gjorde oss sällskap, hon spanade in bebissängen och sa "Oj, vad fin", sötunge! :)
När vi hade målat klart satt vi ute på baksidan, Novis hämtade pussel och spel som vi sysselsatte oss med. Vid 22.30 började lilltösen att bli trött, hon tackade för sig och gick hem, runt staketet ;)
Jag och min snutt gick in och åt lite kvällsmat innan jag hamnade farmför datorn och han i sängen främför en bok. Ska göra honom sällskap nu snart, fötterna visar att klockan är mycket ;)


Baksidan.
Tog ner utegruppen från terassen, var ingen höjdare att gå två våningar när man ville sitta ute och äta.
Rottninggrupen har vi iaf kvar där uppe och två solsängar kommer göra den sällskap istället.
Parasollet köpte vi häromdagen, blev genast mysigare att sitta här ute.
Alla undrar "what's up with the betong" ;) Jo, det ska nämligen läggas plattor vartefter men allt tar sin tid när ett hus byggs.


Vill man så kan man som sagt sitta på terassen istället, dock är det en pers just nu att ta sig två våningar upp med denna kropp :)


Novis och jag märkte efter en liten stund att något var lite galet med pusslet.
Figurerna blev helt plötsligt väldigt långa och ett ben hade hamnat fel..haha :)

En prinsessa!

Nu är Elena och Björns lilla prinsessa här! :) GRATTIS GRATTIS flera gånger om min älskade vän!
Lilltjejan valde att titta ut imorse, efter vad jag försod en lång natt på förlossningen. De mår bra alla tre fick jag info om oxå, så skönt!
Är såååå glad för deras skull! Var vid Klarsjön och badade när jag såg messet och blödig som man är rann det några glädjetrårar bakom solglasögonen ;)
Nu har Lillan redan en bästis som säkert längtar efter att hon ska komma ut, precis som vi :)


Lillans saker

Så, nu har jag fottat de saker som vi nyligen satte ihop till Lillan! :)


Fint och praktiskt skötbord med avtagbar "sargkant",
vilket gör det till en bra möbel även efter blöjtiden :)
Skötbordet är från märket Troll, köpt på Babyproffsen.


Mjuk skötbädd på skötbordet. Tyckte denna var enkel och fin, samma mönster som på spjälskyddet.


En vit byrå från IKEA har även fått flyttat in i hennes rum.


Fina sängen i samma märke som står inne i vårat sovrum.


Sängkläder och spjälskydd från Baby Dan.
Troligtvis kommer hon inte behöva ett tjockt duntäcke till en början men jag kunde inte hålla mig att bädda med det ;) Blir nog bara en liten filt om denna värme håller i sig!


Denna hängsak med små skallror har vi köpt på Mitt Lilla Krypin.


Prinsesskrona på både säng och skötbord.
Sessasaker till en liten sessa! ;)
Sena sommarkväll

Har inte kommit i säng ännu trots min tidiga morgon, ska sanart göra ett försök och se om det går att sova i denna kvalmiga luft.. Tänkte ta bilder på Lillans säng och skötbord och lägga upp men det blev så konstiga pga av blixten så jag gör ett nytt försök imorn istället :)

I dag har vi bara varit hemma, fixat och donat med lite allt möjligt. Chris har varit så duktig och skruvat fast glasskivorna till terasstäcket som hade sjunkit ned. Han slet verkligen i solen med alla dessa små skruvar som skulle bytas ut och stättas fast, jag satt brevid i skuggan och målade naglarna..hehe ;)Ska ändå tilläggas att jag innan det hade strykit..(hmm..strukit..strykt..vad säger man egentligen?!) och tvättat rent hela badrummet, så lite ett break var jag värd :)
Vi fick även upp vårat nya parasoll till utegruppen, blev kanonbra! 

Imorn har vi inga planer, får se vad som orkas och hinns med. 

Nä nu säger ryggen ifrån, sängen nästa... Natti.. 


Fina saker

Måste visa vad jag nyligen shoppade på Cervera. Fick nämligen ett presentkort därifrån av farmor och farfar när jag fyllde år och som jag lyckats hålla i fram till för två veckor sen :)


Två paket från Georg Jensen


Fin ljusstake med tillhörande ljus!
Den hade kostat 899:- men var nu på REA för 399:- + ljus 89:-, snacka om kap! :)
Gillar dansk design, ren och enkel design på inredningsprylar.
Kul sak att komma ihåg att man fick (köpte) i 25-års present!


Ljusen med namnet på.


Köpte även dessa två "take-away-lattemuggar".
Perfekta att ha nu under sommaren. Inte för att jag dricker mkt kaffe men för sambons skull, sen var de ju himla fina ;)

I samma veva köpte jag även dessa två klänningar inne på VILA. Kommer kunna ha dem efter att Lillan kommit ut oxå då dem är i XS-S, tummen upp för skärning under bysten! :)


Sval och kön vit enkel klänning


Baktill


Gammelrosa klänning


Kan inte sova

Har snart varit uppe i två timmar, gick upp 06.10! Har så svårt att sova nu när kroppen värker både här och där och inte blir det bättre av denna galna värme! Rätt komiskt att man upplever den varmaste sommaren på länge just när man är höggravid! ;)
Jag vaknar varje gång jag ska vända mig för det är ett projekt i sig, man måste få med sig alla 354 kuddar! :)
Värken i ljumskarna blir nästan bara värre för varje natt och denna natt trodde jag faktiskt ärligt att hela bäckenbotten skulle gå av när jag vred mig.. Lillan är iaf värd alla dessa krämpor, flera gånger om! :) Vår efterlängtade lilla sessa! Nu är det inte långt kvar heller..börjar bli lite smått nervös..iiiii...

Som jag skrev i förra inlägget var mamma och pappa här och hjälpte till att skruva ihop säng och skötbord och fint blev det! :) De är så snälla som kom hit och meckade ihop möblerna trots den tyckande värmen, TACK snälla ni! :) Ska lägga ut bilder på det när sambon vaknar, vill inte väcka honom med en massa fotoblixtar ;)

Idag blir vi nog hemma, har flängt runt de senaste dagarna så det kan vara skönt att bara pyssla lite inne. Hoppas faktiskt på att det fortsätter att vara mulet, är jag dum nu? ;) Det blir iaf inte lika varmt då!


Jag i förrgårkväll, v.36.
Lite trött coh svullen ;)


En av krämporna, svullna fossingar! Syns även på bilden ovan ;)
Det skvalpar tom i dem när man går, mycket märklig känsla!


Fixardag!

Detta skrevs i förrgår men jag hann aldrig lägga ut det

Blir dåligt med bloggandet nu när vädret är som det är. Känns inte jätte lockande att sitta med en varm data i knät. Nu sitter jag dock precis i korsdraget så några rader ska jag nig få till ;)
Idag har vi tagit ett break från "sol och bad" och varit ute bland diverse butiker och handlat både det ena och andra. Började med att hämta ut tapeterna till Lillans rum + vit färg som vi ska måla om våran sänggavel med på Peges Färg. Vart riktigt nöjd med valet ang tapeterna, kommer bli såååå fint! ;) Sen åkte vi vidare till Bauhaus där vi köpte parasoll till trädgtådsmöbeln vi har på baksidan. Köpte även ny verktygslåda och verktyg, "bra-att-ha-saker". Tog en snabbvisit in på Babyland där jag köpte en uppblåsbar skötbädd och ett påslakansett från Lunemyr till vagnen. Chris gick in en snabbis Jula för att köpa ännu lite mer "bra-att-ha-saker" Nästa stopp blev Coop där vi köpte papperskorg till badrummet och lite mat. Sen vidare till Rum Interiör där två fina krokar till sovrummet fick följa med hem.
Nu är vi helt slut båda två! Chris ligger på sägen och halvsover och jag hamnade i soffan med datan ;)
Väntar på att mamma och pappa ska komma hit, dem ska nämligen hjälpa oss att skruva ihop bebissäng, skötbord och en byrå! :) Så ikväll får jag änligen bädda Lillans säng, myspys! :)

Har sovit ganska dåligt inatt så ikväll blir det tidig i säng. Hade nämligen så ont i ljumsakrna och ett skapligt tryck nedåt, tror att Lillan håller på att fixera sig ordentligt nu :)

Hoppas ni har en bra dag i värmen, för varmt är det allt..phuuuu! :)
Athena

Kvällen har vi spenderat på Athena tillsammans med Chris föräldrar, hans syster och hennes sambo. Jätte trevligt och god mat! Chris mamma ska nämligen åka till Abu Dhabi och jobba på svenska ambassaden i 5 veckor så imorn åker hon. Häftigt av henne att anta en sån utmaning och tänk vilken upplevelse att jobba i ett sådant land. Sex and the city 2 är ju inspelad där och det såg riktigt fint ut, lyxigt!

Nu vankas det filmtajm, har hyrt 3 stycken! :)


Svärmor - blivande farmor och jag! :) Svärfar kom med på ett hörn oxå :)
Jag ser ut som en hamster om kinderna nu! Jag som verkligen har velat gått upp i vikt
men var det tvunget att sätta sig i ansiktet?! Tanken hade lixom inte slagit mig att man bli plffsig även där.
Aja, det är väl bara att ta och se glad ut - som på bilden ;)
v.36 så nu är jag skapligt stor!


BB-väskan

Det blir många inlägg idag, lite molningt ute that`s why ;) Började packa bb-väskan för någon vecka sen. Plockar in och ut saker lite då och då men det är bara mysigt att styra med :) Jag har packat Lillans saker i skötväskan + de saker som jag ändå tänkt ska finnas där i sen. Svårt att veta vad dem har på sig i början då man inte vet hur vädret blir.. Har packat ner både långärmade oh kortärmade bodys.

 
Saker till Lillan


REA

Var inne på Ellos sida för nån vecka sen och spanade in deras REA. Fastnade såklart på en massa fina barnkläder och till min glädje till mycket fina priser! :) Det var nämligen 30%-70% på Esprit babykläder! Köpte även en klänning till mig själv från Esprit, ingen rea på den men väldigt fin ändå ;) 
Detta klickade jag hem och i förrgår hämtade jag ut paketet på posten.


Body och byxor


Söt liten kofta


Mjuk liten luvtröja i plysch


Byxor med hög mudd upptill


Sparkträktspyamas, inte från Esprit utan nått annat märke


BM-besöket

Har ju glömt att skriva hur det gick hos BM i tisdags! Lillan har varit så duktig och vänt på sig! :) Hon ligger nu med huvudet nedåt och nästintill helt fixerad bara aningens ruckbart, så förhoppningvis snurrar hon inte tillbaka ned med fötterna igen :) Hon hade nämligen gjort det då vi var inne på förlossningen på midsommarafton, busan!
Alla värden såg bra ut! Magen hade inte vuxit så mycket sen senast, bara 1 cm men då hade jag inte min bm denna gång och hon jag hade nu sa att det kan skilja på hur dem mäter.
Nu är det inte långt kvar innan vi får träffa våran prinsessa! :)


V.36 idag!

(från familjeliv.se)
Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

(från gravid.se)

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken
Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.
Bränd

Herre jisses vad Chris och jag brände oss igår! Vi tog en tripp till Varamon och eftersom det blåste en del kände vi inte hur pass mycket solen verkligen tog! Som tur var hade jag smörjt mig innan men ändå tog det galet mycket!
Magen är jag dock väldigt försiktig med, smörjer noga med spf och lägger ofta nått klädesplagg eller handduk på. Har inte alls mycket färg på magen, ser ut som en vit badboll ;) Armarna, benen och bröstet är ställen som fått en skär ton..haha :)
Chris brände sig mest, hela magen och benen. Det roliga är att vi satt i brassestolar nästan hela tiden så båda är helt vita på baksidan av kroppen, snyggt ;) Blir lite problem för mig denna sommar att sola på mage så jag får väl stå en stund med ryggen mot solen idag för att jämna ut brännan :) Chris håller sig nog inne idag ;)


Underbart härligt var det iaf och riktigt skönt i vattnet!


Lång och fin strand med mycket folk!


Jordgubbar är ett måste i kylväskan ;)


Chris tar sig ett svalkande dopp innan vi åkte hem igen.
Kl var runt 18 och solen lyste verkligen rakt ner på sjön.


Härliga sommar!


Min inte lika fullt så härliga bränna ;)


Sval dag

Idag vaknade jag till smatter på fönsterbläcket , regn! Ganska skönt faktikst, det behövs då dessa dagar har varit så kvalmiga. Tror dock att det kommer spricka upp vartefter och bli en fin dag ändå men inte lika varm och skönt är väl det ;)

Ska vara hos bm om 1 ½ timme så nu måste jag sätta fart. Spännande och se om lillan vänt på sig igen, busungen?! :)


Varma helg

Herre jisses vilken värmebölja vi fått! Visst det är jätte härligt med fint väder men med denna kropp jag har just nu tar det på krafterna, svettas konstant! Solen får gärna lysa och himlen vara blå men 33 grader får gärna bli runt 23 istället! :)

Idag tog vi en tur ut för att hitta nått bra badställe att svalka sig på. Vi åkte mot Klarsjön ute i Sörping men när det var fler bilar än på en bilmässa på parkeringen och längs vägen tänkte vi om och åkte vidare ut mot skärgården och Ekön! :) Även fast det var varmt blåste det en hel del på klipporna så därför åkte hem efter ca 2 tim.
Älskar verkligen skärgården och skulle jag vinna på lotto skulle ett landställe och båt skaffas snarast! ;)
Iof behöver man ju inte ha landställe för att ha båt men eftersom vi inte är båtvana någon utav oss känns det lite tokigt att köpa båt, men det finns en hel del begagnade till hyffsade priser.

Sitter just nu ute på framsidan, luften är lite mer behaglig nu..passar mig perfekt! ;) Känner dock en hel del mygg som surrar så jag tror jag rör mig inåt.

Hoppas ni har haft en HÄRLIG helg!


Fina födelsedagsbarnet Cie!


Jag innan kalaset. Lite svullen både här och där ;)


En strandad val på klipporna! ;)
V.35 och det känns i hela kroppen, har samlat på mig en hel del vätska.
Älskar iaf min mage för där inne ligger ju min och Chris lilla prinsessa! :)


Underbara skärgård!


Havet!


Våran smarta och snygga kylväska vi bär med oss i sommar :)
149:- på ICA MAXI!Loka Brunn

Här kommer lite bilder från vår vistelse i Loka Brunn.
Glömde ta bilder på vårat fina rum vi bodde i men knäppte på lite kort annat istället :)


Jag äter Loka Brunns egengjorda glass, mumsigt! :)


Vy från restaurang altanen


Stora Socitetshuset = restaurang och servering


Vacker skogssjö intill SPA-anläggningen


Vattenbrunen. Minst två glas av vattnet per dag!


Poolhuset


Utomhuspoolen


Jag tar mig ett svalkande dopp :)


Solstolar fanns så man kunde ligga ute och sola.
Ville man, som Chris, fanns badmöjlighet i sjön :)


Slappade med tidningen MAMA och givetvis en Loka ;)


Lunchen framdukad


Pampig restaurang!


Salongen där det bjöds på kaffe och te efter maten.
Vi valde dock att sitta ute på altanen i solskenet :)


Annan del av salongen


Underbara kakbordet! :)
Kostade lte extra men en bulle blev det iaf ;)


Nog är Loka Brunn gammalt..


Madicken känsla över alla fin gamla hus! :)