Söndagsmiddag

Sitter som ganska ofta i soffan och ger snuttan mat sen ska jag göra iordning mig, det vankas planka på Bacchus :) Della ska vara med mommo och moffa under tiden Chris och jag åker in till stan och förhoppningvis får jag äta varm mat med både händerna (med bestick såklart ;) Snuttan har nämligen en tendens att prompt vilja vara med mamma och pappa när mat dukas fram på bordet och får hon inte det blir det sura miner.. Så därför blir det ofta att vi äter lite i omgångar, ex att jag håller henne medans Chris äter och tvörtom.

Della trivs jätte på hos mommo och moffa och jag tycker det är viktigt att man redan nu börjar lämna bort henne kortare stunder till dem och Chris föräldrar. Dels för att hon ska lära sig att känna trygghet hos sina mor- och farföräldrar samt även att våra föräldrar ska få chansen att träffa henne så mycket som möjligt.
De blir såklart jätte glada när de får passa våen lilla sessa! :)
De har börjat ha henne ca 1 ½ tmme varannan onsdag då Chris och jag bestämt att ha en kväll när båda åker in till gymmet. Nu på onsdag är vi redan inne på 3:e veckan och hittills har det funkat jätte bra! :)

Hoppas ni har en bra söndag!


L som i lördag!

Sitter i skrivande stund och ger snuttan lite mat, frukost och lite morgonstyr är avvklarat.
Även om jag är ledig alla dagar, eller mammajobbar kanske man ska säga, känns helgerna fortf lite speciella - man lixom känner att det inte är vardag.
Får se vad vi hittar på idag?? Jag ska iaf in en sväng till stan för att hämta ut mina nya krukor från Cult Design som jag köpte på Mique förra veckan, lämnade in dem på blomsterbutiken Green Room igår. Hade tänkt göra egna planteringar i dem men eftersom jag varken har jord eller lekakulor hemma tänkte ja lyxa till det och få det gjort av ett proffs istället! ;) Nyfiken på hur de kommer se ut.... :)


Jag och Della önskar er en fin lördag!
Jag och min älskade unge! <3
Bilder tagna i onsdags.


En komplett fredag

Ja, så var det fredag igen..hua vad veckorna går fort! Känns som om mammaledigheten kommer vara över i ett naffs.. :( Måste passa på att njuta ordentligt av den lediga tiden med min lilla skutta!
Blir ofta att dagarna innehåller en massa vardagliga "måsten". Vill knappt säga det men ibland kan jag nästan inte ens tillåta att bara lägga mig en liten stund när fisan sover, känner då att jag istället måste passa på att göra det som inte hinns med när man går omkring med henne på armen. Som att städa, tvätta, laga mat och plocka.

Ibland är det så skönt att bara åka iväg från hemmet, så man slipper se  allt man borde göra.
Visst att jag är lite pedant av mig men inte så att saker inte kan ligga framme, man ska ju ändå bo och leva i sitt hem..men det är dammet som gör mig tokig! I sovrummet skulle vi nästan behöva dammsuga varannan dag, gör ni det - dammsuger så ofta? Nä, far och flyg dumma dammråttor!
Har iaf bestämt att ha 1 städdag i veckan så slipper det kännas som man jämt städar, blir annars så "hattigt" - lite här lite där - ofta.

En annan sak, är det bara jag som tycker det är meckigt att ta sig från hemmet? När vi ska iväg vill jag gärna ha ammat innan så snuttan inte blir hungrig direkt men ibland så vill hon äta utanför min planering så att säga..
Om vi ska iväg en viss tid på morgonen försöker jag att göra iordning mig inkl äta frukost INNAN lilla fröken ska äta men ibland bestämmer hon sig för att äta innan jag kommit ur nattlinnet..
Kruxet blir då om hon äter att hon ganska snabbt därefter bli gnällig i babysittern, som hon får sitta i under tiden jag ska göra mig klar. Oftast är det för att hon blivit lite trött igen.. Ibland somnar hon i sittern vilket då leder till att jag måste väcka henne för att ta på ytterkläder och byta till bilbarnstol. Somnar hon inte i sittern blir hon till sist så gnällig att jag måste ta upp henne och där står jag halvnaken med tom i magen..
Detta händer givetvis inte varje gång men ganska ofta.. Iof tror jag att det blir bättre med tiden, då hon börjar kunna underhålla sig lite själv.
Eftersom hon dessutom är en sk kräkunge, som kräks titt som tätt och spec en större mängd efter en måltid drar jag mig för att amma offentligt. Både hon och jag får ibland slänga kläderna i tvätten efter ett mål.
Detta gör nog att jag alltid vill amma precis innan vi åker iväg så jag slipper amma "ute".
Det är verkligen inte på nått sätt att jag tycker detta är för jobbigt för att inte ta mig ut, utan bara som sagt lite styrigt..
Detta skriver jag även mycket för egen del, kunna gå tillbaka och läsa hur man upplevde vissa perioder.

Min lilla fisa är i alla fall helt underbar på alla sätt och vis trots kräks och lite gnäll :)
Hon låter mamma och pappa sova många timmar per natt, vilket vi tackar våran fisa för ;)
Della brukar somna vid 18-19 tiden då vi ofta går en promenad, hon sover då till ca 22 för att vilja ha mat. Ger då mat, byter om på henne till pyjams sen somnar hon oftas i min famn och sover sedan till ca 04-05, då är det mat igen. Dock somnar hon alltid om och sover till Chris går upp vid ca 08.
Det som blivit så mycket bättre också är att amningsstunderna inte längre tar 1-½ timme som de gjorde i början. Kom på att hon egentligen bara låg och snuttade en hel del, trodde hon var hungrig eftersom hon inte släppte bröstet. Nu tar det ca 30-40 min, klart mycket bättre för oss båda då hon faktikst kräkas liite mindre, inte lika mycket överskott ;)

Komplett fredag ja, passande bruik..not..haha :) Några rader iaf för minnets skull ;)
Snuttan och jag tog en sväng till stan och köpte vinterskor till mig, ett par varma och sköna från Canada Snow, Della har likadana fast i bebisvariant :)
Gick även ner till Lilla Snigel på Drottninggatan och fixade en önskelista till Della och det kommande dopet.
De har så fina saker där inne :)
När pappasen kom hem påbörjade han middagen som bestod av entrecotè med potatishalvor i ugn + bea såklart ;) RIKTIGT gott som ALLTID när min kock är i farten!
Nu ikväll har vi bara myst i soffan, snuttan var med en stund och kollade på tv - hennes favvogrej! :) 


Var är Della?! :)
Jo hon tittar på förkväll på tv och bloggar samtidigt lite ;) Sötunge!
Bild tagen i förrgår.


Mammas lilla skutta, som hon numera kallas fall för - kärt barn har många namn ;)


Även när vi gick ner för att laga mat hittade Della nått spännande på väggen, är det inte en tv! :)
Babygym?! Nä fy tusan tv:n är mycket roligare :)


Inte ens mamma tittar jag upp på :)
Vet att det kanske inte är så jätte bra för henne att titta på tv:n men vad ska jag göra när hon dras dit med blicken?! Hon blir ju dessutom lugn och tycker det är intressant.
Jag kan ju inte förbjuda henne hur skulle det gå till föresten? Kommer ändå bli att man förbjuder henne för både det ena och andra senare l livet..
Klart man kan välja att inte ha på tv:n men våran snutta gillar när det är lite ljud runtomkring, är det tyst och inget händer då blir det oftast sura miner.


Bra statistik

Kul att ni fortfarande tittar in här på bloggen trots den mindre bra uppdateringen.. :) Finns så mycket annat som ska hinnas med och när jag väl sätter mig vid datorn blir det att jag kikar in hos andra istället för hos mig själv, man vill ju hänga med vad folk har för sig ;) Dock är det hur värdefullt som helst stt kunna läsa och se tillbaka på de dagarna man faktiskt inte riktigt minns..haha nu lät jag lite som David Hellenius ;) Kan inte se den "riktiga" reklamfilmen utan att tänka på parodireklamen han gorde.. Dagarna på dagarna! :)

Ikväll ska jag lägga in 89089 bilder på datorn..nja inte riktigt så många kanske men det är flertalet av korten vi tagit den senaste tiden som fortf ligger kvar i kameran.

Idag blir det storstädning här hemma! Känns som jag jämt städar men det är ju bara plockande av saker som hamnat nån helt annanstans än var de egentligen borde ligga.. Dammsuga och svabba var ett tag sen jag gjorde på nedervåningen..tur att golvet är så bra att dammet knappt syns ;)

Nu ska ja väcka snuttan som somnat på mig med "matbordet" i munnen ;)