Fina moster


Älskade fina syster med min minsta sessa <3


En bild säger mer än...MammaLEDIG?! Ska vi ta och lixom omformatera det ordet - mammaJOBBAR?! ;-)

Fullkomligt älskar bilden!! :-)

Ni fina mammor som läser bloggen, spara bilden och klicka upp den när livet känns kaos med jobb/mammajobb matlagning, blöjor, busungar, dammråttor, saker i oordnig, självförtroende-noll och skratta åt spegelbilden (som förhoppningsvis ändå är lite värre än din egen;-) - du är inte ensam!
<3


UtvecklingssamtalIdag har jag varit på Dellas första utvecklingssamtal! :-)
Nu har hon ju inte gått så länge på dagis så det var väl mer en uppföljning kring inskolningen men även hur allt fungerar nu och hur Della är och beter sig på dagarna då man inte är med.
Hennes "kontaktpedagog" tycker att hon är ett väldigt "aktivt" barn, vilket vi nog alla i Dellas omguvning håller med om..inte still en sekund ;-) Nä, här utforskas det heeela tiden och vänder man blicken bort för en sek är hon 500 meter bort ;-)

Själva inskolningen var ganska tuff för våran tjeja.. Många trårar och ledsna miner blev det :-(
Dock är det ju inget ovanligt då dagismiljön såklart är helt främmande från start.
Della hade också oturen att bli sjuk gång på gång under inskolningen (januari är inte den bästa perioden att börja dagis och denna vinter har ju varit katastrof vad gäller baciller ) så inskolningsperioden blev väldigt långutdragen vilket såklart påverkade negativit då hon aldrig fick gå sammanhängande veckor - några dagar där, hemma fler dagar, tillbaka igen och så sjuk..osv..
Visste att alla baciller skulle komma som ett brev på posten men vi åkte på alldels FÖR mycket skit..som RS, vilket slog hårt mot Vanna :-( (mer om det i ett annat inlägg) 

Vändningen till gladare dagar och en nöjdare Della vid lämning kom när vi började med Movicol Jr.
Detta pulver har blivit räddningen för Dellas mage (som varit väldigt besvärlig då den varit hård) vilket innebär att mat- och sömnklockan blivit såå mycket bättre! Att hon även slipper jobbiga dagar med kämpig mage har såklart bidragit till en piggare Dellis!<3

Della är lite sen (om man ser till majoriteten) med pratet. Änsålänge är det bara "mamma, pappa, titta, oj" som finns i ordförådet ;-) Men hon lyssnar och uppmärksammar väldigt bra ändå.
Hon har anammat motoriken istället och är som sagt i en utforskarperiod med lek och upptäcksfärd som fokus. Perioden med tjatter kommer säkert vartefter och då rasslar det nog till med en massa ord!

Kul även att fröken nämde att nappen inte måste vara med så mycket längre, det är nämligen nått vi över en hel del på hemma och den sista veckan har hon nästan bara haft napp då hon sovit.
Största anledningen till det är att bustrollet biter sönder sina nappar!!
100-tals kr på nappar i månaden går lixom inte!
Sen är börjar hon bli för stor för att gå onkring med napp i munnen. När hon är pig och leker finns ingen anleding att nappen ska vara nära..

Något vi har märkt bara de två sista veckorna är att trotsen kommit smygande...
Det har yttrat sig i flera raseriutbrott då lilla damen legat skrikandes på golvet och vevat med både armar och ben efter att inte fått som hon velat. Dock har de några ggr berott på övertrötthet men tydligt är att hon nu testar sina gränser.. detta på både gott och ont ;-)
Inget det märkt på dagis....än iaf..
 


Mina små

Della med sin favoritdocka! ;-)


Long time!!!

Heeeeeeeeeeeeeeeej!! :-)

Tror jag ska ta upp mitt bloggande nu igen, saknar att skriva av mig.
Ni undrar säkert vart jag tagit vägen?!
Bloggen har känts allt för oviktig och jag har inte prioriterat den alls men nu har jag tänkt börja uppdatera lite smått igen, kul va? ;-)


Mina hjärtan!<3