Solning


Spacebaby


Lilla hjärtat ligger på solbädden i baljan på BB


Vanna fick ju som sagt checka in på solarieöarna pga av att ämnet (glömt bort vad det heter) i kroppen var för högt. Läkaren nämnde inget själv när vi var på efterkontroll och gjorde PKU-prov på söndagen, (vi åkte hem från BB på lördagen) det var jag som tog upp att jag tyckte hon sg lite gul ut.. De kollade då av värdet med hjälp av en speciell ljuslampa man sätter mot pannan några sek. Det visade att värdet var en aning för högt men troligtvis inte så pass att hon skulle behöva sola. Läkaren tyckte dock att vi skulle ta ett blodprov för säkerhetsskull.
Vi åkte hem och fick på em telesamtal att värdet behövde kontrolleras dagen efter igen då det låg i riskzonen för att vara för högt, 317 låg det på. Jag och Vanna åkte upp dagen efter, tog blodprov igen och efter 1 timme fick vi besked att sessan behövde sola ett dygn. Provsvaret visade nu 370 och marginalen för solning går vid 350..
Jag hade faktiskt packat med mig saker för att övernatta på BB, kände på mig att hon behövde sola.
Vi fick ett eget rum och strax därefter kom två undersköterskor in och visade solbädden Vanna skulle ha runtom sig under det kommande dygnet.
Det var som en plastkudde med en massa småljussladdar (såg ut som sådana ljusmanicker man kan köpa på cirkus) som gick från en stor aparat via en slang in i kudden. På vardera sida fanns ett snöre som man skulle knyta runt Vanna så att kudden låg på plats, en lyssande korv med bröd såg hon ut som ;-)
Så långt var allt okey.. MEN sen när jag skulle amma gick det inget vidare, fick inget bra grepp på hur jag skulle hålla henne med kudden och Vanna fick därmed inget bra sugtag i bösten.. Dessutom åkte mössan med de inbyggda ögonskydden, som var jätte viktigt att de satt på och skyddade ögonen upp hela tiden..
Ringde på en barnmorska som sa att det var okey att ta bort solkudden under tiden jag ammade. Sagt och gjort, under kvällen och natten tog jag bort solkudden de gånger vi inte riktigt fick till det. Kudden låg som i ett skyddsfodral med öppning nedåt och en gång under natten åkte kudden ur när jag hade tagit av henne den, jag stoppade tillbaka kudden i fodralet, band fast den runt Vanna och tänkte inte mer på det....
Nästa dag kom en ny barnmorska in och presenterade sig, hon sa då att hon hade hört att jag tog av solkudden när jag ammade vilket man enligt henne absolut inte skulle göra! Det kunde innebära att solningen inte blev tillräcklig under ett dygn utan att vi ev skulle behöva stanna för fler soltimmar.. Så j*vla dåligt att att undersköterskan kvällen innan inte sagt nått om det!!! De hade verkligen ingen koll på hur solmaskinen fungerade och vad som gällde, lite utbildning på aparaten kanske?! Skit tänkte jag, kul att behöva stanna ett dygn till....
Informationen om att solkudden även hade en "rätt" och "fel" sida missade de desutom helt och hållet..för när jag hade stoppat tillbaka solkudden i fodralet under natten hade jag tydligen satt den åt fel håll! Detta var ingenting jag hade sett då skillnaden var att det lyste en aning mer på ena sidan.. En barnmorska som kom in på em upptäckte det och när jag frågade om de timmar solkudden suttit fel var till spillo svarade hon att -njaa..vet inte riktigt det får provsvaret på blodprovet visa som Vanna ska göra om en stund..
De var verkligen helt galet okunninga på den där solaparaten!

Till råga på allt var det ingen som kom in spontant på hela dagen!! Bara en barnmorska som ryckte upp dörren och påminnde så jag inte skulle missa lunchen.. Jo tack, lunchen var under en halvtimme och jag satt och matade en hungrig Vanna.. Men eftersom jag inte ville missa maten (de hade inte heller tid att hämta mat till mig) la jag hjärtat i baljan och gick ut och hämtade mat. Väl på  rummet  igen satte jag mig ner och fortsatte amma. Det resulterade i att jag kom ut i köket med brickan 1 timme efter att maten hade tagits bort. Jag ursäktade mig att jag var sen ut med disken..då får jag ett spydigt svar tillbaka av haggan som skötte disken.. -Ha, alla är visst sena ut med disken idag. Varpå jag svarade att -ja, amning och sånt tar lite tid.. Då svarar hon tillbaka ännu spydigare - jaha, ni håller på med sånt här.. (!?) Vad är det för en jäkla kommentar då?! Hade god lust att säga; JA, det här är BB och här ammar var och varannan kvinna du passerar, kärring!! Nu gjorde jag ju inte det utan gick tillbaka till rummet och ilsken som ett bi över det usla bemötandet!

Vanna fick iaf göra ett nytt blodprov och vid 19 tiden fick vi klartecken på att åka hem, värdet hade sjunkit ner en bra bit under gränsen!! :-) Ni anar inte hur glad jag blev! Äntligen hem, lära känna våran nya familjemedlem på hemmaplan, vara nära min Della och bara få boa in oss i nya rutiner! :-) Oturligt nog åkte jag på mjölkstockning dagen efter och låg med världens frossa, feber, värk i kroppen + ömt och rodnat bröst på fredagskvällen och hela lördagen.. Det släppte som tur var framåt söndagkvällen men feber hade jag fått drass med även under söndagen. Jag tänker hela tiden på att klä mig varmt och inte stå i drag nu för fler mjölkstockningar vill jag inte ha!!


Kommentarer
Postat av: Johanna och mamma till Alvin och Stina

Fy vilken start:(

Postat av: Jessica, Alva och vilmer

Usch stackars er!! Kan du inte knåpa ihop en förlossningsberättelse? Kram

2011-11-19 @ 19:49:36
Postat av: Anonym

De är lite okunninga folket på Bvc, till mig kom de in på morgonen vid 7 o sa att nu har du 15 minuter på dig till frukosten dukas bort. Var av att jag från 6-7 hade larmat,sprikigt mig hes för att tänkas få hjälp på min son låg i baljan o skrek o jag kom inte ur sängen. (De hade glömt tagit ner grejen över sängen och larmet hade de inte satt igång) jag fann mig så bra så när de kom in o sa så spyddigt så jag åt dem när kan man få åka hem från denna tvångsvård? De stod som två fån. Kan tillägga att jag sprang ut från Bb när doktorn gett okej stämpel. Sådan lycka.

2011-11-19 @ 23:29:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback