Tuffa dagar

Här hemma går den mesta tiden åt att trösta vårat hjärta <3
Jäkla små tänder som envisas med att gör så ont på henne! Det började i söndags och dagarna sen dess har hon inte varit sig lik.. Hon låter som en hes liten fågelunge efter alla gråtattacker :-( Det enda som funkar är att bära omkring på henne (vilket min kropp inte tillåter fullt ut just nu men vad gör man inte för henne<3 ), Teletubbies och I Drömmarnas Trädgård är räddaren i nöden BIG TIME kan jag säga! Det enda som får henne på andra tankar och gör henne lugn.
Välling och vatten är nästan det enda som funkat idag med, bara några få bitar pyttipanna, russin och lite rivet äpple har hon pillat i sig. 
Igårkväll var hon så nära på att somna efter vällingen vid 20 men hon slog upp sina blå när jag gick ut ur rummet och därefter var sövningskarusellen igång.. Efter en stund tog vi en promenad i hopp om att hon skulle somna skönt i vagnen, vilket hon brukar. Dock inte denna kväll.. Hon var ville sitta upp hela vägen och efter en stund började hon vrida på sig och bli ledsen och ville inte åka vagn något mer, då var vi nästan hemma.
Hon somnade i våran säng till Teletubbies vid 22.15.. Vi bar över henne till hennes säng. Vid 23.30 vaknar hon och blir alldels hysterisk! Vi tar upp henne och hon fortsätter att gråta som en toka och lugnar inte ner sig även fast vi bär omkring på henne, testar välling, vatten och lockar med allt möjligt.. Till slut går jag in med henne i vårat sovrum, sätter henne i sängen och trycker på play. I samma stund som de färgglada figurerna syns på tv:n tystnar Della som om man tryckt på en knapp! Heeelt otroligt vad de små figurerna charmat våran lilla tös! :-) Nog för att Tubbiesarna börjar gå oss på nerverna här hemma men igårkväll var vi tacksamma att de hjälpte Della så hon kunde tänka på annat än värken i tänderna! Hela filmen + de första 15 minutrarna på "varvningen" (ja, vi tyckte på play igen när hon sett hela) såg hon innan hon somnade upp och ner i våran säng helt utmattad, Kl. var då 00.45! Jag och Chris låg brevid på varsinn sida som två klubbade sälar och halvsov ;-)

På fm ringde jag VC och vid 13.30 hade vi tid där för att kunna utesluta öronen...vilket vi tydligen inte kan göra än. Det visade sig att hon var lite röd i ena örat. Dock var sänkan helt normal och påvisade ingen infektion så vi ska tillbaka på fredag igen och se hur öronen ser ut då. Skulle det vara öroninflamation ger de henne ändå inget pencillin, inte till barn mellan 1-12år tycket jag läkaren sa?! För övrigt tyckte jag inte att läkaren hjälpte oss så mycket. Inga tips på hur vi skulle få Dellisen att slippa ha så ont.
Della var förövrigt jätte duktig när läkaren stack i fingret! Det som gjorde henne ledsen var att vi var tvungna att hålla fast hennes lilla hand så ssk kund samla upp blod i det lilla röret och det tog tid för det blev som stopp och blod rann ut istället för in. Min duktiga lilla tjeja! <3

Har era barn reagerat så här mycket på tänder också? Vet ju att det är fullt normalt med både feber och ledsna miner men att ha så ont under 3 dagar att man inte vet vart man ska ta vägen + att suppar hjälper sådär är det vanligt? Della vägrar även att öppna munnen, så att stryka på saker på tandköttet/tänderna funkar inte!
Har ni tips på hur vi kan underlätta för henne skriv gärna en kommentar då, det tas tacksamt emot ;-)


Della sitter fastklistrad framför Tubbiesarna ;-)


Hjärtat somnade en stund på eftermiddagen <3


Kommentarer
Postat av: Hanna

Tyvärr så kan jag ej hjälpa dig med några tips där:( det är så svårt när man inte riktigt kan sätta finger på vad det är! William brukar bli lite dålig i magen när det är dax för tänder! Sen brukar han få vara i min famn en hel del just för att jag vill ha koll på honom då han har haft problem med kramper osv :(

Hoppas det löser sig för er!

Kram

Postat av: Alexandra

Hej! Min dotter har haft 9 öroninflammationer på mindre än ett år. Men nu har hon fått rör o har sluppit få de igen. Hon är nu 1. 1/2 år. Vi gav nässpray o flytande Alvedon för att förhindra smärtan lite. Nu har vi fått en salva som vi ska droppa in i örat om vi misstänker öronen. Den heter Terracortril. Vet inte om den är receptfri annars fråga på vc. Jag vet hur jobbigt det är o inte kunna trösta o det är verkligen inte nåt man vill gå igenom. Lycka till o hoppas lillan blir bra snart. Mvh Alexandra

2011-08-11 @ 09:00:03
Postat av: Åsa

Det är ju svårt som sagt när man inte vet exakt vad det är.. men Linus problem med öronen började i Dellas ålder. Det behöver inte alltid vara en inflammation i örat för att det ska göra ont, utan de kan ha vätska bakom trumhinnan som trycker och känns väldigt obehagligt. Så var det med Linus ofta, vi fick tipset om en nässpray (Lomudal) som göra att "gångarna" i öron/näsa håller sig vidgade så vätskan kan rinna ut.. detta efter att vi kommit till världens bästa läkare på medicin centrum som är specialist på öron/näsa/hals... Vi gjorde ju innan ett visst antal besök på VC, som inte gjorde ett skit suck Låter nästan som det skulle vara öronen som spökar ändå när du skriver hur hon beter sig. Har hon feber också? Hoppas de ger med sig snart! (om det blir mer problem i framtiden med öron osv så rekomederar jag verkligen Mats Ungerstedt uppe på Specialistmott på Medicin Centrum) Han är guld värd och tar verkligen allt på största allvar. Kram till er

2011-08-11 @ 13:37:07
URL: http://pasenab.blogg.se/
Postat av: Catarina Sjöqvist

Det låter märkligt. Jag kan räkna upp minst 20 ungar yngre än 12 som fått penicillin utskrivet direkt mot öroninflammation. Däribland min son. Märkligt att det kan skilja sig så från VC till VC. Jag skulle ha gått till en annan läkare. Naturligtvis ska man vara restriktiv och försiktig med penicillin och öroninflammation kan läka utav sig självt har jag hört, men jag undrar om läkaren skulle ställa upp på det själv. Det gör ju jätte ont.Jag skulle ha gått till en annan läkare. Pröva privata barnläkaren inne i stan, han är guld.

2011-08-11 @ 17:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback