Vinnare


Mina två små <3


Jag har inte haft tid att kolla igenom vem som vunnit Vanna - tävlingen än men ska göra det ikväll... Återkommer! :-) Förlossningsberättelse kommer det med! ;-)


Babysitter
I lördagskväll tog jag ner babysittern, tänkte vad Vanna tyckte om den.
Dock är hon lite för liten fortfarande, huvudet hamnade lite väl mycket på sne..
När jag kom ner i köket var et en viss liten annan fröken som hade tagit sig plats i sittern ;-)
Den stolen har hon suttit myyycket i och gillat som bara den, jag med för den delen - bästa barnvakten ;-)


Lilla gosungen


Mini i huset vill absolut inte ligga själv i varken sängen, vagnen eller soffan på kvällen - nä då duger bara mammas famn..och pappas om hon är mätt ;-)
Så här ihopkurad med huvudet på sne är hennes favvoposition, lilla gosan <3


HelgenDella och hennes mormor kollar på Pippi! Della är helt inne i filmen ;-)


Ute på promenad


Älskade unge gungar! <3

Della hittade en pinne som hon gick och fäktades med :-)


Söndag, ännu en helg som passerat.
Vi har bara tagit det lungt, eller lungt och lungt.. ;-) Jag har varit på hemmaplan med barnen medan Chris har varit iväg på lite jobb både under gårdagen och idag. Min snälla mamma har varit här en stund båda dagarna och hjälpt mig barnen och även lite hushållssysslor, hon är guld värd! <3
Igår tog vi en förmiddagspromenix i det härliga vädret. En sväng till lekparken och till affären hann vi med. Della älskar att gunga och nu har även rutschkanan blivit poppis! :-)
Vanna sov gott i vagnen tills vi kom hem igen och fortsatte sova en bra stund. Della däckade också på väg hem från affären så då fick jag lite tid plocka och dona lite. Lagom till att jag hade värmt mat vaknade Della i vagnen så vi åt lunch tillsammans medans lillasyster sov vidare i hallen.

Oya och hennes två små kom på besök på em, trevligt och mysigt som vanligt!! :-) Det blev en hel del lek och bus och mellan allt stoj och stim hann mammorna babbla om ditt och datt :-)
Jag och Chris fick sedan en lugn kväll i soffan, ja Vanna var såklart också med men sov gott i soffan ;-) Della sov skönt i sin säng hela natten efter playdaten.

I dag var vi ganska sega på morgonen så frukost åt vi inte förns vid 10. Vid 12 åkte Chris på jobb fram till 17. Min mamma kom hit och passade barnen medans jag åkte in till stan för att uträtta lite ärenden. Della hade precis fått lunch och somnat efter maten. Vanna var fulltankad på mjölk och hann somna hon med så det var lugna gatan när jag åkte. Så skönt att komma iväg lite själv, lite frihet! :-) Men lite konstigt kändes det allt, varken mage, vagn eller ungar ;-) När jag kom hem 1 ½ timme senare var Della vaken men lillstrumpa sov fortf! Bästa mammis hade stått i tvättstugan och strukit en hel hög med rentvätt!! :-) Taaaaack än en gång mamma! <3
Kvällen avslutades med pepparstek, direktleverans från svärfar och svärmor som hade varit på Butlers, tack! :-)

Imorn kommer barnens moster hit...weee :-)


2 Veckor

Några bilder från mobilen.

Igår blev våran minsta lilla sessa två veckor <3
Tiden går så fasligt fort så det gäller att ta tillvara på varje mysstund.
Hon är en liten kvällsuggla, sitter gärna fast i bröstet heeela kvällen och "förnatten". Sover som bäst gör hon på dagen ;-) Iof ganska bra för då får jag även tid med stora sessan också :-)
Ökar fint i vikt gör hon med, vågen visade 3350g igår på BVC.

Magiskt att man kan älska en till varelse så mycket! Man tar verkligen ingen kärlek man har till sitt första barn, det växer till en helt ny, precis lika stor - lycka och kärlek, ord för mina två barn! <3


Solning


Spacebaby


Lilla hjärtat ligger på solbädden i baljan på BB


Vanna fick ju som sagt checka in på solarieöarna pga av att ämnet (glömt bort vad det heter) i kroppen var för högt. Läkaren nämnde inget själv när vi var på efterkontroll och gjorde PKU-prov på söndagen, (vi åkte hem från BB på lördagen) det var jag som tog upp att jag tyckte hon sg lite gul ut.. De kollade då av värdet med hjälp av en speciell ljuslampa man sätter mot pannan några sek. Det visade att värdet var en aning för högt men troligtvis inte så pass att hon skulle behöva sola. Läkaren tyckte dock att vi skulle ta ett blodprov för säkerhetsskull.
Vi åkte hem och fick på em telesamtal att värdet behövde kontrolleras dagen efter igen då det låg i riskzonen för att vara för högt, 317 låg det på. Jag och Vanna åkte upp dagen efter, tog blodprov igen och efter 1 timme fick vi besked att sessan behövde sola ett dygn. Provsvaret visade nu 370 och marginalen för solning går vid 350..
Jag hade faktiskt packat med mig saker för att övernatta på BB, kände på mig att hon behövde sola.
Vi fick ett eget rum och strax därefter kom två undersköterskor in och visade solbädden Vanna skulle ha runtom sig under det kommande dygnet.
Det var som en plastkudde med en massa småljussladdar (såg ut som sådana ljusmanicker man kan köpa på cirkus) som gick från en stor aparat via en slang in i kudden. På vardera sida fanns ett snöre som man skulle knyta runt Vanna så att kudden låg på plats, en lyssande korv med bröd såg hon ut som ;-)
Så långt var allt okey.. MEN sen när jag skulle amma gick det inget vidare, fick inget bra grepp på hur jag skulle hålla henne med kudden och Vanna fick därmed inget bra sugtag i bösten.. Dessutom åkte mössan med de inbyggda ögonskydden, som var jätte viktigt att de satt på och skyddade ögonen upp hela tiden..
Ringde på en barnmorska som sa att det var okey att ta bort solkudden under tiden jag ammade. Sagt och gjort, under kvällen och natten tog jag bort solkudden de gånger vi inte riktigt fick till det. Kudden låg som i ett skyddsfodral med öppning nedåt och en gång under natten åkte kudden ur när jag hade tagit av henne den, jag stoppade tillbaka kudden i fodralet, band fast den runt Vanna och tänkte inte mer på det....
Nästa dag kom en ny barnmorska in och presenterade sig, hon sa då att hon hade hört att jag tog av solkudden när jag ammade vilket man enligt henne absolut inte skulle göra! Det kunde innebära att solningen inte blev tillräcklig under ett dygn utan att vi ev skulle behöva stanna för fler soltimmar.. Så j*vla dåligt att att undersköterskan kvällen innan inte sagt nått om det!!! De hade verkligen ingen koll på hur solmaskinen fungerade och vad som gällde, lite utbildning på aparaten kanske?! Skit tänkte jag, kul att behöva stanna ett dygn till....
Informationen om att solkudden även hade en "rätt" och "fel" sida missade de desutom helt och hållet..för när jag hade stoppat tillbaka solkudden i fodralet under natten hade jag tydligen satt den åt fel håll! Detta var ingenting jag hade sett då skillnaden var att det lyste en aning mer på ena sidan.. En barnmorska som kom in på em upptäckte det och när jag frågade om de timmar solkudden suttit fel var till spillo svarade hon att -njaa..vet inte riktigt det får provsvaret på blodprovet visa som Vanna ska göra om en stund..
De var verkligen helt galet okunninga på den där solaparaten!

Till råga på allt var det ingen som kom in spontant på hela dagen!! Bara en barnmorska som ryckte upp dörren och påminnde så jag inte skulle missa lunchen.. Jo tack, lunchen var under en halvtimme och jag satt och matade en hungrig Vanna.. Men eftersom jag inte ville missa maten (de hade inte heller tid att hämta mat till mig) la jag hjärtat i baljan och gick ut och hämtade mat. Väl på  rummet  igen satte jag mig ner och fortsatte amma. Det resulterade i att jag kom ut i köket med brickan 1 timme efter att maten hade tagits bort. Jag ursäktade mig att jag var sen ut med disken..då får jag ett spydigt svar tillbaka av haggan som skötte disken.. -Ha, alla är visst sena ut med disken idag. Varpå jag svarade att -ja, amning och sånt tar lite tid.. Då svarar hon tillbaka ännu spydigare - jaha, ni håller på med sånt här.. (!?) Vad är det för en jäkla kommentar då?! Hade god lust att säga; JA, det här är BB och här ammar var och varannan kvinna du passerar, kärring!! Nu gjorde jag ju inte det utan gick tillbaka till rummet och ilsken som ett bi över det usla bemötandet!

Vanna fick iaf göra ett nytt blodprov och vid 19 tiden fick vi klartecken på att åka hem, värdet hade sjunkit ner en bra bit under gränsen!! :-) Ni anar inte hur glad jag blev! Äntligen hem, lära känna våran nya familjemedlem på hemmaplan, vara nära min Della och bara få boa in oss i nya rutiner! :-) Oturligt nog åkte jag på mjölkstockning dagen efter och låg med världens frossa, feber, värk i kroppen + ömt och rodnat bröst på fredagskvällen och hela lördagen.. Det släppte som tur var framåt söndagkvällen men feber hade jag fått drass med även under söndagen. Jag tänker hela tiden på att klä mig varmt och inte stå i drag nu för fler mjölkstockningar vill jag inte ha!!


Tack!


Jag och en liten Vanna, inte ens ett dygn <3

Tack fina ni för gratulationerna! :-)


Vi idag


Mina två älskade döttrar <3


Jag och sessorna nu ikväll.
Man ser inte helt pigg ut nu när snitt-tiden för sömn blir runt 3-4 timmar per natt.. Men det gör inget jag ska för tusan inte vara med i någon skönhetstävling, här hemma råder familje-bebis bubbla och då fiser man runt i pyjamas/mjukisar hela dagarna ;-)

Idag var det första gången jag var ensam med barnen några timmar, skönt att vänja sig lite succesivt.
Det gick i alla fall jätte bra! :-) Vanna åt när Chris åkte sen slocknade hon i min famn så jag la henne i vagnen i hallen. Della och jag kunde äta lunch i lugn och ro och bara sitta och tjattra ;-)
Dellisen ville sova efter lunchen så jag la mig brevid henne i hennes rum därnere och inom några min sov vi båda två. Skulle vara perfekt om de sov lunch samtidigt varje dag! :-)
Jag vaknade efter 10 min och kände att jag ville passa på att förberda middagen. Visst jag kunde ha passat på att sova en stund till men jag skippar hellre den napen och besparar mig ett kaos runt 5 tiden då matlagningen oftast ska ske tillsammans med gnälliga barn.. Då är det mycket skönare och även bättre för sessorna att kunna vara med dem när de vaknar och sen bara värma maten då vi blir hungriga.
Imorn börjar Chris jobba lite smått igen men först ska Vanna och jag på hörseltest, hoppas det går bra!
Det har varit jätte mysigt att vara hemma hela familjen i våran bebisbubbla men nu börjar man känna att det nog är bra att komma in i lite rutiner. Även om jag och barnen mest har hemma rutiner nu så är det välbehövligt att någon av oss (Chris, eftersom han är den som jobbar) är ute och socialiserar och kan uppdatera om omvärlden när han kommer hem ;-)


Vanna


Vanna Astrid Ida
Född torsdagen den 3/11-2011 kl. 22.41
Vikt - 3115g och längd - 51cm

Bloggen har legat nere ett tag..anledningen är att våran nya familjemedlem tittat ut <3
Idag, den 14:e November är hennes beräknade födelsedag men lillsessan valde att titta ut lite tidigare än beräknat. Vattnet började till och med gå på måndagen så hela förlossningsbiten blev ganska långutdragen med ett antal vändor upp till förlossningsavd för kontroller. Till råga på allt så åkte även snuttan på gulsot så två dagar efter att vi hade kommit hem blev Vanna och jag inskrivna ett dygn på BB igen för solning + efterkontroll i torsdags. Man kan nog säga att vi är tjenis med hela BB-kåren nu ;-)

Vi försöker nu landa i rollen som 4 i familjen, hitta och skapa nya rutiner - inte helt kaosfritt men det går.. ;-)
Bloggen är det ingen prio på men jag kikar in och gör något inlägg då jag känner att tiden finns.

Ps. Tji fick ni som var så säkra på att jag hade en pojkmage..hihi.. ;-)