Påfrestande

De två senaste dagarna, igår och idag, har till stort sett bara gått åt till att trösta och finnas där för lilla skutta.. Hon har nämligen haft det riktigt jobbigt med sina växande kindtänder. 3 st är dem som är på väg upp (en på vardera sida i nederkäken och en på höger sida i överkäken) och retar gallfeber på henne. Feber ja - i natt vaknade hon, varm som en kamin och tempen visade 39.5.
Men det började igår morse för efter frukosten, som hon i princip inte åt något av, blev hon jätte gnällig. Såg på henne att hon var lite häning och trött. Efter förmiddagsluren, som bara blev 45 min (brukar sova runt 1½ timme) var hon fortsatt gnällig och lunchen åt hon inget av alls! Det fick bli välling vilket hon som tur var ändå drack av. Man ser verkligen på henne hur ont hon tycker det gör att tugga! Hon kan stoppa in smörgås, frukt etc i munnen men sen när hon ska börja tugga drar hon upp axlarna och ryser. Ser ut som hon inte gillar smaken men det måste vara att det gör för ont helt enkelt.
Dagen fortsatte med att trösta, ge supp, bära på, trösta lite till och såklart en stor dos Teletubbies! De där små figurerna är det enda som fått henne på någorlunda bra humör de här två dagarna, ja och grannkusinerna ;-) Skönt ändå när något kan avleda det dumma onda i tänderna!
Della lekte en stund med kusinerna igårkväll och Dellisens snälla faster och fabror tog hand om henne en stund så jag och Chris fick äta middag i lugn och ro, ett välbehövligt break från tonerna av "mammamammmama" som numera är det officiella "Della-språket"! ;-) Hon hade även där fått kolla på Teletubbies, till hennes stora lycka! :-D
Gårkvällen blev sen ganska svår och det tog ett bra tag innan Dellisen kom till ro och kunde sova, trots supp och lite flytande alvedon på tänderna/tandkötet.

Dagen idag började ganska sent eftersom Della sov till 9 efter 3 vakna omgångar under sennatten.
Därför blev det ingen fmlur utan istället var planen att ge lunch lite tidigare för att få henne att sova lite längre på em. Den planen sprack lite lagom, Dellisen hann bli för trött och ville inte ha någon lunch.. Endast 100 ml välling fick hon i sig. 2 timmar i sömn kammade hon hem iaf, skönt för henne!
När hon vaknade var hon lite piggare, fick i slig lite rivet äpple och några vindruvor. Hade några saker jag behövde uträtta på Ingelsta Shopping - apoteksförådet hemma behövdes bla fyllas på.. Eftersom Chris endast har få dagar till tenta fick Dellisen förja med. Eftersom inget var kul hemma ändå tänkte jag att hon kanske skulle glömma de jobbiga tissingarna för en stund i vagnen och en hel del att titta på. Min bror följde oxå med :-)
Della var lugn till en början men sedan blev hon både hungrig och trött. Vi fikade hon skutta fick i sig ½ burk mellis iaf, alltid nått.. Efter 1½ timme åkte vi hem igen och tröttisen somnade i bilen.

Ikväll har det varit många tårar.. Dellisen har haft så ont! Började med att försöka ge lite flytande alvedon men det fick hon inte i sig så mycket av. Testade även att ge lite smärtstilande på tandkötet (en liten flaska som säljs i Norge som vi fått av grannarna som själva har barn), dock vägrade hon att öppna munnen..
Efter 1 timmes Teletubbies och ½ flaska välling försökte vi få henne att sova men hon bara skrek så fort vi la henne ner. Tog då till en supp när den börjat värka kunde mitt lilla hjärta äntligen komma till ro även fast hon var ledsen.

Hoppas verkligen det blir en bättre dag imorgon! Att bära omkring på Dellisen, som inte är så liten längre, känns i kroppen spec med bulan på magen.. Tröttsamt blir det även för skallen när inget hälper som man gör. Dock sätter reservbatterierna alltid in för såklart gör man allt för sitt lilla hjärta! <3


Lilla skutta hann och somna i vagnen innan vi ens kom utanför dörren <3


Min tröttis!


Kommentarer
Postat av: Anna

Stackars liten! De gör ju såå ont i än när de små är ledsna. Och de måste va fruktansvärt o se när hon har ont. Elias har 5 tänder på G samtidigt men han säger inte mycket vilket är riktigt skönt när man hör hur de kan bli.

Hoppas hon blir bättre snart hälsar Elias.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback