v.34

Idag går jag in i vecka 34!! :-) Det är helt sanslöst vad tiden går fort under denna graviditet!
Hinner inte uppdatera vilken vecka jag är i här på bloggen innan jag kliver in i en ny ;-)
Börjar bli tungt nu och krafterna sinar mer och mer.. Mjölksyran är ett faktum varje gång jag ska uppför trappan, dock inte så konstigt eftersom jag ofta har Dellisen med på en höft! ;-)
På ett sätt är det skönt att det inte är så många veckor kvar inann bebben ska göra entrè, dock får jag lite smått panik av att jag inte hinner njuta av magen och att vara gravid, för visst är det det magisk och häftig känsla! <3
Jag känner mig vacker med magen, dock kommer ju lite skavanker med en graviditet men magen med bebis i är den finaste accsessoaren ;-) Men samtidigt är det tungt och att bära på både bebis och Della gör att energin tar slut på en blink!
Har hela tiden känt att det är långt kvar innan vi blir 4 i familjen och att jag ska sköta 2 små här hemma på dagarna (fram tills avlastningen - 16 jan då Della börjar dagis). Har tänkt att Della nog hunnit bli liiiite större och inte liiiika krävande men jag börjar känna att hon nog inte hinner bli så stor innan nästa kommer ;-)
Nu håller jag iaf tummarna att hon går tills dess iaf och hon är på god väg nu! :-)

Har inte lagt upp info om vecka för vecka som jag gjorde då Della låg i magen, det har känts lite som en Deja vu att gör det eftersom det bara var över året sedan jag la upp denna info ;-) Jag har faktiskt bara gått in någon enstaka gång och läst vad som händer i veckan jag är inne i och nu var det längesedan så jag kikade in på FL och hittade denna info.
Jisses, det är inte långt kvar nu....iiiiiii!!! :-D

Info från familjeliv.se

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Gumman vill inte skrämma dig men om du tycker att lille sötnosen är lite krävande nu så ska du vänta o se när hon sedan kan gå. Då får du att göra ;)

Njut så länge hon inte tar sig fram så snabbt för sedan är de maraton i huset hehe

Ha de bra

Kram Anna & Elias

Postat av: Nathalie - mamma till Nova&Nelly♥

Gu vad fort det har gått! Man har ju knappt ens hunnit reflektera över att du är gravid och snart har du bebbe nr 2 här!!

Hoppas Della börjar gå snart så blir det lättare för dig, men hon var på god väg märkte jag idag!=)

2011-09-28 @ 23:05:52
URL: http://nathalieboquist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback