UtvecklingssamtalIdag har jag varit på Dellas första utvecklingssamtal! :-)
Nu har hon ju inte gått så länge på dagis så det var väl mer en uppföljning kring inskolningen men även hur allt fungerar nu och hur Della är och beter sig på dagarna då man inte är med.
Hennes "kontaktpedagog" tycker att hon är ett väldigt "aktivt" barn, vilket vi nog alla i Dellas omguvning håller med om..inte still en sekund ;-) Nä, här utforskas det heeela tiden och vänder man blicken bort för en sek är hon 500 meter bort ;-)

Själva inskolningen var ganska tuff för våran tjeja.. Många trårar och ledsna miner blev det :-(
Dock är det ju inget ovanligt då dagismiljön såklart är helt främmande från start.
Della hade också oturen att bli sjuk gång på gång under inskolningen (januari är inte den bästa perioden att börja dagis och denna vinter har ju varit katastrof vad gäller baciller ) så inskolningsperioden blev väldigt långutdragen vilket såklart påverkade negativit då hon aldrig fick gå sammanhängande veckor - några dagar där, hemma fler dagar, tillbaka igen och så sjuk..osv..
Visste att alla baciller skulle komma som ett brev på posten men vi åkte på alldels FÖR mycket skit..som RS, vilket slog hårt mot Vanna :-( (mer om det i ett annat inlägg) 

Vändningen till gladare dagar och en nöjdare Della vid lämning kom när vi började med Movicol Jr.
Detta pulver har blivit räddningen för Dellas mage (som varit väldigt besvärlig då den varit hård) vilket innebär att mat- och sömnklockan blivit såå mycket bättre! Att hon även slipper jobbiga dagar med kämpig mage har såklart bidragit till en piggare Dellis!<3

Della är lite sen (om man ser till majoriteten) med pratet. Änsålänge är det bara "mamma, pappa, titta, oj" som finns i ordförådet ;-) Men hon lyssnar och uppmärksammar väldigt bra ändå.
Hon har anammat motoriken istället och är som sagt i en utforskarperiod med lek och upptäcksfärd som fokus. Perioden med tjatter kommer säkert vartefter och då rasslar det nog till med en massa ord!

Kul även att fröken nämde att nappen inte måste vara med så mycket längre, det är nämligen nått vi över en hel del på hemma och den sista veckan har hon nästan bara haft napp då hon sovit.
Största anledningen till det är att bustrollet biter sönder sina nappar!!
100-tals kr på nappar i månaden går lixom inte!
Sen är börjar hon bli för stor för att gå onkring med napp i munnen. När hon är pig och leker finns ingen anleding att nappen ska vara nära..

Något vi har märkt bara de två sista veckorna är att trotsen kommit smygande...
Det har yttrat sig i flera raseriutbrott då lilla damen legat skrikandes på golvet och vevat med både armar och ben efter att inte fått som hon velat. Dock har de några ggr berott på övertrötthet men tydligt är att hon nu testar sina gränser.. detta på både gott och ont ;-)
Inget det märkt på dagis....än iaf..
 


Kommentarer
Postat av: Jessica, Alva och Vilmer!

Härligt att det vänt... Skönt att medicinen hjälper... Trotsen har Alva aldrig haft på dagis men ibland kan hon förvandlas till ett monster så fort jag kommer in på dagis.. DÅ kommer allt på en gång istället.. ;) Vänta tills Vanna är ca 2 och båda trotsar samtidigt.. DÅ känner man att man lever och då är det många räkna till 10 som gäller.. .Kraam

2012-04-20 @ 09:21:05
Postat av: Emma

Okej.. ja det låter jobbigt :-( Fy otäckt med RS :-( Hoppas ni mår bra nu iaf!Ja det är inte alltid motivationen, energin o orken räcker till för allt :-( Själv har jag börjat jobba nu igen så nu är det mindre med tid för blogg o sådant. Men änsålänge är min sambo pappaledig så det är skönt. Då har jag bara migsjälv att tänka på när man ska iväg på morgonen o så!Ja dom växer så det knakar o dina med ser jag!!! Såå himla söööta!!!Hoppas det fungerar bättre med dagis nu.. Vi hade det jobbigt med Tildas inskolning oxå, eller rättare sagt tiden efter för inskolningen gick nästan för bra. Det var mkt gråt o ajaj i mammahjärtat där ett tag. Men det släpper jag lovar!På måndag är det Alice tur att börja inskolningen.. Får vi se hur det går.. Hon har ju ett helt annat utgångsläge med tanke på att hon varit med o lämnat Tilda där sedan hon var nyfödd o känner igen lokaler o personal men men man vet aldrig. Blir annat sen när det blir "på riktigt".Vad skönt att ni hittat en lösning för Dellas mage o att det fungerar. Så skönt för er alla.Nu ska jag ta en kopp kaffe o sedan är det snart dax att fara till jobbet. Min jobbarhelg startar :-/ Nackdelen med mitt jobb :-/Trevlig helg!!!

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback