Stackars..

Min lilla sessa har åkt på nån slags influensa med feber och genomförkyld näsa.. :-( Jobbigt att inte veta om hon även har ont i halsen?! Hon har inte haft någon aptit i dag alls, dock kan det ju bero på febern och allmäntillståndet så jag hoppas skruttan inte har ont i halsen oxå.
Nu är det 4:e veckan hon är inne på att inte må bra :-( Tycker så synd om henne som inte får vara pigg och glad!
Så en gnällig dag i är bara att lägga till i den senaste perioden av gnälliga och ledsna dagarna..

Först var det tänderna som spökade (vilket det även kan vara till viss del nu med) sen fick hon hård mage och hade det jobbigt under 1 vecka och så nu denna förkylning! Nu får det räcka!!
Vi har haft det lite kämpigt med Dellas mat sedan inroduktionen av fast föda.. Hon är inte den matgladaste personen direkt. Finns ingen rätt som verkligen är någon favvo uatn det är frukt och gränsaker som hon kan äta en hel del av istället. Inte blir det bättre av dessa veckor så välling går åt i massor eftersom hennes aptit inte är den bästa. När hon hade tandsprickning gjorde det ju även ont för henne att tugga så det belv det enbart välling.
När hon hade hård magen hade hon inte ro att sitta och äta när det det gjorde ajaj i mage och neråt baken.

Ibland har jag spruningt fram och tillbaka mellan bord och kylkåp för att komma på saker hon kan stoppa i sig istället fär vällingen, för mycket flaskbeteende är ju inte heller bra även om jag nu inte ratar välling på nått sätt - superbra uppfining!

För en stund sen bar jag över Dellisen till våran säng. Hon vaknade i sin säng och var jätte ledsen pga av att näsan var helt tät :-( Inte fick jag spruta in varken saltlösning eller Nezeril heller, hon blev skogstokig! Som tur var somnade hon om lätt brevid Chris. Ska gå in och göra dem sällskap nu. Blir nog sådär lagom trångt med en illbatting som buffas och vänder sig som en toka. Brukar ligga med ryggen emot när hon är på besök i våran säng för bebis i magen har hon ingen tanke på när hon styr runt och buffar på oss ;-)

Natti natt!


Min lilla tjuv som gillar att rota i mammas väska :-)


Mammakläder

Har fått frågan vart jag köper mina mammakläder.
De mammaplagg jag har är köpta på H&M. Tycker det är bra priser på kläderna, har inte lust att lägga ut mycket pengar på kläder som bara används i några månader.. I och för sig resonerade jag så när skutta låg i magen oxå och 6 månader efter hennes ankomst var man på smällen igen, så om vi fortsätter att producera i denna takt lär väl alla plagg i garderoben bytas ut till mammakläder..hihi.. ;-) Nja, nån måtta får det vara på "göra-barn-fronten", nästa unge (om det blir någon) får allt vänta på att bli till ;-)

Kläderna från H&M sitter väldigt bra och basplaggen är stilrena och snygga i formen!
Förra grav köpte jag på mig 2 jeans, 1 kofta, 2 t-shirts och flera olika linnen. Linnen:a har jag även haft emellan då jag inte var gravid. Denna gång har jag köpt 1 par byxor, utökat med 2 linnen till och en mysdress.
Förövrigt använder jag en hel del av mina gamla kläder då jag gillar tunikor vilket passar bra som gravid.
En del nya plagg har jag även köpt som vanliga kläder, fast 1-2 stl större.

Fick en fråga om jag har några mammakläder till salu och det har jag tyvärr inte då jag själv måst ha dem ;-)
Inte så direkt att jag shoppat upp en ny garderob.. Så de plagg jag har användas flitigt ;-)

 Förra veckan fick helt oväntat och spontant ett presentkort av min snälla svärmor på just H&M, hur snällt är inte det?! - vääldigt enligt mig ;-) TACK snälla!


Köpte denna sköna och avändbara mammadress!
Det är sånna här plagg som går åt då jag även är mammaledig och skrotar hemma en del.


Hot mama i de hetast byxorna..eller inte ;-)
Lätt skönast nu med den växande magen iaf!


GRATTIS!

Måste ju såklart skriva om min älskling som i fredags fick reda på att han hade klarat ekonomitentan som han gjorde för snart 2 veckor sedan! :-)
Han har klarat inte mindre än 4 salstentor på 3 månader och då är det inga småkurser direkt!!

Så nu kan han titulera sig som fastighetsmäklare! :-) 
Dellisen och jag är riktigt stolta och glada för hans skull!
Så om ni går i hus/lägenhetstankar vad gäller sälj eller köp så är det bara att kontakta honom! :-)
Han kommer jobba som mäklare på
detta kontor tillsammans med hans far!


Min älskling! <3





Frånvaro

Oj, nu var det verkligen längesen jag bloggade! Faktum är att jag nästintill låtit bli datorn helt och hållet.. Jag har helt enkelt inte prioriterat att uppdaterat mig varken här eller knappt på FB. Orsaken är att man ibland behöver stänga av, ta en paus, ta hand om det som är viktigast, vila och komma igen - precis som jag nu gjort.

Jag fick reda på i början av mars att vi väntar en till, de vi berättade det till då och de följande veckorna var såklart glada för vår skull men en del reaktioner kunde man lixom läsa i pannan på vissa, "hur ska de orka med så täta barn?"
Även vi kände väl så till viss del även om det var/är med spänning och förtjusning vi snart är tvåbarnsföräldrar. Som jag skrivit tidigare så finns det både för och nackdelar med den saken (just nu såklart fler fördelar eftersom vi snart kommer vara inne i det). MEN det varken jag eller "folk" tog upp då var hur det skulle bli att vara gravid och samtidigt ta hand om ett litet barn, ja Della var ju faktiskt bara 7 månader när jag blev på smällen och nu 28 veckor in i grav är snuttan endast 13 månader.
Jag tänkte väl att jag skulle vara trött och så i början av grav, bli lite tyngre sen och inte orka lika mycket.

Inte för att det inte har gått bra hittills men det är under de 2 senaste veckorna, nu när Dellisen inte varit spec nöjd, dels pga av tänder och nu senast av jobbig och hård mage som jag verkligen känt att krafterna har sinat.. Att gå runt och bära på henne (Chris har såklart oxå gjort det en hel del) och försöka till sitt yttersta för att hon inte ska vara ledsen och ha ont har inneburit att allt annat inte fått plats på de timmar man är vaken.. I tisdags var jag hos en gammal klasskompis som fick barn i feb och som även bor i samma bostadsområde, jätte trevlig men Della var på uruselt humör pga av sin hårda mage (och trötthet) och ingenting dög. Försökte söva henne 2 ggr men det gick inte förns vi tog vagnarna ut på en promenad. Kände när jag kom hem att jag var heeelt slut. Därför fick att resten av veckan bli lugn på hemmaplan med undantag för fest i lördags men då var vi såklart barnfria. En dag var även mobilen helt enkelt av. 

Visst, jag kommer säkerligen vara galet trött och vissa dagar totalt slut som människa när nästa lill* plutt kommer, MEN inte samma fysiska trötthet som jag nu känner.. Man blir verkligen begränsad i sin ork när man har en bebis i magen, mesadels fysiskt. Jag försker göra det mesta, så som att leka med Dellisen på golvet, plocka här hemma, vara aktiv och gå promenader osv men allt påfrestar kroppen mer och när kvällarna kommer känner jag att både jag och bebis i magen behöver vila, sitta ner och bara varva av..
Så att ha två barn tror jag mer kommer kräva trötthet psykiskt och inte lika mycket fysiskt som nu.
Då kan man lixom bara "köra på" tills man bryter ihop, (typ;-) nu gå inte det för det finns en liten männsika som bor i magen som jag måste ta hänsyn till vid kost, sömn och fysiska påfrestningar.

Som tur är mår jag bra både mentalt och kroppsligt, jag är lycklig och har för tillfället inga krämpor och så hoppas jag det fortsätter! Ville bara skriva av mig lite hur det ändå är att vara gravid så tätt inpå en föregående graviditet. Som jag sagt många gånger tidigare, mycket eller rättare sagt till störst del är bloggen till för egen del, ja alltså för att minnas dagar. Därför är inte alla inlägg direkt riktade mot läsning enbart för er läsare, även om jag såklart tycker det är kul att ni kikar här!! :-) 
Brukar säga att jag upplever 2 graviditeter i 1 och samma så då kan man ju ana att det ibland kan kännas lite kämpigt.. ;-) Men samtidigt är jag så tacksam och lycklig för att få uppleva detta magiska tillstånd igen! <3


Min lilla sötnos i vagnen innan kvällspromenaden igår! <3


Marknad

Imorse bestämde vi att ta en sväng in till stan för att besöka tivolit och marknaden som stannat till i stan nu under Augustifestivalen. Vi visst av väderprognosen att det skulle bli regn på eftremiddagen så vi åkte in redan vid 10 tiden. Det är ju Dellas sovtid och såklart somnade hon i bilen rätt så fort. Tänkte att hon skulle vakna när vi kom fram för händer det saker runtomkring kan hon ibland hoppa sin förmiddagslur för att sen sova längre på em, ex när vi varit på babysången. Men när vi hade parkerat och skulle lyfta över henne till vagnen var hon helt däckad och fortsatte sova som en stock ;-) Vi passade då istället på att ta en runda på marknaden, tänkte att vi kunde gå till karusellerna när hon hon vaknat.

Maknaden innehöll i vanlig ordning en hel del kraffs, inga orginella prylar direkt.
Jag var dock ute efter ett par nya foppisar då jag fick slänga mina för ett ta sen. De var svarta och hade stått på balkongen ett tag, när jag väl skulle använda dem var de för små! Solen hade krypt dem! ;-)
Hittade ett par "fina"..eller nae, fina är de inte utan bekväma och praktiska är orden ;-)
Chris passade på att köpa sig ett par han med och Dellisen, som redan har ett par fick foppisar i större stl till nästa sommar.

Vi gick sen in mot Ströget och åt lunch, då hade Dellisen vaknat och satt nöjt och pillade i sig av både kebab, pastasallad och lite pomme ;-)
När vi väl hade ätit klart och skulle gå mot tivolit igen hade det såklart börjar regna.. Så någon karusell för skuttas del blev det inte, istället åkte vi hem och fikade sen somnade vi alla 3 och sov i 1½ timme - skönt! :-)

 
Triss i foppisar! :-)




Vi köpte ett varsitt märke för att få lite personlig touch på dem ;-)


Chris köpte en t-shirt till Dellis, lite kartig va?! ;-)
Jag fick fota allt fort efter som jag hade en liten huligan som skulle roffa åt sig det jag skulle ta kort på ;-)
Ni ser hennes hand som i nästa sek drog åt sig tröjan! :-D


Inte sova!

Skrev detta igårkväll.

Oj oj, denna eftermiddag höll på att ta kol på mig.. Della sov två timmar på fm vilket inte är alls ovanligt. Sovstudnen på em brukar inte bli lika lång utan runt 1 tim.
Idag gick vi alla 3 på promenad vid 14-tiden. Först gick vi förbi lekparken så Della skulle få gunga och busa lite :-) När vi hade varit där en liten stund och Della tröttnat på gungan satte vi henne i vagnen igen, gav välling och tänkte att hon skulle få sova en stund. Vi gick mot affären, Della körde runt med sin Tigis i ansiktet precis som hon brukar när hon är trött. När vi kom fram till affären hade hon ännu inte somnat och var vaken och såklart ganska pigg igen då vi handlat klart.
Tänkte att det inte skulle dröja länge innan hon skulle somna i vagnen på vägen hem igen, men icke!
Hon satt upp och var nära på att somna 2 ggr men så fort vi tippade ner sitsen till liggandes blev hon galen och började gråta som en toka! Så det var bara att sätta henne upp igen. Gick en sväng fram och tillbaka på gatan när vi kom hem oxå men det var lönlöst att få henne att somna.
La henne i våran säng när vi kom in och jag brevid men hon bara styrde omkring och kom aldrig till ro!
Chris började med maten och Della kröp omkring ner i köket och hallen helt trött, missnöjd och på samma gång hård i magen. Hon körde någon slags klagolåt oxå.. "mammamammmamammma" i ett! Försökte lägga henne ner ett antal ggr och massera magen så hon skulle kunna få ut det hårda som gjorde henne så frustrerad men eftersom hon var så trött och samtidigt styrig satte hon sig hela tiden upp och kröp iväg.. Sen efter en stund började hon igen med hög och upprörd ton "mammammammammama"... Höll på att bli galen! Trött var jag som en bäng oxå. Tur att jag har en man som kan laga mat så jag slapp det iaf, hade nog med att passa upp på skruttungen. Mat ville hon inte heller ha, sällan..not...
Tänkte att hon skulle somna tidigt eftersom hon inte sov middag så jag klädde på henne pyjamas redan vid kl 18 sen satte vi oss och såg på Teletubbies.. Ja vad tusan, det var ju det enda som hjälpte..som vanligt ;-) Är man på tjocken och orken tryter får Tubbiesarna ta över så är det bara ;-) Hon var sååå nära på att somna flera gånger men när Chris även la sig brevid då skulle hon träna på att stå, upp och ner, upp och ner ett antal ggr. Chris låg på sidan och hon ställde sig mot hans rygg 10 000 ggr, sötfisa!
Kl.19.30 la jag henne i vagnen efter en flaska välling och vi kom bara kvarteret bort så hade hon somnat sittandes i vagnen! ;-)
Jag fortsatte gå en sväng, behövde få lite frisk luft efter en tjatig em.

Inte alltid lätt att ha barn vissa dagar men såklart gör man allt för ha de ska må och ha det så bra som möjligt, att vara mamma åt en liten fisunge är ändå det BÄSTA som finns! <3
Man längtar alltid till morgondagen då livet nu verkligen har en mening och man får mysa och umgås med det bästa man har, ens barn! <3


Jag och Chris tog oss ett välförtjänt bad i spa:t nu ikväll, rakarns så skönt!! :-)
Mörkt och stjärnklart hade det oxå hunnit bli :-) Mysigt att bara sitta i det varma vattnet och relaxa.

Bytte blöja på Della nu ikväll, dock var hon inte vaken utan sov som en zoombie ;-) Kände på lukten när jag kom in i rummet att hon nog hade lyckats med det hårda i magen och det ville jag såklart inte hon skulle ha i blöjan hela natten. Som tur var märkte hon ingenting utan sov som en stock! :-)


Älskade unge! <3


BVC

I går var vi på BVC för 1-årskontroll!
Della väger nu 9700 g och är 73 cm, stora tjejan! :-)
Hon fick även sina två vaccinsprutor som hon tyckte gjorde ont, såklart! :-(
Hon blev så där ledsen att det inte kom något ljud först, hjärtskärande.. :-( Som tur var gick det över ganska fort!
Igår sov hon lite längre på em och somnade på kvällen utan att böka omkring i flera timmar ;-) Idag har hon varit öm, röd och svullen på benen men ingen feber som tur är!


Pytteliten som det står på bodyn var rätt ord för Della för 1 år sen :-)
2765 g och 46 cm var pluttan när hon kom till oss! <3


Idag har vi en glad och busig, stor fast liten 1-årig här hemma som nu väger och mäter några kg och cm mer! <3


UtomhusSpa

Idag var det premiär för ett bad i våran utomhusjacuzzi som vi fått min snälla och otroligt generösa svärfar, TACK så mycket!! :-) Dock stod jag och Della brevid och tittade på ;-)
Della fick sina 1-års vaccinsprutor igår och eftersom hon är lite röd, svullen och öm på benen så tyckte jag inte det var så lämpligt att hon skulle bada där i. Vi har ännu inte skaffat någon trappa så pga av mitt lite tjocka tillstånd valde jag att stå med Dellisen på armen och oxå se på när de andra badade - och agera fotograf! :-)
Först badade gänget hos grannarna (svägerskan m. familj) och sen tog de ett dopp hos oss :-)


Bubbel bubbel i vårat nya fina och sköna spa! :-D
Snart kommer även plattor bli lagda och då ska vi med några sköna nya relaxmöbler, krokar för handdukar, lite gröna växter och lite annat lull-lull göra baksidan till våran lilla spaoas ;-)

Kolla in hos min
svägerska för lite fler bilder! :-) 


Prinsessan!

Mitt lilla hjärta mår nu bättre efter den jobbiga förra veckan!
Hon var sig själv helt och hållet först i söndags!
Tänderna började bråka med henne redan förra söndagen och jobbiga dagar höll i sig fram till fredagen, då tycktes det som om tandsprickningen äntligen var över för denna gång.. Dock fick hon ont igen på em/kvällen och var lite gnällig. I lördags sov hon lääänge både på fm och em, hon hade nog lite sömn att ta igen efter de dagar då hon hade haft så ont!
Men så i söndags var det en pigg liten tjeja som vaknade och höll sig på gott humör heeela dagen som avslutades hemma hos mormor och morfar. De fick vara barnvakt då jag och Chris firade våran 2-åriga förlovningsdag/10 år som ett par <3

Vet fort ej om det var öronen som också var orsak till att Della hade så ont förra veckan. På VC sa de som sagt att ena örot såg lite rött ut och att det möjligtvis kunde vara lite vätska bakom det andra.
Men eftersom snuttan mådde så pass bra i fredags morse brydde vi oss inte om att åka in till VC igen, vilket vi hade bestämt med läkaren. Vi hade ändå ingen tid inbokad utqn skulle dit på drop in. Att sitta och vänta i kanske 1 timme och sen få svar att det såg bra ut kändes lite onödigt och skulle det nu ha varit öroninflammation eller vätska bakom örat/öronen skulle de inte gjort något åt det ändå.. Under helgen avtog och försvann ju även gråtattackerna och det onda så förmodligen var det tänderna. Kanske att värken var så intensiv och att hon var så pass öm i munnen att smärtan fick upp mot öronen och kanske till och med ner i halsen?!
Skönt i alla fall att min sessa mår bättre nu iaf! :-) Hoppas hon slipper detta igen när resten av tänderna ska titta fram...


Prinsessan sitter vid sitt bord och tittar på sig själv i pigtittaren ;-)
Den fina fick hon av sin snälla faster och "farbror" i doppresent! :-) (från Lilla snigel)


Skönt att piffa till sig när man varit lite krasslig under några dagar tycker Dellisen ;-)


Måla lite naglack!


Sötis!


Promenad

Kikar in lite fort och tänkte få till ett kort inlägg får sängen väntar..

Idag var vi hemma på fm - jag plockade oh styrde med både det ena och andra här hemma som vanligt, Della sov i vagnen och Chris satt vid köksbordet och pluggade.
Efter lunch bestämde vi att åka in till stan för en promenad runt strömmen. Tyckte även det var välbehövligt för Dellisen att komma ut och se lite folk efter en vecka av nästan bara hemmamys då hon ej varit på topp!
Dellisen fick leka av sig lite i lekparken när vi kom till Folkparken. Hon både gungade, åkte tåg, rutschade ner för kanan och red på lejonet :-) Efter lekstunden blev det välling i vagnen sen somnade hon ganska fort!
Jag och Chris passade då på att gå runt strömmen fram till Färgargården där vi tog en fika! :-)
Mums säger en gravidis som fick sin efterlängtade bulle med vaniljfyllning i..hehe ;-) Della vaknade efter ett tag och gjorde oss sällskap vid bordet med ett mariekex ;-)


Jag och min fisunge som undrar varför mamma se så glad ut?! ;-)
-Jo, för att hon har världens finaste lilla skutta i sin famn, mini i magen och världens bästa sambo bakom kameran! <3


Min skutta!


Gunga med pappa är buskul! :-)



Wieeee :-)



Della åker tåg! :-)


Mitt fina hjärta <3
Della gillade att åka tåg och busa i lekparken! :-)



Far och dotter! <3


Äntligen!

Saker man vill hinna med att göra men inte har tid att prioritera och framförallt ta tag i känns otroligt skönt när man väl kommer till skott med, som att framkalla kort! Ofta när jag hamnar framför datorn på kvällen vill jag känna mig kravlös och mest bara surfa omkrig, läsa bloggar och få sociala uppdateringar från FB. Har så svårt att ta mig för att påbörja ett projekt även om det är kul och något som jag vill få gjort!
Men nu ikväll tog jag tag i ett projekt som tog tid men som verkligen var på tiden att det blev gjort - framkalla kort till Dellas egna album! Iof bara 1 album i raden av mååånga som jag vill göra men detta ska bli med bilder från hennes födelse och de första dagarna hemma! :-) När korten väl kommer hem återsår projekt "level 2" få iordning ett fiiint album ;-)


Min älskade duo! <3
Dellisen endast 5dgr liten!


Foto

För en tid sen framkallade jag ett kort på oss tre från Mexico-fotograferingen, ramade in och hängde upp i ena nischen i v-rummet. Ett annat foto men enbart på Dellisen sattes upp i andra nischen strax efter och detta blev resultatet! :-)


Mitt hjärta <3


Ena väggen i v-rummet. Kass bild, dåligt ljus och helt sne ;-)
Vi lämnade även in ett fotografi för att få upp på canvas, syns i mitten.


Smått

När Della låg i magen hade vi vid denna tidpunkt beställt och köpt nästan allt inför Della-bebis ankomst ;-) Denna gång har vi inte inhandlat nått! Det beror såklart till stor del att man nu redan har det mesta, så som babygym, badbalja, babysitter, bilbarnstol osv. Det är dock 2 st lite större saker vi behöver inhandla inför mini`s ankomst - en till spjälsäng (Della kommer vara för liten för att redan byta ut sin) och en dubbelvagn!
Men igår kunde jag inte hålla mig ifrån ett liiiitet inköp, i dubbel bemärkelse när jag skulle köpa några plagg till Della ;-)
Även om vi har en heeel del kläder så ska ju plutten i magen oxå få lite nytt och fräscht! Blir det dessutom en lite pojk får vi nog shoppa både det ena och andra i klädesväg för ganska så mycket av Dellas avlagda små bebiskläder går i färgtonen rosa ;-)



Pyttesmå byxor från H&M i stl 50!
Det kom verkligen över mig igår att vi verkligen ska ha en sån här liten plutt i våra famnar snart igen, på riktigt! :-) <3


Lilla märket på byxorna!
En 10:a och en 11:a, inte illa jobbat ;-)


Blivande storasysters byxor i stl 80 och lillasyskonets byxor i stl 50 - 30 storlekar emallan..eller?! ;-)


Mini i magen

Fick lite ångest nu ikväll över att jag inte hunnit skriva så mycket om magen och graviditeten.. :-/
När Della låg i magen fick hon en hel drös uppmärksamhet, eller ja..magen ;-) Denna gång går det av bara farten och jag tänker inte på att knäppa lika många bilder, läsa om graviditetsveckan osv.. Iof tror jag det är ganska vanligt med andra barnet då man har liite mer att stå i än då man fick första barnet ;-)
Måste bli en aning bättre på att ta bilder i alla fall, kul att kunna jämföra samt även för "mini" att oxå ha lite bilder från när hon/han låg i magen precis som Della har :-)

Hur som helst så mår jag väldigt bra hittills! :-) Jag är otroligt glad över att jag slapp de gigantiska svullna fötterna nu i sommar! Förra sommaren såg de groteska ut!! Minns ni bilden jag la upp..haha ;-D
Återstår att se om de istället blir toksvullna så där lagom till oktober...hmmm..?! Isåfall är det väl bara att säja - hej Uggs! För några andra dojjor lär jag då inte få på mig! Flippflopp och Foppafofflor blir nog lite väl kallt och aningens fel för årstiden ;-)
För några veckor sedan hade jag grym ryggvärk, precis den värken jag hade då jag väntade Skutta! Shit tänkte jag, ska det redan börja?! Kommer väl inte kunna gå i v.30! Med Della kom värken ganska tidigt oxå men den blev mer intensiv runt v.30. Konstigt nog kom det nu till en vecka då det bara blev bättre och bättre..nu är det inte alls så farligt! Visst ont har jag när jag ex. suttit ner på golvet och lekt med skutta och ska ställa mig upp, då värker det i korsryggen/svanken, genom skinkorna och ut på baklåren.. Men för några veckor sen "låste" sig hela kroppen pga av smärtan och jag blev i stort sett sittande på golvet uatn att komma upp!
Återstår dock att se även där, kan ju bli värre igen framåt de gångna veckorna..

Det enda jag kan komma på nu som är lite kämpigare i denna graviditet är att jag ofta bär omkring på två.. En i magen och en på armen ;-) Eftersom Della inte går än och fram till för en månad sen inte kröp blir det en hel del tunga lyft! Kommer ihåg att när jag väntade Della vågade jag knappt bära något tungt utan lejade bort det till nån annan, nu finns det inget alternativ så att säga ;-) Klart Chris hjälper till så mycket det går men samtidigt vill jag inte att Della ska "lida" över att mamma är på tjocken! Jag vill kunna göra allt det för henne som jag skulle kunnat om jag inte var gravid, leka, bära och ha samma ork...men tyvärr går det ju inte helt ihop sig alltid :-/ Dåligt samvete?! JA!

Försöker ändå tänka på att Dellisen är så pass liten att hon inte rikitgt förstår och inte kommer att minnas att mamma inte orkade lika mycket. På så sätt tror jag det kan vara värre om man har en 2 eller 3 åring och väntar fler barn. Iof slipper man såklart det, att bära på lika mycket men samtidigt uppskattar säkert barnet mer att man är delaktig i barnets lekar.
Likadant är det nog när syskonet väl tittar ut..
I vårat fall kommer vi ha 2 st blöjbarn, Della kommer fortf kräva en hel del av oss då hon forft är så pass liten, dock på ett annat sätt jämfört med en 2-3-åring.
Uppmärksamheten och svartsjukan kommer säkert finnas där men jag tror föräldrar till sörre syskon upplever det mer.
Summa summarum spelar det ingen roll om man skaffar barn tätt eller med några års mellan rum, finns för- och nackdelar med båda om ni förtår vad jag menar! :-)
Såklart är ju ett sykson i slutändan en enda stor FÖRDEL, både för det/de första barnet/barnen och för föräldrarna - alla barn är en gåva, livets största gåva! <3




Mini i magen <3
Magen ikväll v.27 (26+2) byter vecka på tisdagar!


Suddig bild på en lite trött mamma nu ikväll ;-)


Samma vecka med Della i magen :-)


Långklänning

På Dellas barnkalas hade jag långklänning på mig. Köpte den på H&M i början på sommaren men kom mig inte för att använda den innan. Tycker det är så fint med långklänning men är man inte van känner man sig väldigt uppklädd och det blir genast lite svårt att bära upp. Dock trivdes jag väldigt bra i den på kalset! :-) Skulle kanske valt en taightare variant, mer figurnära eftersom jag såg väääldigt gravid ut i den ;-) Men jag ÄR ju gravid så hur som var det ett bra inköp, 199:-! Ska använda den på ett stundande kalas tillsammans med en ljus lite sliten jeansjacka, tror det kan bli fint! Inte många veckor kvar i augusti och september räknas ju som höstmånad så nån mer gång denna sommar måste jag använda den! :-)


Blommig klänning. Då, v.25 med mini i magen.


Håller tummarna!

Della somnade vid 22 igår och sov i sin säng fram till 03.30 då hörde jag ett litet krax därinnifrån, för ja hon låter verkligen som en liten kråka..stackars.. Hon satt upp i sängen och var lite ledsen när jag kom in. Bar över henne in till oss och la henne ner, då blev hon jätte ledsen och jag förtsod att hon inte skulle somna utan välling.
Gick ner och gjorde en flaska och efter att hon fått i sig den somnade hon mellan oss på stört, utan att behöva någon supp, skönt!
06.30 vakande hon nästa gång, välling igen - dock bara en halv flaska denna gång. Sen somnade hon faktsikt om igen och sov till 08.30! :-) Så natten kan jag faktiskt inte klaga på, även om jag själv kom i säng 01.30 men det är självförvållat och jag känner mig inte sepc trött idag!

När vi väl gick upp var hon på bra humör, kröp omkring på hela nedrevåningen uder tiden jag fixade frukost. Dock åt hon bara en halv faluvkorvsbit till frukost men då hade hon ju ändå fått i sig 1 ½ flaska välling på morgonkvisten. Vid 10-tiden blev hon sömning igen och efter en kort stund i vagnen somnade hon och sover än!
Mycket sömn som går åt nu och jag är glad att hon lyckas kamma hem ganska många sömntimmar.
Så ingen supp har behövts änsålänge idag.. Återstår att se hur hon verkar när hon vaknar.. Håller tummarna att det börjar vända nu..

Har så många bilder jag tagit den senaste tiden men inte lagt upp så det får bli några till varje inlägg även om de inte är tagna för dagen ;-) De flesta på skutta, i vanlig ordning ;-)

Bilder från förra veckan


Min lilla toka sitter i leksakslådan! :-)


Kul i lådan ;-)


Släng ut och plocka upp saker är en rolig syssälsättning tycker skutta! ;-)


Liten plutta!


Sen blev man lite trött då var det skönare att slappa lite i sittpuffen,
miiin fina mysunge! <3


Ser på tv och softar lite medans mamma och pappa får äta i lugn och ro :-) 



Kommentarer!

Hittade(?!) nyss några kommentarer som jag tidigare inte sett!!
När jag går in på bloggen brukar nya kommentarer stå direkt när man trycker på översikt men eftersom det kan gå några dagar mellan varven jag kikar in här måste de ha hunnit försvinna, ja alltså lagt sig enbart under rubriken kommentarer.. Förtsår ni vad jag menar? ;-)

Ska svara på dem nu och sen sova! natti.


Skänk

För två veckor sedan var vi på IKEA och inhandlade en skänt till vardagsrummet.
Vi behövde en möbel att förvara filmer, cd-skovor, sladdar, böcker m.m
Chris satte ihop den nu i veckan då tid inte funnits tidigare.
Denna kombinerade vi själva ihop och priset blev riktigt bra - 1600kr! :-) Hade vi köpt en liknande på ex MIO hade vi säkert fått belata det dubbla, minst!


Stilren, snygg och mycket praktisk! :-)
Stomme i matt vi färg, frontluckor och skåp är glansiga med ett glasparti i den ena.


Tuffa dagar

Här hemma går den mesta tiden åt att trösta vårat hjärta <3
Jäkla små tänder som envisas med att gör så ont på henne! Det började i söndags och dagarna sen dess har hon inte varit sig lik.. Hon låter som en hes liten fågelunge efter alla gråtattacker :-( Det enda som funkar är att bära omkring på henne (vilket min kropp inte tillåter fullt ut just nu men vad gör man inte för henne<3 ), Teletubbies och I Drömmarnas Trädgård är räddaren i nöden BIG TIME kan jag säga! Det enda som får henne på andra tankar och gör henne lugn.
Välling och vatten är nästan det enda som funkat idag med, bara några få bitar pyttipanna, russin och lite rivet äpple har hon pillat i sig. 
Igårkväll var hon så nära på att somna efter vällingen vid 20 men hon slog upp sina blå när jag gick ut ur rummet och därefter var sövningskarusellen igång.. Efter en stund tog vi en promenad i hopp om att hon skulle somna skönt i vagnen, vilket hon brukar. Dock inte denna kväll.. Hon var ville sitta upp hela vägen och efter en stund började hon vrida på sig och bli ledsen och ville inte åka vagn något mer, då var vi nästan hemma.
Hon somnade i våran säng till Teletubbies vid 22.15.. Vi bar över henne till hennes säng. Vid 23.30 vaknar hon och blir alldels hysterisk! Vi tar upp henne och hon fortsätter att gråta som en toka och lugnar inte ner sig även fast vi bär omkring på henne, testar välling, vatten och lockar med allt möjligt.. Till slut går jag in med henne i vårat sovrum, sätter henne i sängen och trycker på play. I samma stund som de färgglada figurerna syns på tv:n tystnar Della som om man tryckt på en knapp! Heeelt otroligt vad de små figurerna charmat våran lilla tös! :-) Nog för att Tubbiesarna börjar gå oss på nerverna här hemma men igårkväll var vi tacksamma att de hjälpte Della så hon kunde tänka på annat än värken i tänderna! Hela filmen + de första 15 minutrarna på "varvningen" (ja, vi tyckte på play igen när hon sett hela) såg hon innan hon somnade upp och ner i våran säng helt utmattad, Kl. var då 00.45! Jag och Chris låg brevid på varsinn sida som två klubbade sälar och halvsov ;-)

På fm ringde jag VC och vid 13.30 hade vi tid där för att kunna utesluta öronen...vilket vi tydligen inte kan göra än. Det visade sig att hon var lite röd i ena örat. Dock var sänkan helt normal och påvisade ingen infektion så vi ska tillbaka på fredag igen och se hur öronen ser ut då. Skulle det vara öroninflamation ger de henne ändå inget pencillin, inte till barn mellan 1-12år tycket jag läkaren sa?! För övrigt tyckte jag inte att läkaren hjälpte oss så mycket. Inga tips på hur vi skulle få Dellisen att slippa ha så ont.
Della var förövrigt jätte duktig när läkaren stack i fingret! Det som gjorde henne ledsen var att vi var tvungna att hålla fast hennes lilla hand så ssk kund samla upp blod i det lilla röret och det tog tid för det blev som stopp och blod rann ut istället för in. Min duktiga lilla tjeja! <3

Har era barn reagerat så här mycket på tänder också? Vet ju att det är fullt normalt med både feber och ledsna miner men att ha så ont under 3 dagar att man inte vet vart man ska ta vägen + att suppar hjälper sådär är det vanligt? Della vägrar även att öppna munnen, så att stryka på saker på tandköttet/tänderna funkar inte!
Har ni tips på hur vi kan underlätta för henne skriv gärna en kommentar då, det tas tacksamt emot ;-)


Della sitter fastklistrad framför Tubbiesarna ;-)


Hjärtat somnade en stund på eftermiddagen <3


Inte bättre..

Idag har lillsnuttan fortf feber :-( Ont verkar hon med ha! Fy bubblan för de jobbiga små tänderna..
Men..jag börjar misstänka att det kanske är öronen som spökar också/istället?? För så här hög feber och så här ledsen och gnällig har hon tidigare inte varit när tänderna ploppat upp. Givetvis är det ju skillnad nu med kindtänderna eftersom de är större men tanken på att det ev kan vara öronen kom över mig idag..
Hon har varit så ledsen då man lagt henne ner samt lagt snutten mot kinden/örat. Kan ju tyda på att det är öroninflammtion. Ringde 1177 för råd för en stund sen. De tyckte jag skulle ringa VC senare idag om hon fortsatte visa mycket smärta. Jag har gett några suppar de senatse dagarna/nätterna men jag tycker de hjälper sådär..
Aja, vi får se hur snuttan mår när hon vaknar för nu sover hon sin lilla förmiddagslur.

Bilder från en dag i lekparken i Juli med pappa, fammo, faster och kusinerna.


Första samling hos Dellisen ;-)


Vill att mitt lilla hjärta ska må bra och vara glad! <3
Här gungar hon och kusinen N tar fart..wiiii.. :-)


Gladisen! :-)


Mitt bustroll! :-) <3


Kusinerna gungar! :-)


Tripp, trapp, trull ;-) Busungarna åker rutschkana!


Påfrestande

De två senaste dagarna, igår och idag, har till stort sett bara gått åt till att trösta och finnas där för lilla skutta.. Hon har nämligen haft det riktigt jobbigt med sina växande kindtänder. 3 st är dem som är på väg upp (en på vardera sida i nederkäken och en på höger sida i överkäken) och retar gallfeber på henne. Feber ja - i natt vaknade hon, varm som en kamin och tempen visade 39.5.
Men det började igår morse för efter frukosten, som hon i princip inte åt något av, blev hon jätte gnällig. Såg på henne att hon var lite häning och trött. Efter förmiddagsluren, som bara blev 45 min (brukar sova runt 1½ timme) var hon fortsatt gnällig och lunchen åt hon inget av alls! Det fick bli välling vilket hon som tur var ändå drack av. Man ser verkligen på henne hur ont hon tycker det gör att tugga! Hon kan stoppa in smörgås, frukt etc i munnen men sen när hon ska börja tugga drar hon upp axlarna och ryser. Ser ut som hon inte gillar smaken men det måste vara att det gör för ont helt enkelt.
Dagen fortsatte med att trösta, ge supp, bära på, trösta lite till och såklart en stor dos Teletubbies! De där små figurerna är det enda som fått henne på någorlunda bra humör de här två dagarna, ja och grannkusinerna ;-) Skönt ändå när något kan avleda det dumma onda i tänderna!
Della lekte en stund med kusinerna igårkväll och Dellisens snälla faster och fabror tog hand om henne en stund så jag och Chris fick äta middag i lugn och ro, ett välbehövligt break från tonerna av "mammamammmama" som numera är det officiella "Della-språket"! ;-) Hon hade även där fått kolla på Teletubbies, till hennes stora lycka! :-D
Gårkvällen blev sen ganska svår och det tog ett bra tag innan Dellisen kom till ro och kunde sova, trots supp och lite flytande alvedon på tänderna/tandkötet.

Dagen idag började ganska sent eftersom Della sov till 9 efter 3 vakna omgångar under sennatten.
Därför blev det ingen fmlur utan istället var planen att ge lunch lite tidigare för att få henne att sova lite längre på em. Den planen sprack lite lagom, Dellisen hann bli för trött och ville inte ha någon lunch.. Endast 100 ml välling fick hon i sig. 2 timmar i sömn kammade hon hem iaf, skönt för henne!
När hon vaknade var hon lite piggare, fick i slig lite rivet äpple och några vindruvor. Hade några saker jag behövde uträtta på Ingelsta Shopping - apoteksförådet hemma behövdes bla fyllas på.. Eftersom Chris endast har få dagar till tenta fick Dellisen förja med. Eftersom inget var kul hemma ändå tänkte jag att hon kanske skulle glömma de jobbiga tissingarna för en stund i vagnen och en hel del att titta på. Min bror följde oxå med :-)
Della var lugn till en början men sedan blev hon både hungrig och trött. Vi fikade hon skutta fick i sig ½ burk mellis iaf, alltid nått.. Efter 1½ timme åkte vi hem igen och tröttisen somnade i bilen.

Ikväll har det varit många tårar.. Dellisen har haft så ont! Började med att försöka ge lite flytande alvedon men det fick hon inte i sig så mycket av. Testade även att ge lite smärtstilande på tandkötet (en liten flaska som säljs i Norge som vi fått av grannarna som själva har barn), dock vägrade hon att öppna munnen..
Efter 1 timmes Teletubbies och ½ flaska välling försökte vi få henne att sova men hon bara skrek så fort vi la henne ner. Tog då till en supp när den börjat värka kunde mitt lilla hjärta äntligen komma till ro även fast hon var ledsen.

Hoppas verkligen det blir en bättre dag imorgon! Att bära omkring på Dellisen, som inte är så liten längre, känns i kroppen spec med bulan på magen.. Tröttsamt blir det även för skallen när inget hälper som man gör. Dock sätter reservbatterierna alltid in för såklart gör man allt för sitt lilla hjärta! <3


Lilla skutta hann och somna i vagnen innan vi ens kom utanför dörren <3


Min tröttis!


Dellas födelsedag Del 1

Dellas födelsedag firades i dagarna två! :-) Egentligen skulle det bli endast ett stort kalas på fredagen. Vi hade skickat ut inbjudningar till familj, släkt och vänner med barn för ett hejdundrandes kalas på självaste födelsedagen, alltså fredagen. Dock fick vi tänka om i sista sek då vi hade planerat att vi skulle kunna sitta ute vilket vädret inte såg ut att tillåta.. Att alla skulle få plats inne förstod vi skulle bli svårt! Några dagar innan fick vi istället planera för vänner och barn till fredagen och familj & släkt till lördagen. Tur var det för det blev mycket folk båda dagarna! :-) Två väldigt lyckade kalas efter planering och en del fix! ;-)

Della såg ut att trivas riktigt bra men att det var hennes födelsedag det förstod hon nog inte riktigt..hihi.. ;-)
Men va tusan, har man längtat efter barn sen man var 16 år så är det väl klart man slår på stort när man väl själv får arrangera kalas för sin lilla dotter! <3
Chris sparade inte på krutet han eller! :-) I ren spontanlitet mitt i stressen (det var nog mer jag som agerade stressen;-) åkte han stan runt för att leta helium och ballonger och hem kom han med en stor dunk/tub och en hel drös fina ballonger som vi hjälptes åt att fixa iorning. Har jag sagt att Della har världens bästa pappis!? <3
Vi ställde även till med både glasskiosk, där barnen själva fick välja bägar/strut, smaker och hur många kulor - och såklart fiskdamm! ;-) Della hade själv (japp, trott eller ej;-) valt att ha temat I Drömmarans Trädgård (barnpogram med olika karaktärer likt Teletubbies som Della är heeelt fäst vid)på klaset.
Vi slog även till med att blanda in just Teletubbies oxå för de tjocka, söta och färgglada figurerna har Della totalt kärat ner sig i de senaste veckona, ungen är som besatt! ;-)

Barnkalaset


Kvällen innan ordnade jag till alla godispåsarna som självklart var med "I Drömmarnas Trädgård"-figurerna på ;-)
De beställde jag
HÄR.
Tallrikarna och muggarna fanns på bordet dem med ;-)


Klara godispåsar, redo att ätas upp ;-)


Inslagna presenter väntade på att få öppnas!


Gammelfarmor kom förbi vid lunch på fredagen och överlämande TVÅ fina presenter till Dellisen! :-)
I dem fanns en krypdocka som pratar och gråter och en mindre docka som även den pratar! TACK snälla gammelfammo! <3


Öppnar presenterna!


Chris var påhittig och blåste upp hjärtballonger och hängde dem i fönstren och i taket! :-)


Tjusigt!


Ballonger överallt! :-)


Ballonger med helium i prydde trappen!


Ballonger utomhus!


Min sockertopp i kalaskläderna spanar i sitt nya fina kök hon fått av sina snälla päron i födelsedagespresent! :-)


Lite kort i rocken eller ett litet för stort kök?! ;-) Ska man nå måste man änsålänge stå på tå, sötnos <3


Min fina vän Elin med födelsedagsbarnet!


En liten överrskad prinsessa som nog inte riktigt förstår varför det står en tårta framför henne och en massa folk runtomkring som sjunger ;-)
Fin tårta va?! :-) Den beställde vi från Saras Bageri - tack för ett urtjusigt bakverk! :-)


Hjärtat <3


Della och bästisen E :-)


Della gillade tårtan! :-D


Della med min barndomsvän Mimmi och hennes karl Robert :-)
Såå himla kul att de kom eftersom vi inte träffas allt för ofta.. :-(


Jag och min bästa! <3


Glasskiosk :-)




Fiskdamm för alla barn (och en del vuxna som fick hjälpa till ;-)





Della fiskar! :-)


Gäster! :-)


Två blondiner och en busunge! ;-)


Della var nyfiken på vem som gömde sig bakom fiskdammen, kunde det vara pappa måntro? ;-)



Presentöppning! :-)



En massa fina saker att i presenterna! :-)


HelloKitty-Vrålåket som Dellisen fick av snälla faster med familj!! :-D


Många jätte fina presenter som skutta fick - TACK så mycket säger Della! <3











Skön sommarfredag!

Dagen idag började som vanligt - välling i sängen för skutta, lite mys innan frukost, frulle, duscha och göra i ordning oss för dagen för att sedan gå den sedvanliga förmiddagspromenaden. Della somnar bäst i vagnen runt 10 och sover oftast mellan 1½-2 timmar fram till lunch. Så skönt även för mig att komma ut och röra på sig oxå!
Della gillar när vi går längs vattnet, då sitter hon och spanar in båtarna och pippifåglarna :-) När vi kommer fram till Lindögrillen lutar jag sitsen bakåt, då tar hon tigis över huvudet och somnar på stört - mysunge! ;-)

Efter lunchen idag tog jag och
svägerskan med oss barnen för en tur till Sörsjön! :-) Vädret var tipptopp när vi kom dit så det var verkligen fullsmockat med folk! Dock blev det monligare efter hand och efter några timmar var vi nästan helt ensamma där ;-) Temperaturen i luften och vattnet var det inget fel på därför kände vi att vi inte hade bråttom hem trots att solen gått i moln. 

När vi kom hem beställde jag och Chris pizza, en efterlängtad sådan..hehe ;-) Har nämligen gott och suktat efter det hela veckan så idag slog vi till på en varsinn ;-) Della satt brevid och tuggade i sig några bitar, hon gillar kanterna bäst! :-)
Nu sover skutta sen 21 tiden, Chris gick precis in och la sig oxå. Är väl dax för mig oxå att krypa till sängs.. Ska bara sitta liiite till framför datorn, nu när jag ändå lyckats hålla mig vaken och inte somnat under nattningen ;-) Det är ju trots allt fredag idag oxå och då får man vara upp hur länge man vill, ha! ;-D


Dellisen imorse med morgonfrilla och D&G klänning :-) Kusinen Nova hade även hon den när hon var 1år, den shoppade hon i Thailand så nog är det en äkta klänning allt ;-) 


Inne i barnprogrammet ;-)



Jag, Nellsan och Della tar oss ett dopp!
Faktiskt första gången i år jag kommer i lite längre än till vristerna ;-)


Della övar på att stå :-) Della och Nellsan badar vid vattenbrynet!


Della lagade lite mat när hon kom hem från sjön ;-)


Sötnosen passade även på att pussla med sin nya pusselpall som hennes pappa satt ihop medans vi var iväg och badade! Tack snälla fammo och faffa säger Dellis som fick denna i födelsedagenpresent av dem!! :-)


Pussla pussla


Yeeeeeey!


Mums! ;-)


Provar glajjerna som hon fick av min faster och farbror i födelsedagepresent, tuffing! :-)


Det duger inte!

Antingen somnar jag kl. 20 om kvällarna med skutta eller så sitter man uppe så här sent (01.31)
Lite normala sömntider borde jag verkligen införskaffa mig! ;-D
Har suttit och skrivit och lagt upp bilder från Dellas kalas men pretto som jag är tar det för lång tid så nu måste jag sova.. Fortsätter och publicerar imorn!

Imornbitti bär det av till BM! :-) Har inte varit där sen inskrivningen så det ska bli såå härligt att få höra minis hjärtljud! <3 Inte lika trevligt med blodprov.. Mamma får hålla mig i handen för hon ska med imorn! Tänkte att det kanske vore roligt för henne att se hur det går till "nu förtiden" när man besöker BM och inte på stenåldern..hehe ;-)
23 år sen var det sist hon var där, då med min bror i magen - de gjorde säkert samma rutinkollar då men ändå ;-) Mamma sa till mig när vi åkte in till BB för att få ut våran lilla sessa att säga till att vi ville ha henne i barnsalen på natten så vi kunde vila upp oss lite.. Barnsal?! Ja som sagt, det var ett tag sen jag och mina syskon föddes och en hel del har hänt sen dess! ;-D


Kort på sessan 1:a juli när vi firade Dellas morbror på hans födelsedag!
Della glad som en toka, sitta i soltolen själv hemma hos mommo och moffa! :-)


Blogging or not bloggning

Någon skrev att det är kul att jag börjat blogga så mycket.. Ja, eller hur?! ;-) Många inlägg har de blivit de senaste dagarna..eller inte ;-) Sol, bad och däcka i säng didigt med skutta på kvällarna - japp, så har dagarna sett ut! :-) Datorn har fått ha lite sem ;-) MEN inte kameran, så nu tänkte jag få till ett inlägg då jag laddat över ett gäng från de senaste dagarna!