½ år!

Min älskade fina dotter, idag blir du ½ år! <3

Kl. 10.28 för 6 månader sen blev jag och Chris stolta föräldrar till våran underbara dotter Della, 2765g lätt och 46cm kort, lyckligaste dagen i våra liv!


Della 1 dag liten i baljan! :)


Mini handen


Finaste tjejan håller hårt i sin pappa! <3



Della sussar sött på BB, bästa bebisen!



Höfterna

Solsidan, igår på tv..och idag utanför fönstret - härligt! :)
Della somnade nyss i min famn och nu sussar så sött i sin säng!
Ska passa på att röja undan disken från frukosten och sen ta en dusch..
När skutta vaknar igen är det dax för lunch sen tänkte jag att vi skulle komma ut på en promenix, hoppas solen är kvar då!

Måndag och ny vecka och i kalendern står det bla. babysång, besök på röntgen och 6-månaderskontroll.
Det är min lilla älsklning som ska röntgas - höfterna.
Della låg ju nämligen i sätesbjudning när hon föddes, vilket kan leda till besvär med höfterna.. Så redan på BB fick vi info om att Della skulle bli kallad till två kontroller gällande detta. Den första kollen skedde redan när hon var 3 veckor på ortopeden. En läkare klämde och kände spå Dellas ben så inget avvek från det normala, barn som legat i sätesbjudning kan även bli FÖR rörliga i höfterna vilket inte är så bra..
Dock såg allt bra ut och Della fick OK stämplat i rumpan! :) 
På onsdag är det så dax för nästa kontroll och då ska höfterna röntgas! Hoppas på ett OK även då!
Pipplig och hönsmamma som jag är, är jag förstås lite nervös inför detta..men jag hoppas det ska gå bra och att Della håller sig lugn.. Min fina lilla tjeja! <3

Dagen efter är det farbror doktorn som gäller igen.. Då är det 6-månaderskontoll på BVC! Hoppas hon går igenom besiktningen utan anmärkning ;)
Efter dessa två doktors dagar kommer hon vara värd nått fint från mamma och pappa och vad passar då inte bättre att hon i helgen blir ½ år!!! :)
Våran fina bebis som nu redan blir 6-månader.. Tiden går ju alldels för fort!

* Önskar en trevlig start på denna vecka! *


Blir inte så många ego-bilder nu för tiden men här kommer 2 iaf ;)


Här ser mitt hår ganska ok ut men..


..inte här! Det stavs UTVÄXT! Håret är även just nu en blandning av en morot och en råtta! Skiftade nämligen färg mot det rödlätta när när Della låg i magen..så himla märkligt?! Nu börjar det dock bli råttfärgat i hårbotten, vilket är min riktiga hårfärg..fancy..NOT! ;) 
Ringde därför ett välbehövligt samtal till bästa Linda-frisör i fredags och eftersom hon som sagt är BÄST på hår var väntetiden 3 veckor men det är det lät värt :) Dessutom får jag skylla mig själv som inte ringt tidigare..



Box

Nae, inget box-pass här inte..tyvärr.. måste komma igång med träningen igen, snarast!

Box istället som i 6-månaders box från Libero, hämtade ut den från Lindex i fredags.
Var lite gott och blandat i :)


Boxen man får när sitt barn fyllr ½ år om man är medlem i Liberoklubben.


En blandad kompott - ett rosa paket även till mig ;)


Helgen

Lördag

Della aka skalman (hon har nämligen en likdadan mat-och-sov-klocka;) väckte oss som vanligt vid 07. Hon fick ersättning och sen la vi oss i sängen och myste en stund tilli innan vi alla 3 gick ner och åt en god frukost.
Efter frukosten somnade skutta och då passde vi (läs:mamman i familjen;) på att packa inför babysimmet!
Det var nämligen permiär för det igår! :)
Så vid 11.30 befann vi oss på Rehab med familjen B,E&E för lite plask och lek! :) 
Både Della och Emilia verkade gilla vattnet, klart de var lite reserverade först men inget gnäll eller skrik från någon utav dem - skönt! :) Nu första gången fick vi lite info och sen gick vi igenom hur man på bästa sätt håller sitt barn i vattnet. Några sånger hann vi oxå med.. Att familjelivet nu tagit fart på riktigt är ett faktum - japp, här hoppar vi numera små grodorna i ring på lördagarna! ;) Barnens pappor var sååå söta då de skulle efterlikna små grodor utan öran och svans..hehe ;D Här tar man lixom papparollen på största allvar och gör allt för sin lilla skatt - finns väl inget finare än pappor som gör det! <3


Bästa skutta har precis badat klart! :)


Vi festade till det lite och beställde med mat hem från stan - Thaimat från Sing Thai :)
När vi väl hade ätit och vi alla 3 var mätta och belåtna somnade vi och sov i 2 timmar! Var visst inte bara Della som blev trött av babysimmet! ;)
Kvällen spenderades i soffan med yttligare lite hämtmat, MAX :) Snacka om lyxlördag ;) Men ibland behövs dagar då man slipper stå vid spisen och den jobbiga disken som jämt och ständigt tillkommer vid varje måltid!

Söndag

Idag vaknade Della redan vid 05.45 men klagar gör jag verkligen inte för det, för då hade hon ändå sovit i 11 timmar - i streck! :D Jag tog dock med mig Della tillbaka till stora sängen efter hennes mål och efter 15 min slötittande på Skärgårdsdoktorn somnade vi båda om ;) Jag vaknade igen vid 08.30 av en lite skitunge som låg och gnällde brevid mig, det var då bara att gå upp! ;) Chris hade redan då  varit vaken en stund så han var redan uppe.
På fm blev det lite städ här hemma sen vid 15-tiden åkte vi inåt stan, planka på Bacchus med mina föräldrar, syster och bror väntade! :) Detta gjorde vi för att fira bästa syster som nu är färdig socionom - GRATTIS igen! :) Hon fick ett armband av oss plus bror och av mina föräldrar fick hon en klocka fast vid examenstillfället.
Ikväll har vi inte gjort så många knop, mest bara busat! :) Della fick till världens skrattanfall förut när jag hade hennes Tigis på mitt huvud, slängde av den och sa "titt ut" ;D Hon höll på att kikna av skratt - sötaste unge! :) Det bästa var att vi hann få det på film!! :)
Var dock inte lika snabb med kameran resterande del av dagen så tyvärr blev det inga bilder från idag :( Meeen jag tor att sis och bror har några jag kan få imorn!



Tjej eftermiddag

I eftermiddags var jag, Della, syster och mamma inne i stan och fikade, en riktig mysfika! :)
Vi gick till Jolla, de är specialister på Choklad - farligt värre! :)


Smaskigt! :)


Syrran, mamma och Della :)


Dellisen fick ingen Choklad även om det ser ut som det, min lilla tjockiskorv! :)
Hon har verkligen blivit rund på bara de senaste veckorna! :)
Det började gå stadigt uppåt när jag slutade amma och ersättningen tog över helt. Nu när hon även äter mat och gröt går ju inte kurvan ned heller direkt ;)


Puss min finaste! <3


Reunion

Jaha, då var det dax att känna sig gammal! ;) En inbjudan till klassfest för 9c - dansklassen på Djäkneparksskolan - damp ner i postlådan idag! :) Kul att även de gäller de andra klasserna oxå! En riktig Djäkereunion! :)
10 år sedan vi slutade 9:an = galet! Det är väl nu man ska få en den första hinten om att man inte blir yngre direkt! ;) Fast det ska bli såååå roligt att få träffa alla igen! :) Vissa har jag inte sett på fleeera år, kanske inte ens känner igen alla..DÅ har man verkligen blivit gammal..haha ;)

Tänk alla minnen.. Åhh, nu fick jag en rejäl flashback och känslan av att var 13-15 år igen kom över mig!! :)
Roligt att dansgolvet även kommer spela låtar från den gamla goda tiden, ME LIKE!! :)

Så alla fd 9c:are, visst ses vi dansbruttor på dansgolvet!? ;)





Solen skiner!

Hääärligt att solen visar sig idag! :) Blir nog en liten tur ut i det fina vädret vartefter, Dellas premiärtur i sittvagnen för igår bestämde vi att byta ut liggdelen - aaaa..vad tiden går fort!
Men hon kommer säkert älska sin "nya" vagn, då slipper hon göra sin situps hon den senaste tiden utövat i liggvagnen - "mamma jag vill se mig omkring" ;)

Först ska jag stöka udan lite här hemma!

Trevlig torsdag! :)


Mammas fina bebis som börjar bli en stor tjeja!
Mexico dec 2010.


dag med moster

Idag tog jag och Della en tripp till Ingelsta Shopping tillsammans med min syster! :) Vi kikade runt lite i butikerna och tog en mysfika på Lindhals med bästa syster/moster! <3
Nu är hon äntligen klar med sin utbildning...DUKTIGA sis! :)
Hon tog sitt pick och pack och flyttade till Örebro för 3½ år sedan och är nu färdig socionom! :)
Nu är hon hemma i Norrpan några veckor för att sedan bege sig vidare till storstan, Sthlm blir hennes och hennes pojkväns nya hem inom kort! Tråkigt att inte få ha henne här i stan men samtidigt kul att ha ett "privat hotell" i Sthlm ;) Följer bara Della med får i nog våldgästa dem hur mycket vi vill, visst sis? ;)

När vi kom hem tog Chris hand om matlagningen medans jag matade skutta. Sis kom förbi och åt med oss, den goda kycklingrätten som min mästerkock fick till! :) Della fick ett kvällsbad medans moster var här, hon svätte och plaskade som bara den som vanligt..dock något för trött.
Della, jag och sis la oss sedan i sägen och tittade på ett avsnitt av Skärgårdsdokorn och som jag visste somnade lilla skatten emellan oss. Dellas moster tyckte det var såå mysigt att få snusa på sin lilla älskling och hålla hennes lilla hand tills hon somnade <3
Jag bar över henne till henns säng och där sover hon fortfarande så sött och gör det förhoppningsvis hela natten.
Jag, mamma och sis tog en liten kvällsprommis, så fint nere vid vattnet - månen lyste upp en riktigt maffig mångata på den snötäckta isen! :)

Nu är klockan för mycket igen.. så jag säger natti!


Hade inte kameran med mig idag men denna bild är från förr förra veckan så vi var med sis/moster på stan :)


Suddig bild på mig och min skutta från igår :)


Gladskitar! ;)





Nya bappisar

Ja, så kallas napparna hemma hos oss ;)
Beställde två uppsättningar x 3 med bappisar från
namnnappen.se som förövrigt erjuder riktigt bra priser på de egendesigntextade napparna.
Egentligen är det väl mest till för att undvika konflikter och förvirring bland barn och vuxna när det gäller att inte förväxla dessa små tröst och snutte gummipluppar - men jag gjorde en liten egen variant på 3 utav dem ;)


Kom med posten idag!
6 stycken nappar och en liten nappförvarare :)


"Mammas fisa" - jag vet, jätte larvigt och barnsligt men samtidigt gulligt och väldigt personligt eftersom jag helt enkelt kallar henne för det  ;)
Har man barn i huset får man vara barnslig så det så! ;)


Mysig eftermiddag

Igår vid lunch kom bästa Elena och Emilia hit och gjorde Della och mig sällskap fram till sen eftermiddag! :) Lunch och en massa babbel hann vi med, trevligt med andra ord! :) Della och Emilia fick leka lite tillsammans  i babygymet :) Så kul att se dem ihop, de följs verkligen åt i utvecklingen! Nu skiljer det bara ca 100g på dem (båda vägdes i onsdags förra veckan), Della har nu gått om - tjockfisen ;) På längden skiljer det 3cm men där har E tagit täten ;)

Nu börjar det verkligen hända grejjer, min tjeja börjar bli stor - det stavs TÄNDER! :)
Upptäckte det igår när E&E var här! Elena frågade om Della hade börjat få tänder då Emilia börjat få två små, men det visst jag att Della inte fått än..trodde jag ja!! ;) När busungarna låg i babygymet kände jag ändå efter med finget i Dellas mun och till min förvåning kände jag mycket väl två små bissingar som faktiskt kommit upp en bra bit!! :) Jag har inte märkt att hon varit gnällig, konstig i magen eller likande därför har jag inte tänkt på att känna efter i munnen på henne. Nu i efterhand förstår jag dock varför snuttan ofta haft nära på hela handen i munnen och den lilla underläppen hon dragit in i munnen då och då - mamma som inte fattat nått!! ;)
Det komiska var att Elena upptäckte Emilias tänder på precis samma sätt! :) E trodde inte att E heller fått några än men när en vän frågade kände hon efter i munnen på henne och även där fanns två små bissingar! :) De följs som sagt åt i utvecklingen men så är det bara 14 dgr mellan dem, skruttungarna! :)


Till lunch igår blev det spagetti och köttfärsås :) Gott tyckte Della, kladdigt tyckte hennes mamma ;)


En närbild på bästa ungen med bästa bordsskicket ;)


Finaste bebisarna ligger och myser i gymet :)


Della tyckte att Emilias hand var mycket intressant! :)
Emilia läste bok istället :)


Sötisarna läser ur Hello Kitty boken tillsammans :)


Så här däckad blir man av att leka med bästis och sen av att hoppa i gungan :)
Min sötsate somnade såhär på bara någon sek!
Jag, E satt och pratade i soffan medans Della gick bannans i hoppgungan, som blivit favorit nr 1 här hemma :)
Della skrattade och tjohade som vanligt men på bara 1 sek föll huvudet ner i sittern, blev nästan rädd så jag var framme vid gungan direkt! Då ryckte hon till, tittade med sin sömninga ögon på mig och så somande hon till igen ;) Då for kameran fram, såklart! ;) Sen var det bara att bära in henne till henns säng där sov hon sen sött en stund.


Fixat

Nu har jag nischat till det i nischen så att säga! ;) Kom på idèn att sätta upp ett kort vi förstorat, blev faktiskt riktigt fint! :)


Så här ser det numera ut i den ena nischen, ett fotografi på Della ska få sättas dit i den andra, måste bara köpa en till ram ;)
Krukor från Cult Design och ljushus från Nordik.


Vart effektfullt då spotslighten lyser upp nischen :)


Ny vecka

Idag blev det inte en lika tidig morgon, Dellisen vaknade 06.30 istället - 1 timme mer sovtid och det säger mamma inte nej till! :)
Nu har hon somnat igen, tröttfisan! :) Jag passar på att äta en lååång frukost med tända ljus, tidning och dator - såklart! ;)
Idag kommer bästa Elena och Emilia hit på en liten lunchdate, ska bli väldans mysigt! :) Lilla Emilia blev 6 månader igår, redan! Tiden går så himla fort, om 2 veckor är det Dellas tur att fylla ½ år! :)
Känns som de föddes förra veckan! Fast på ett sätt känns det ändå som lillfisan alltid funnits med oss, åhhh hon är verkligen det bästa som har hänt <3

Hoppas ni får en trevlig måndag!

KRAM!


Tidig morgon

Jag och lillfisen sitter här i soffan, uppe med tuppen att säga! ;)
Della vaknade för 45 min sen och gnällde om mat så det var bara att stiga upp och göra iordning en flaska.
Nu helt plötsligt känner jag mig hur pigg som helst! Konstigt, somnade ändå inte förns 23.30.. Man har ju lixom blivit bortskämd med att få sova 8 timmar nu för tiden tack vara att Della sover så pass bra på nätterna! :)
Nu blir det sängen igen någon timme...eller så tar jag mig en dusch, göra lite frulle och sen ev nån timmes sömn igen. Det brukar inte vara några problem för Della att kunna somna om nån timme när hon vaknar så här tidigt, hon brukar göra oss sällskap i mitten av sängen..sååå myspysigt! :)
Oj, nu brakar det till här brevid..bäst att ta hand om en nöjd liten skitunge ;)

Godmorgon!


25 år!

GRATTIS på födelsedagen Maria!!!! :)
Hoppas du har haft en toppen dag och får en alldels underbart rolig kväll! :)


Grattis Grattis på 25-årsdagen! :)


Knäppingsborg

I julklapp fick vi presentkort på Lexington butiken och på Vera Interiör så i lördags tog vi en tur till knäppingsborg för att se vad butikerna hade att erbjuda! :)
Gillar båda butikerna, Lexington har så fina sängkläder, handdukar och även kläder! Dock ganska dyrt men nån gång har vi lyxat till det och slagit till på nån pryl och har man dessutom presentkort är det givetvis ett plus! ;)
Vi fikade även på mysiga Bagarstugan, så det blev en riktig mysig liten shoppingtur med familjen 3 :)


Två påsar fick vi med oss hem :)


I påsarna låg detta;
En pläd och kudde från Lexington och två kökshanddukar och stekspade från Vera (Bruka Design)


Vi bytte den blå kudden till en denna röda istället, av två anledningar..
Den blå färgen var inget snygg till v-rums soffan, dessutom behövde vi en färgklick i vårat ljusterapi rum ;)


Så här blev det!




Della har en filt vid soffan oxå, en mysig och fin från SIA som hon fick av faster Steffi och farbror Alex när hon föddes! :)




Julgransplundring

I söndags var vi som sagt på IKEA, under tiden var Della hos sin mormor och morfar och myste :) När jag senare kom och hämtade min skatt väntade 3 st julklappar på Della under granen?! :) M&M har tydligen, efter att fått barnbarn, infört en ny grejj..man får julklappar då granen ska ut - och de kommer de på nu 25 år försent! Var är mina julgransplundrnings-julklappar lixom?! ;)
Då Dellas motorik för att öppna julklappar inte helt är fulländad ännu fick jag hjälpa henne att öppna dem :)
Della blev en klänning, kofta och en badanka rikare - jätte fina dessutom! :)

TACK igen mormor och morfar säger Della! :)

 
Söt och mjuk kofta och gullig jeans klänning från ZARA :)


Sötaste badankan! :)



Sååå mycket bättre..

..och då inte tv-programmet utan bytet av lampan i köket! :) Jag har velat ha denna lampa ett tag fast i vit, dock sa jag inget till Chris att det var just denna jag hade fastnat för.. Tyckte den skulle bli prfekt eftersom den "fyller" ut en del av hörnet. När vi väl bestämde oss för att slå till på en visade jag denna och tänkte att han oxå skulle gilla den..men där hade jag fel! Han ville prompt inte ha den..suck.. Nähe, vad skulle vi då ha för lampjäkel då? ;) Jobbigt när man sett något framför sig och sen måste tänka om helt och hållet.. 
Vi åkte till Ljus i hem och kikade..
Vi hittade till slut en som vi båda tyckte va fin, vi köpte den..MEN..när vi kom hem och satt upp den såg den, som jag redan visste, väldigt tanig ut där i hörnet.. Jag fick en idè! ;) Frågade Chris ett antal ggr om han verkligen tyckte den var fin och gjorde sig bra där.. Först tyckte han det men efter någon dag tyckte han oxå att.."njaaa"..och DÅ - rätta tillfället..
Jag; "men ska vi inte lämna tillbaka den och köpa den andra istället då?"
Chris; Hmm..okey då, lämnar du tillbaka denna får du köpa den du vill ha..fast i svart"
YES! :)

Lampan lämnades tillbaka en ny beställdes och det var klart mycket bättre, vilket Chris oxå tycker..jag visst väl det ;)
Tack älskling för att du ändrade dig! :)


Lampa 1


Visst vart det bättre? :)







Hemmadag

Idag har Della och jag haft en mysig hemmadag, hunnit med en hel del.. Städat hela övervåninigen efter invationen kaoset som rådde när de nya grederoberna skulle moteras..
Sen blev det fix med lite allt möjligt här hemma. När det väl var läggdax för skutta passade vi på att mysa i stora sängen till ett avsnitt av skärgårdsdoktorn..sällan ;) Både och jag Della somnade men efter 20 min vaknade jag med ett ryck och bestämde att jag behövde lite frisk luft så det blev en kvällspromme för min del, skönt och välbehövligt! :)

Imorn är det fredag, jädrans vad fort dagarna går!!
Nästa vecka har vi en hel del inplanerat, då startar både babysång och babysim, mysigt! :) Ska bli kul att ha bestämda aktiviteter på bestämda dagar.. :)

Har inte tagit några bilder idag så jag visar något som Della fick med sig hem från Mexico :)
Vid poolen på hotellet hade de som en liten hydda där man fick köpa en lerfigur och sen måla själv som de sedan lackade till porslinsyta och härdade i ugn. Della fick två stycken, en från mig och en från Chris :)

Dellas fina sköldpadda från pappa, fin va?! :)
Skalet går att ta bort så att man kan lägga saker inuti sköldpaddan.


Jag gjorde en fjärilsask :)


Gult? Ja, det sparades inte på den färgen..haha :)


BVC

Var på BVC idag och skutta har vuxit en hel del sen sist, både på bredd och längd! ;)
Senaste vägningen var de 1 dec så det nästan 6 veckor sen och då vägde Della 5870g och nu visade vågen 6940g då det är en uppgång på 1,6 kg! :) Längden ligger nu på 62,5 cm, hon börjar bli stor nu mammas lilla fisa! :)


Kladdbebis med gröt runt hela munnen :)
Nya stolen och nya "alldeles-för-stora-tröjhaklappen" ;)


En snabbis

Så då har man en liiten stund över så jag passar på att kika in här! :)
Har haft och HAR fullt upp här hemma, det ser ut som kriget! I söndags blev det nämligen en sväng till IKEA och innan vi åkte rev vi impulsivt hela graderobsinredningen i gradeoben vi har i sovrummet - om man nu kan kalla en playwoodskiva poch två stänger för inredning.. ?! Av den anledningen behövde vi ett nytt garderobssystem för bättre förvarning, den tidigare dök inte mycket till!
Efter mycket om och men, några suckar ett velande hittade vi till slut en bra lösning, grejjerna fick vi hem via hemleverans i måndagskväll och nu är det äntlgen på plats! :) Vi köpte även ett högre byrå med spegel i som ska fungera som smink/hår och pryl byrå till mig! :) Della fick en matstol så nu sitter hon med oss vid bordet när det vanskas mat och vilken hit det blev - hon älskar sin nya stol! :)

Julen har jag halvt och halvt stuvat undan, upp på 3:e våningen, blev lite lätt kaos som sagt när 678 kartonger med garderob hittade in i vårat hus så lite julsker hänger fortf framme ;)
Dagarna rullar på och kvällarna går i ett nafs så sitta vid datorn har inte hunnits med, vet ändå hur det blir om jag sätter mig framför skärmen - jag FASTANAR! Måste alla ha bloggar som man bara MÅSTE läsa?! ;)FB ska vi inte prata om, varför måste man gå in och kika på denna "lätt" beroendeframkallande sida?
Så när jag väl sätter mig vid datorn, hittar jag istället andra sidor att halka in på istället för min egen blogg sida och när jag väl hittat dit är klockan för mycket ;)

Dax att kila in i tvättstugan en stund innan lillfisen vaknar!

See ya!


Morgon

Sitter här i köket med tända ljus på bordet och äter frulle, Della sitter i babysittern och skriker som en toka! :)
Hon började med det i Mexico, ja - det var där hon verkade hitta sina stämband ;) Sen dess får hon sin ryck och kan sitta och skrika med den ljusaste tonen man kan tänka sig, låter som en delfin! ;)
Det är inte så att hon är ledsen eller arg utan mer exhalterad, kan vara att hon viftar med en leksak och så sätter den ljuva (?!) stämman in ;)

Idag har vi inget planerat, skönt att bara göra det som faller in! En promenad är ett måste iaf, måste få lite frisk luft och framförallt lite motion!

Nu ska vi gå upp och lägga oss i sängen igen där Chris fortf ligger och snarkar, det vankas ett avsnitt av skärgårdsdoktorn, myspysigt :)

Önskar en mysig söndag!


Fotf mörkt ute så med några tända ljus infinner sig nästan ljuskänslan igen men nu med rosa ljus ;)


Sötaste gaphalsen! :)
"Vaddå, jag sitter ju bara här och läser bok mamma" ;)


Del 1 - härliga Mexico!

Bloggen har legat på latsidan i två dagar men verkligen inte jag! ;) Har helt enkelt inte haft tid att blogga, har gjort en massa saker istället för att sitta framför skärmen ;)
Tar en resumè i ett inlägg senare ikväll, måste ladda över lite bilder först..

Tänkte därför, till mångas glädje(?!:), visa några av de 650 bilder vi tog på resan! :) Blir nog ett antal "delar" men här är iaf del nr 1- resan dit :)


 Vi valde att boka ett hotellrum på Rest&Fly som ligger inne på Arlanda. Riktigt smart drag, slapp vi köra mitt i natten!
Nu kunde vi sova fram till 03.30, checka ut och smidigt gå genom Sky City till terminal 5.
Inte det största rummet men stora sängar iaf, viktigast eftersom det enbart var sova vi skulle göra här!


Dock var det liiite trångt med två stora väskor, väska med vagn i och en hel del handbagage men det hade sin charm det med ;)


Della tyckte det var jätte mysigt! :)


Della på kafè inne på Arlanda :)
Detta var kl 20 på kvällen, planet gick 07 på morgonen så vi valde att boka ett hotell rum på Rest&Fly som ligger inne på Arlanda. Riktigt smart drag, slapp vi köra mitt i natten!
Nu kunde vi sova fram till 03.30, checka ut och smidigt gå genom Sky City till terminal 5.


Kl. 04 inne i terminalen, man kanske inte var så jätte pigg direkt men resfenbern satt på nerverna, iaf för min del ;)


Här har vi precis klarat oss genom säkerhetskontrollen med ca 5 liter vätska, det ni! ;)
Ersättningen till Della var inget problem alls att ta med! Vi hade färdigblanade tetror för flygturen dit och hem, mycket praktiskt!


Så här skönt sov lillfisan nästan hela resan! :)
Var lite orolig innan hur hon skulle reagera då vi lyfte och landade eftersom hon dagen innan blev lite förkyld.. I förebyggande syfte fick hon både saltlösning och Nezeril, men vet ni..hon sov både vid start och landning! :)
Klart det var lite trångt att sitta såhär i 12h men det gick verkligen över förväntan eftersom hon var så lugn och glad hela resan! :) Klart hon gnällde till någon gång men det var ju pga av trötthet eller hunger men det är ju hennes sätt att berätta att hon är trött och hungrig, oavsett på flygplan eller hemma :)


Mysunge! :)


Alla på planet hade en egen liten touch-monitor där man själv kunde välja vad man ville se - lyxigt! :)
Det fifiga var att det inte bara fanns filmer utan även kortare tv-serier, spel och en massa musik - som ett helt media bibliotek! :) Eftersom vi även bokat Blue Comfort, som innebär att man har mer benutrymme, ingick alla filmer osv + hörlurar! :)


Jag och Della tittar på Toy Story 3! :) Efter det vart det Musse och hans vänner, när skutta somnade slumrade jag till Sex and the city ;)


Della på sitt alra bästa bushumör ;) Hon satt och pruttade med munnen som en galning, min lilla pruttunge ;)






Beställning

Beställde lite varor från Donna Beauty innan vi åkte till Mexico. Hade hoppats att få dem innan vi åkte eftersom min dagkräm sjöng på sista droppen.. Men när jag kollade postlådan en sista gång innan vi skulle åka och det fotf inte låg nån avi där fick det istället bli ett paket att hämta ut när vi kom hem.. Det retliga vara bara att aviseringen kom på SMS..och när?! Jo, i bilden på E:an upp mot Arlanda..haha :)


Dagkräm - Dermalogica
Har använt Dermalogica i ca 4 år nu, jätte nöjd med deras
produkter.
Face Powder Clear Radiance - I.D Bare Escentuals
Smink till min hy stavas nästan enbart I.D eftersom de helt enkeelt gör bäst smink, andas och ger inga plitor!
Denna produkt är första gången jag testar, så här står det på Donna Beautys sida;
i.d. Radiance är en produkt som skapar en perfekt och vacker lyster samt ger en ung och frisk hudton.
Kanske gör underverk för dagar då man är lite grådassig...eller inte ;) Testade idag och jag tror jag mer kommer använda den som rouge, jätte fin färg
Eye rev-er upper - I.D Bare Escentuals
Funkar som en lättare concealer, ljusar upp och ska motverka mörka ringar
Flawless Borste - I.D Bare Escentuals
Behövde en borste till mitt puder

Skriver några dagar om dessa produkter när de använts ett tag! :)


Inte för sent..

Ikväll ska jag inte komma i säng försent, brukar nämligen bli så då jag lätt kommer in i en andra andning vid 23 och satnnar upp till runt 00-01!
Har precis ätit en sen middag, blev väldans gott trots att jag inte hade allt för stor lust att ställa mig vid spisen vid 20 efter att ha nattat skutta. Matresultatet blev stekt kyckling med wokgrönsaker, nudlar och till det en egen-på-hittad kall sås beståendes av gräddfil, creamfraisch (att jag aldrig lär mig hur det stavs ;), rödlök, äpplebitar, timjan och så lite salt. Toppade allt med fetaosttärningar, yes en spontanrätt jag lyckas med - händer inte för ofta!
Matlagning är inte min starka sida men ett av 2 nyårsöften är att bli duktigare i köket..och det tar sig ;)

Har inga bilder från dagen att bjuda på men 4 st på skutta från gårdagen har jag laddat över till datorn så det får bli dem :) Blir inte mycket bilder på annat nu för tiden men så är det när man har en guldklimp! ;)


Älsklingen babygymmade igår morse i nya pyamasen från P.O.P från f&f :)
Nu greppar hon tag i saker medvetet och håller och pysslar med dem som bara den :) En annan sak hon numera gör ofta är att ta tag i våra händer när vi ex ska sätta fast bältet eller ta på henne kläder. Ibland tar hon även tag i bältet eller tröjan, blir lite bökigt ibland när hon vägrar släppa men hon vill väl hjälpa till ;)


Mycket saker att sysselsätta sig med i gymmet ;)


Ligga på mage och träna måste man oxå göra, kan inte bara lata sig på rygg ;)


Äta lite på bitringen kan man passa på att göra - mums! :)
Den fina dressen fick Della av sin kompis Viggo med familj när hon föddes, stor stl 62 så den passar jätte bra nu! :)


Pigg

Så underbart att vakna pigg och utvilad, vilket jag gjorde idag! :) Min fina skatt sov nämligen från 19-07!!! Inte ett enda nattmål! Inget ovanligt egentligen eftersom hon innan förkylningen sov hela nätter. Dock åt hon då sista målet vid 22-23, nu åt hon redan kl 19 men höll sig på det hela natten :)
Knepet var att hon fick mat vid 17, när hon började bli trött vid 19 trodde jag hon skulle somna och vakna igen senare på kvällen för mer mat.. Men hon var ganska gnällig och svårsövd så jag testade att ge flaskan igen och ungen åt 160 ml i ett naffs - hungrig skutta! :) Så på nått sätt hamnade hon väl mer eller mindre i matkoma och stod sig på det hela natten :) Imorse var hon såklart hungrig som en varg och drack upp 200 ml som ingenting, nu sover hon igen här brevid mig i stora sängen - skönt med en morgon-nap ;)
Chris åkte nyss till jobbet så jag ska väl passa på att få lite saker uträttade som jag aldrig kommer till skott med, bla skicka in kort för framkallning!

Hoppas ni har en skön morgon och från en härlig dag! :)


Hitta bebisen! :)
Bilden är tagen på en 7-dagar liten Della som håller på att göra någon form av bakåtkullerbytta i våran säng.. :) 
Sååååååå liten och det bara för 5 månader sen - hon växer för fort!


MinibebisDella <3


Kort taget från samma dag, pappa försöker lära Della att suga på tummen :)
Våran lilla söta ullapis, för visst ser hon ut som en gullig liten ullapa ;)





Bilder från nyårshelgen

Här kommer lite bilder från nyårshelgen, var tvungen att samla ihop dem eftersom de fanns i kameran och i Chris mobil.
Vi valde att spendera nyårafton hemma själva, bara vi 3 :)
Det har varit så mycket den senaste tiden, inte en lugn helg hemma.. Dop, resa och så kom vi hem mitt i allt julfrirande och allt flängade hit och dit. Innan vi åkte på resan hann vi inte ens tänka på hur vi skulle fira in det nya året så det fick bli en lugn dag hemma.. Bra faktiskt eftersom både jag och Della var förkylda i början på förra veckan och inte helt fit for fight i helgen.

Det blev helt enkelt en familjemysdag! <3


Della tar en lunchnap på nyårsafton med sin tigis och nap som hon håller så ingen ska ta - sötunge! ;)


När sessan sover kan jag stå brevid sängen och bara titta på min älskade unge!
Sådär mysig säng vill jag oxå ha! ;)


Vi tog en liten nyårspromenix till affären och inhandlade lite gottit till kvällen! :)
Underbart väder var det!


Jag och fisan i vagnen


Bästa skutta i vagnen! :)


"Nä pappa, inte ta kort så där när jag inte är förberedd..!" :)


"Jaha, då gömmer jag mig väl då!" ;)


"Okey, en bild får du väl ta då, är jag söt såhär?"
Alltid min älskling, SÖTASTE fisungen! ;)


Förrätten! :) Toast med lufttorkad skinka, soltorkadtomat och oliver - mums!
Även lite ostar, marmelader och kex till som tilltugg som Chris fick på jobbet av en samarbetspartner - det tackar vi för! :)


Middagen som vi inte åt förns 22, var så mätta av förrätten :)
Oxile, potatisgratäng och stekt paprika med bea såklart - ljuvligt gott!

Dagen efter tog vi det lungt men innan jag började må dåligt åkte jag och Della till min föräldrar där min farmor och farfar samt mormor var på besök. Della var lite trött så hon var ganska lugn men inte spec gnällig :)

Innan vi åkte dit fick hon en smakis, potatis!


Haklappen var mycket mer intressant än maten ;)


Ja, den var ju till och med riktigt rolig..eller var det mamma som sa något kul?! :)




Fin vinterdag!

Får såå mycket energi av solen som lyser utanför! :) Snön gnistrar och det är verkligen galet fin vinterbild vi har över Bråviken på 3:e våningen, synd bara att vi inte är där så mycket..
Just nu är det en vägg däruppe som delar av rummet, då det innersta rummet fungerar som förråd men så fort vi får upp ett förråd på tomten kommer väggen rivas. Nu har vi kontor i det andra rummet men när väggen ryker ska vi även uttnyttja det mer som sällskapsrum.

Della har nu tagit en liten lunch nap och jag ska hoppa in i duschen, helt galet vad vi är sega på morgonen :)
Gick upp vid 07.20 och gav skutta mat sen somnade vi om båda två till 09.20..såå skönt! :)
Blev därför en sen frukost och efter den har jag gått och pysslat med ditt och datt här hemma.

När Della vaknat igen och fått i sig ett till mål ska vi ringa syster/moster som ska sällskapa oss på en promenix! :)

Önskar er en UNDERBAR dag!


Två gladskitar sista dagen i Mexico! :)
Inte för att vi var så glada för att åka hem från paradiset men på denna bild var något tydligen väldigt roligt, pappa kanske ;)


BläDag!

Har inte varit inne på bloggen sen igår lunch, började nämligen må pyton igår em och ännu värre blev det till kvällen..
Trodde stenhårt att det var de hemska magsjukan som intagit vårat hem.. Mådde jätte illa, frös och hade huvudvärk! :( Förberdde Chris på att han nog skulle få ta skuttas matningar under natten, om hon skulle vakna.
K.02 hörde jag hur en täppt Della hade vaknat och var lite småkinkig, Chris gav henne lite saltlsöning och mat sedan somnade hon iaf om gott i sin säng.
Jag kände mig förtfarande svag och somnade ganska fort jag med.
Kl. 05 var det dax igen, en snorig och ledsen skutta ville att mamma eller pappa skulle ta upp henne, denna gång var det min tur.. Jag kände mig faktiskt ganska OK, illamåendet var borta och kroppen värkte inte längre.
Della ville ha mat igen och efter detta 2:a nattmål la jag henne sedan mellan oss efter hon somnat i min famn..
Tänkte att jag nästa gång hon vaknade kunde buffa henne till sömns igen.. Men sessan sov fram till morgonen, 08.30 ville hon absolut inte ligga kvar i sägen, nä då var det matdax igen! ;)
Eftersom jag kände mig nästintill helt återställd (bara liiite illamående) plus att detta var Chris sista sovmorgon på nyårsledigheten, tog jag skutta och lät han sova vidare.

MEN..illamåendet blev värre sen igen och jag vart helt orkeslös.. Dock kände jag aldrig att jag behövde få ut nått, så att säga.. Vi hade bestämt att hälsa på Dellas fammo och faffa men när vi var två kvarter från deras hus fick jag vända hemmåt, mådde skit! Ville inte riksera att smitta vidare om det nu är magsjukebassilusker jag bär på.
Jag passade på att vila lite i soffan när jag kom hem..
Åkte sedan och hämtade dem med bilen och då kom jag på att jag knappt inte ätit nått på hela dagen förutom frukost, snacka om nada matlust! Gjorde lite mat nu ikväll men det var nästan kämpigt att få i sig.

Usch och fy dumma bassilusker, vad vill ni?! Jobbigt att gå och vänta på om det ska bryta ut i nått eller om det ska förhoppningsvis försvinna.
Nu ikväll mår jag fortf konstigt, värk i kroppen och mår illa!
Får se hur det blir under natten, hoppas på att vakna och vara kvitt karusellen i magen!

Della hade iaf varit på strålande humör hos f och f - "pratat", skrattat och gått baklänges i gåstolen de har kvar från när Dellas kusiner var lite mindre :)
Della fick sååå fina presenter -bara sådär :) En pyamas från P.O.P och en hel hög med kläder från
Lundmyr Of Sweden! :)
TACK snälla! :)

Nu vankas det bedtime! Natti!


Kläderna från Lundmyr of Sweden som f&f shoppade med sig till Della från deras nyårskryssning! :)
Jätte fina! De har så stilren och söt design på kläderna - tummen upp! :)


Älskling stämplat i rumpan, kommer sitta fint på min älskling! :)



2011

Då var vi inne på det nya året, första dagen på 2011! :) Denna dag kommer mestadels innehålla städning efter en lugn och slapp morgon/fm, vi siter nämligen vid frukostbodert just nu ;)
Vi vaknade vid 08.30 då Della var hungrig sen låg vi i sängen och slumrade alla tre fram till 10.30, då satte Dellisen igång att gnälla och tyckte allt det var dax att gå upp!
Vi lät pappa sova vidare medans Della fick ta sig ett nyårsbad! :) Idag var badet inte så plopulärt, troligtvis för att hon var trött - hon somnade nämligen som en stock i min famn efteråt..tröttfisa! :)

Della sov förövrigt som en prinsessa under 12 slaget, trodde jag aldrig då det smällde på bra utanför! Det lyste tom upp i rummet men det gjorde skutta igenting, är man trött så är man ;)
Jag och Chris stod på våran balkong och såg alla fräcka raketer lysa upp himmlen, vi hade satt babyvakten vid Dellas säng så vi skulle höra om hon vaknade..men det ända vi hörde i "vakten" var ljudet frå alla raketer :)

Nu ska jag inte sitta här och häcka nått mer, dax att inta rollen som städerska!

Lite bilder från igår kommer lite senare..